Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Dit Moet Jij Weten Voor Je Geeft Aan Bedelende Kinderen

Op reis kom je super schattige kinderen tegen die vaak uit volle borst de enige Engelse woorden roepen die ze kennen: “Pen! Candy! Money!” Hoe verleidelijk het ook is om dit te geven, doe het vooral niet! Het klinkt misschien gek, maar zo veroorzaak je alleen maar meer ellende. Lees hier waarom het uitdelen van cadeautjes meer kwaad doet dan goed. En ik geef tips voor wat je wel kunt doen voor deze bedelende kinderen op reis.

Wil je meer weten over duurzaam reizen? Lees het hier.

1. Je leert dat bedelen loont

First things first: je bent vast niet de eerste reiziger die spullen komt uitdelen in een sloppenwijk. Kinderen weten precies wat er gaat gebeuren op het moment dat jij hun wijk binnenkomt. Door cadeautjes uit te delen, leren ze dat bedelen loont. En elke toerist betekend weer een nieuwe kans om cadeaus te krijgen…

bedelende kinderen op reis

2. Kinderen gaan niet meer naar school

Wat vervolgens vaak gebeurd zodra jij uit het zicht verdwenen bent, is dat jouw cadeaus verkocht worden. Hierdoor wordt bedelen een lucratieve handel. Voor gezinnen die het moeilijk hebben is dit extra geld erg welkom. Het gevolg? Kinderen worden van school gehaald om te gaan bedelen. Op school verdienen ze immers geen geld. En daarmee hebben deze kinderen later veel minder kansen op de arbeidsmarkt. Zo herhaalt het probleem zich.

3. De bedelmaffia

Het kan ook nog een stapje erger. In de meeste grote steden is de zogenoemde bedelmaffia actief. Voor deze criminelen moeten kinderen de hele dag bedelen. Vervolgens moeten ze al dat geld meteen weer afstaan aan hen.

Hoe zieliger het kind, hoe meer het oplevert. Kinderen worden dus uitgehongerd of verminkt. Het gebeurd super vaak dat kinderen blindgemaakt worden of dat er een gezonde arm geamputeerd wordt. Puur om meer aan dat kind te verdienen! Er is niets moeilijker dan nee zeggen tegen een bedelend kind met maar één arm, maar je moet er toch niet aan denken dat je dit soort praktijken financiert?!

Overigens komen deze dingen niet alleen in verre landen voor! Volgens de Verenigde Naties (Unicef) komt de bedelmaffia ook in Europa voor.

bedelende kinderen op reis

4. Drugsverslavingen

Het leven op straat is niet makkelijk en al helemaal niet in arme landen. Daar heb je vaak geen instanties waar je een maaltijd kunt krijgen of een daklozencentra zoals het Leger des Huis om te slapen. Om te dealen met het leven op straat raken veel kinderen verslaafd. Wanneer je geld of cadeaus geeft weet je dus nooit of ze geld of drugs gaan kopen. Helaas is dat laatste waarschijnlijker. De vraag is of je daaraan wilt bijdragen door bedelende kinderen op reis geld te geven?

bedelende kinderen op reis

5. Verborgen problemen

Misschien denk je nu: oke ik ga geen geld meer geven, maar snoep kan wel. Daar hebben die criminelen toch niets aan en kan niet gebruikt worden voor verslavingen. Helaas is dit ook niet waar. Juist in arme gebieden is er nog een gevaar: rotte tanden. Deze arme mensen kunnen vaak geen tandarts betalen of er is überhaupt geen tandarts in de omgeving. Hierdoor blijven gaatjes onbehandeld, met alle gevolgen van dien.

6. Jaloezie en pesten

Last but not least; hoeveel snoepjes en cadeautjes je ook meeneemt, je kunt nooit elk kind in het dorp iets geven. Door sommige kinderen wel iets te geven en anderen niet verstoor je de harmonie. Onderlinge jaloezie kan zorgen voor spanningen en pesten.

Wat kun je dan wel doen voor bedelende kinderen op reis?

Gelukkig kun je zeker iets goeds voor deze kinderen en de community doen! Ik vertel je graag hoe je dit zo duurzaam mogelijk doet.

De beste tip die ik je kan geven is: doneer geld of spullen aan een lokale stichting. Daar weten ze het beste wie er het meeste behoefte aan hebben. Zij zorgen ervoor dat jouw donatie goed terecht komt. Je kunt aan je hostel vragen of ze goede, betrouwbare organisaties kennen. Of vraag eens rond in facebook groepen.

Heb je een stichting gevonden? Vraag de stichting dan wat ze écht nodig hebben. Misschien hebben ze meer knuffels dan ze kunnen gebruiken, maar is er juist behoefte aan luiers. Ik weet nog dat ik in Tanzania vrijwilligerswerk deed en dat één van de vrijwilligers een educatief spel meegenomen had. Super lief natuurlijk, maar voor dit spel waren wel batterijen nodig… En die zijn natuurlijk super duur voor arme communities. Niet het beste speelgoed om te doneren.

Het beste is om, zodra je weet waar de stichting behoefte aan heeft, deze spullen te kopen in het land bij lokale winkels. Zo stimuleer je de economie en draag je indirect ook een steentje bij aan het welzijn van die familie. Win win!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen