Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Van Bangkok Airport naar Khao San Road in Thailand

De airport van Bangkok ligt zo’n 33 kilometer van de megapopulaire straat Khao San Road. Deze straat is hét toeristencentrum van Bangkok. Grote kans dat jouw hotel of hostel hier ook zit. Uiteraard gaat niemand 33 kilometer lopen, maar hoe kom je dan het snelst en goedkoopst bij je hostel? Lees snel mee!

Aankomst op het vliegveld in Thailand

First things first: als je de douane gepasseerd bent adviseer ik je om een aantal dingen te regelen voor je naar je hostel gaat.

  1. Bagage ophalen – Natuurlijk heb je je bagage nodig voor je het vliegveld kan verlaten. Op verschillende schermen is te zien bij welke band je je backpack of koffer kunt ophalen.
  2. Geld omwisselen – Om ergens te komen in Thailand heb je natuurlijk wel geld nodig. In dit uitgebreide artikel over pinnen in Thailand leg ik uit waarom je het beste Euro’s kunt omwisselen. Volg de bordjes met Airport Rail Link om bij de kelder van de luchthaven uit te komen. Hier staan de beste wisselkantoren!
  3. Thaise simkaart – Nu je Thais geld hebt, kun je een Thaise simkaart kopen. Wel zo handig om meteen te kopen zodat je het thuisfront kan laten weten dat je goed gelandt bent. Deze simkaart haal je in de aankomsthal. Geloof mij; dit is onmogelijk om te missen. Ze installeren de simkaart direct in je telefoon en alles werkt meteen.
  4. Flesje water – Het Thaise geld dat je krijgt van het wisselkantoor, komt waarschijnlijk in briefjes van 1000baht. Dit is voor de gewone Thai een hoop geld. Velen hebben hiervan geen wisselgeld terug. Koop dus een flesje water bij een supermarkt op de luchthaven (waar ze gewend zijn aan dit soort biljetten) en ‘breek’ zo dit grote biljet. Plus; hydrateren is belangrijk.
  5. Vervoer – Nu ben je helemaal klaar om je vervoer te fixen van Bangkok Airport naar Khao San Road!

Vervoer van Bangkok Airport naar Khao San Road

Er zijn drie manieren die wij aanbevelen om vanaf de luchthaven naar je hotel in Bangkok te komen: met de taxi, bus of met de airport raillink.

Duurste maar snelste optie: de taxi

De taxi is de duurste optie, maar wel de meest comfortabele manier om snel naar je hotel in Bangkok te gaan. Je volgt de bordjes ‘Public Taxi’ naar de eerste verdieping. Loop naar buiten en ga in de rij staan. Hier krijg je een ticket met een nummer naar de taxi standplaats. De taxi komt voorrijden en je kunt instappen.

Let op:  zorg er voor dat de taxi de meter aan zet en spreek geen prijs af.  Wil de chauffeur niet op de meter rijden? Stap uit en vraag om een andere taxi.

De meeste taxi’s zullen de snellere tolweg nemen die door jou betaald moet worden. Daarom is het fijn om al wat wisselgeld te hebben! Ook betaal je een heffing van 50 baht omdat je vanaf de luchthaven vertrekt. Al met al ben je een uur onderweg en de rit kost tussen de 350 en 700 baht (10 a 20 euro). Dit hangt af van de verkeersdrukte.

Foto: The Thaiger

Beste optie voor de budgetreiziger: de shuttle bus

Tegenwoordig rijdt er ook een shuttle bus van de airport van Bangkok naar de Khao San Road. Dit is echt geweldig voor de budget reiziger! Een ritje kost 60 baht (€ 1,50) per persoon en bussen rijden ieder half uur, tussen 06:00 en 20:00 uur.

De bussen vertrekken bij Gate 7 op de eerste verdieping (bij de taxi’s). Je kunt dus gewoon de bordjes naar “public taxi” volgen. Weet wel dat een hoop taxichauffeurs proberen om je aandacht te trekken. Dit kan nogal heftig zijn!

Voor de avonturiers onder ons: de Airport Rail Link

Vroeger was dit de beste budget optie om van de airport in Bangkok naar Khao San Road te komen, maar nu is er dus de shuttle bus. Ik raad je de Airport Rail Link vooral aan als je verblijft in een hostel vlakbij een BTS-Station of als de shuttle bus niet meer rijdt.

De Airport Rail Link is een (bovengrondse) metro die tussen de luchthaven en eindhalte Phaya Thai rijdt. De metro vertrekt vanuit de kelder van de luchthaven van Bangkok. Je hoeft dus enkel naar beneden te gaan en niet langs taxi’s te lopen. In de kelder staan automaten waar je een muntje moet kopen. Dit muntje heb je nodig om door de poortjes heen te komen bij het eindstation. De metro rijdt tussen 06:00 en 00:00 uur en kost 45 baht per persoon.

Vanaf de eindhalte Phaya Thai kun je beneden op straat een taxi aanhouden om je naar je hostel te laten brengen. Aangezien je al een stuk dichterbij het centrum bent, is dit taxiritje goedkoper dan wanneer je meteen een taxi neemt vanaf het vliegveld. Zorg er wel voor dat de taxi zijn meter aanzet!

Airport Rail Link Bangkok
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen