Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Morgen is het zover: Albert Heijn stopt met plastic tasjes

Heb jij ook wel eens iemand totaal onnodig appels in een plastic zakje zien doen? Of een komkommer die helaas al in een plastic verpakking zit? Deze tijden zijn voorbij! Albert Heijn stopt vanaf morgen met de plastic tasjes. In plaats daarvan gebruik je nu herbruikbare nylon zakjes.

Wil je weten hoe je minder plastic kan gebruiken? Lees dat hier!

vegan supermarkt Utrecht

Voor Albert Heijn geen plastic tasjes meer

Iedereen kent de plastic zakjes bij de groente- en fruitafdeling. Handig voor sperziebonen, maar slecht voor het milieu. Daarom stopt Albert Heijn met deze plastic tasjes.

De plastic zakjes verdwijnen niet van de een op de andere dag. Al een paar maanden is het bekend dat Albert Heijn gaat stoppen met deze zakjes. Vanaf morgen, 19 april, verdwijnen de plastic zakjes uit de schappen. De eerste twee weken worden de herbruikbare zakjes gratis meegegeven als je groente of fruit koopt dat gewogen moet worden. Hierna kosten de zakjes dertig cent per stuk.

Ook heeft de AH een nieuwe lijn van duurzamere boodschappentassen. De supermarktketen is mede hierdoor voor de vijfde keer tot meest duurzame supermarkt benoemd. En terecht!

Van dit …
… naar dit!

Grote verandering

Jaarlijks gaat er volgens de Albert Heijn 243.000 kilo plastic doorheen. Dit zijn wel 130 miljoen zakjes! Omdat AH veel bezig is met verbeteringen, is het stoppen met plastic tasjes weggeven een logische stap. AH denkt dat mensen in het begin zullen moeten wennen aan deze grote verandering. “Maar veel klanten nemen al een eigen boodschappentas mee als zij naar de supermarkt komen“, zegt de supermarktketen.

Ook bij het thuisbezorgen pakt Albert Heijn de plastic tasjes aan. Daar komt dit jaar een retoursysteem voor. Hierdoor kan in één jaar zelfs 645.000 kilo plastic (zo’n 31 miljoen tasjes) worden gerecycled. You go AH!

Nu de rest nog

Albert Heijn is in principe de eerste grote supermarkt die deze stap in de goede richting zet. Andere supermarkten blijven nog een beetje achter, met uitzondering van één. Ekoplaza heeft namelijk zakjes die zelfs biologisch afbreekbaar zijn.

Wat vind jij ervan dat Albert Heijn stopt met plastic tasjes? En is 30 cent voor een herbruikbaar zakje duur?

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen