Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Zo stel jij je backpack perfect af in 6 simpele stappen

Of je nu een gloednieuwe backpack hebt of één die al jaren door de hele familie gebruikt wordt; het afstellen van een backpack is super belangrijk. Met een goed afgestelde backpack ontlast je namelijk je schouders, waardoor hij stukken beter zit. In dit artikel geven we je tips hoe jij je backpack zo goed mogelijk op jouw lichaam kunt afstellen.

1. Pak je backpack in

Allereerst: een backpack stel je pas in als je al je spullen erin hebt zitten. Hoe je een backpack goed inpakt lees je hier. Of je kijkt dit handige filmpje:

2. Plaats de backpack op je rug

Het beste kun je je backpack optillen door de lus bovenaan te gebruiken, en hem vervolgens op je knie te plaatsen. Vervolgens kun je je arm door de schouderband steken en hem makkelijk op je rug plaatsen. Op deze manier slijt je backpack het minst.

Let op: voor je je backpack aantrekt moet je alle riemen en bandjes los hebben, zodat je je backpack makkelijker kunt afstellen.

3. Stel de heupband af

De eerste band die je afstelt is je heupband. Voor vrouwen is deze instelling anders dan voor mannen, want bij vrouwen steken de heupbotten verder uit. Daarom bestaan er ook speciale vrouwen backpacks, al is het niet nodig om deze specifiek aan te schaffen. Een ‘normale’ backpack draagt net zo goed, mits je hem goed afgesteld hebt natuurlijk.

Bij vrouwen steunt de backpack op de heupen, terwijl mannen de backpack óp de heupen dragen. Vrouwen dragen de heupband dus iets hoger dan mannen doen. Belangrijk is dat je heupband niet te laag moet zitten en op je billen rust, anders belemmerd het je beweging (vooral bij afdalen). Zit alles goed? Klik dan de banden vast en trek de straps goed aan.

4. Stel de schouderband(en) af

Na de heupbanden stel je de schouderbanden af. Als eerste trek je de onderste banden aan, zodat je tas stevig tegen je rug zit. Daarna ga je aan de slag met het tweede bandje op de schouderband (dit bandje hebben de meeste backpacks, maar het kan zijn dat jouw backpack dit niet heeft). Dit bandje zorgt voor het stabiliseren van je tas. Zorg ervoor dat dit bandje bovenop de kop van je schouder zit. Vervolgens trek je hem aan tot het stevig aanvoelt. Trek alleen niet té ver, anders raak je door het gewicht van je backpack uit balans.

5. Stel de borstriem af

De borstriem zorgt ervoor dat je schouderbanden niet naar buiten zakken. Het beste kun je de borstriem tussen je sleutelbeen en borstbeen afstellen, zo heb je er geen last van met ademen.

6. Trek overige riemen en banden aan

Door alle overige riemen en banden aan te trekken wordt je backpack compacter. Hoe compacter je tas is, hoe stabieler je bent en hoe fijner het dragen van je tas aanvoelt. Daarnaast zorgen deze banden er ook voor dat de ritsen van je backpack ontlast worden, waardoor ze minder snel stuk zullen gaan. Win win!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen