Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

5 gave activiteiten om te doen in Monteverde

Monteverde is een prachtige plek met bijzondere natuur en nevelwouden. Wat ons betreft een echte een must om te zien als je in Costa Rica bent. Alleen al de rit erheen is prachtig.  Hier lees je alles over wat er te doen is in Monteverde. 

_MG_2221

Hoe kom je er?

De meeste mensen zullen vanuit La Fortuna of San José naar Monteverde gaan. Daar is deze uitleg ook op gebasseerd!

Met een huurauto
Met een huurauto rij je super simpel naar Monteverde. Vanuit La Fortuna kom je via een slingerende weg door de bergen. Een prachtige rit waar je zeker zo nu en dan moet stoppen om te genieten van het uitzicht. Helaas is niet elk gedeelte goed geasfalteerd. Een 4×4 is hier dus echt nodig! 

Met de bus vanuit La Fortuna
Als je vanuit La Fortuna reist naar Monteverde, dan ga je met de boot over het Arenalmeer. Je doet er ongeveer 3 uur over om vanuit Arenal met de boot naar Monteverde te reizen. Dit kost je zo’n 20 euro.

Met de bus vanuit San José
Dagelijks gaan er bussen vanuit San José naar Monteverde. De toeristische bus met lekker veel beenruimte kost zo’n 35 euro. Je doet er met deze bus zo’n 5 uur over. De lokale bus kost zo’n 4,50 euro, maar houdt er rekening mee dat je een heel stuk langer onderweg bent omdat de bus vaak zal stoppen voor locals. Hier moet je wel tijd/zin in hebben. Wij raden je 100% de toeristische bus aan. 

_MG_2278

Wat is er te doen in Monteverde?

In Monteverde is een hoop te doen. Zo vind je hier een nevelwoud en je kan er vele outdoor activiteiten ondernemen. Het ziplinen is misschien wel de meest indrukwekkende! Je vliegt met een snelheid tot wel 70 km per uur over de toppen van de jungle en dwars door de wolken op een hoogte van soms wel meer dan 100 meter. Gaaf! 

Je zult merken dat La Fortuna en Monteverde qua bestemming veel op elkaar lijken. Maar welke activiteit kun je nu het beste waar doen? Wij vinden de hangbruggen in La Fortuna mooier vanwege de diversiteit in planten en bomen. Daarentegen is de zipline ervaring beter in Monteverde! Wij raden 2-3 volle dagen aan in La Fortuna en 1 dag in Monteverde. 

_MG_0390

Hike door het nevelwoud

Van alle bossen ter wereld bestaat slechts 1% uit nevelwoud. Dat je in Monteverde kunt wandelen in nevelwoud is dus super bijzonder! Het is echt één van de beste dingen wat er te doen is in Monteverde.

Het Monteverde Cloud Forest Reserve is één van de meest bezochte nevelwouden ter wereld. Daarom raden wij je aan om dit park juist niet te bezoeken. Elf kilometer verderop vind je namelijk Santa Elena Cloud Forest Reserve. Dit nevelwoud is minstens net zo mooi en het is een heel stuk rustiger. Zo kun je echt genieten van de mooie omgeving. 

De entree voor Monteverde Cloud Forest is $22 p.p. Het is open van 7:00 uur tot 16:00 uur.
De entree voor Santa Elena Cloud Forest is $12 p.p. Het is open van 7:00 uur tot 16:00 uur.

_MG_0749

Bekijk Kolibri’s

Vlak voor de ingang van het Monteverde Cloud Forest Reserve vind je een kolibrie tuin. Hier vliegen de kolibries je letterlijk om de oren! De kolibries zijn gewend aan mensen en komen vaak erg dichtbij. Er is hier ook een klein café, dus een super leuke plek om even een kop koffie te drinken. Entree is gratis, maar er is een donatie box aan de ingang van het park. 

Wat te doen Monteverde

Voel je als superman

Ben je gek op adrenaline en avontuur? Dan moet je gaan ziplinen in Monteverde! Via de zipline vlieg je van de ene berg naar de ander over en door de jungle van Monteverde. Deze tour is een leuke, omdat je verschillende soorten ziplines hebt. Zo zijn er naast de ‘normale’ ziplines ook een tarzan swing, superman zipline  en kun je abseilen. De tour kost €50 en duurt 2,5 uur.

Ziplinen

Bewandel Hanging Bridges

Eén van de hoogtepunten van Monteverde zijn de hangbruggen die dwars door het nevelwoud gaan. De beste hangbruggen van Monteverde vind je in het Selvatura park. Hierover wandelen laat je het nevelwoud in een heel ander perspectief zien. Je loopt namelijk zo’n 70 meter boven de grond met uitzicht over de boomtoppen! Als je gelukt hebt, kun je zelfs apen, luiaards en prachtige vogels spotten. Een geweldige ervaring die niet mag ontbreken op je to-do-list! Kaartjes kosten 35$ en zijn verkrijgbaar bij de ingang van het park.

Heb je niet veel tijd in Costa Rica en ga je ook naar La Fortuna? Dan raden we je aan om daar de hanging bridges te bewandelen. Die vonden we nog net iets indrukwekkender. 

_MG_0464

Spot Kikkers

Is het je nog niet gelukt om de kleurrijke Costa Ricaanse kikkers te spotten? Dan is de Frog Pond een aanrader! Hier zitten meer dan 25 verschillende soorten kikkers, padden en andere amfibieën in een terraria die je in een tour kan bewonderen. Vooral de avondtours zijn een aanrader want de meeste kikkers zijn actief wanneer het donker is. Kikkers en padden ondergaan momenteel een enorme wereldwijde achteruitgang. Daarom gaat een deel van de opbrengst van de kaartverkoop naar conserverings- en onderzoeksinspanningen.

De prijs is $12 voor volwassenen en $10 voor studenten. De Frog Pond is open van 09:00 tot 20:30 uur. 

william-warby-Hm3KqPdhq_M-unsplash
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen