Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Waarom het een grote fout is om niet naar Afionas op Corfu te gaan

Afionas is een van de mooiste dorpen van Corfu en een populaire plek voor toeristen dankzij de dramatische ligging op de top van een berg. Waar je ook kijkt, je hebt hier fenomenale uitzichten. Vooral met zonsondergang! Beeld je daarbij de leuke taverne’s en heerlijk geurende bloemen in en je weet wat welk dorp gegarandeerd op je reisplanning moet staan. Lees hier alles over mijn tips voor een bezoekje aan Afionas.

Wil je weten wat je nog meer niet mag missen op Corfu? Lees dan dit artikel!

Wat is er allemaal te zien?

Afionas is een heel klein oud dorp met een paar mooie achterafstraatjes. Vroeger was het misschien niet erg toeristisch, maar dat is tegenwoordig wel anders. Toch raad ik je zeker aan om een bezoekje te brengen aan Afionas. Lees hieronder waarom!

Het kleurrijke dorpje

Het dorpje Afionas is super klein, maar echt een bezoekje waard. Je hebt hier schattige witte huisjes, blauwe luiken, gezellige souvenirsshops en overal staan prachtige bloemen. Dat maakt het rondlopen echt een feestje! Op elke hoek vind je wel weer wat nieuws. Ik kon mijn camera in elk geval niet wegleggen, zo mooi was het.

Porto Timoni strand

Vlakbij Afionas heb je het bizarre strand van Porto Timoni. Als je het mij vraagt is dit een van de meest gefotografeerde stranden van heel Corfu. Het bijzondere eraan is namelijk dat het een dubbel strand is. En mooi dat het is!

Via een steil pad loop je in zo’n 20 minuten naar het strand. Je kunt het pad lopen als je een redelijke conditie hebt, maar houdt er wel rekening mee dat het warm is en dat de grond niet heel stabiel is. Overal liggen rotsen. Kijk dus goed uit waar je loopt, loop op goede schoenen (geen slippers!) en neem voldoende water mee. Zelf heb ik de wandeling niet gemaakt omdat ik mijn voet een paar dagen terug verzwikt had, maar mijn partner heeft hem wel gelopen.

Eenmaal bij Porto Timoni kun je een heerlijk verfrissende duik nemen. Geloof mij: dat wil je! Verder zijn er op het strand geen faciliteiten.

reisroute Griekenland 3 weken

Leuke tavernes

In Afionas heb je een boel leuke cafe’s en restaurants. De een nog mooier dan de ander! Bij sommige tavernes kun je genieten van een prachtig panorama view. De beste uitzichten heb je vanaf deze restaurants:

Ik heb overigens ook echt genoten van The Grill in de buurt van de parkeerplaats. Dit is een wat informeler cafe (helaas zonder mooie uitzichtpunten) met een boel veganistische opties. Zo kun je hier een beyond meat cheeseburger bestellen of een heerlijk bord falafel. Lekker!

Hoe kom je bij Afionas op Corfu?

Als je een huurauto of scooter hebt, kunt je parkeren in de buurt van Afionas. De grotere parkeerplaats Afionas Parking ligt vlak voor Afionas. Vanaf hier is het zo’n 5 minuten lopen bergopwaarts naar het dorp. Tegenwoordig is er ook een tweede parkeerplaats in het dorp zelf (handig als je slecht ter been bent!), maar daar is vaak niet veel plek. Deze parkeerplaats heet ‘Parking Porto Timoni’. Het kost bij beide parkeerplaatsten €5 om je ​​auto te parkeren voor de hele dag (en €4 als je na 17:00 uur komt).

Parkeren kan op drukke tijden (rond lunch en zonsondergang) een beetje chaotisch zijn. De wegen zijn vrij smal, waardoor je geregeld vast kan staan.

Heb je geen auto? De groene bus nummer A6 stopt bij Afionas op weg naar Arillas.

Wil je een huurauto regelen voor jouw reis op Corfu (en daarmee gave plekken als Afionas bezoeken)? Ik ben altijd erg tevreden over SunnyCars. Bij hen heb je namelijk geen extra kosten (de auto huur je volledig verzekerd) en is er Nederlandstalige klantenservice. Als ik jou was, zou ik je huurauto bij hen boeken.

Boek hier jouw huurauto bij SunnyCars

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen