Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Beroemde veganisten die inspireren om ook vegan te worden

We weten inmiddels dat veganistisch eten beter is voor je lichaam én het milieu. Steeds meer mensen eten daarom vegan, waaronder ook veel celebrities. En van sommige beroemde veganisten had je dit misschien niet verwacht!

beroemde veganisten

Beroemde veganisten

Veganistisch eten is afgelopen jaren steeds populairder geworden. En dat is niet zonder reden! Niet alleen kan je overheerlijke gerechten eten, maar er zitten voor jezelf en het milieu ook een hoop voordelen aan.

 Als gevolg zijn er inmiddels ook aardig wat celebrities met een veganistisch dieet te vinden. In dit artikel zetten we een aantal beroemde veganisten op een rijtje. Als je nog niet helemaal overtuigd was om vegan te gaan eten, dan kunnen deze beroemdheden dat misschien wel!

Zac Efron

De voormalige tieneridool heeft de afgelopen jaren grote veranderingen in zijn leven doorgevoerd. Waaronder de overgang naar een plantaardige levensstijl! “Dat [veganisme] heeft de manier waarop mijn lichaam werkt volledig veranderd. (…) Het is geweldig voor mijn training en geweldig voor mijn routine, ”vertelde hij Teen Vogue.

Miley Cyrus

Miley Cyrus heeft nadar haar hond Floyd overleed geen vlees meer aangeraakt. Na een aantal stille hints op haar Instagram-pagina liet ze na ongeveer een jaar weten dat ze vegan is. You go Miley!

Lionel Messi

Messi is een van de beste voetballers aller tijden. Sinds 2014 is hij vegan en dit heeft een geweldig effect op zijn carriere gehad! Zo scoorde hij in zijn eerste jaar als veganist 58 doelpunten. Dit is een enorme verbetering als je het vergelijkt met het het vorige jaar toen hij nog geen vegan was. Hij scoorde toen ‘maar’ 41 doelpunten.

Beyoncé & Jay-Z

Als je het hebt over beroemde veganisten, dan heb je het over Jay-Z en Beyoncé. Zij hebben samen een challenge gehouden, waarbij ze 22 dagen vegan hebben gegeten en dit proces ook hebben bijgehouden.

Overigens is Beyoncé nu helemaal vegan geworden! Dit maakte ze bekend toen ze haar optreden voor Coachella in 2018 aan het voorbereiden was.

Ariana Grande

Ariana Grande is al sinds 2013 veganist! Het is volgens haar wel lastig om buiten de deur veganistisch te eten, maar het gaat steeds beter. De popster is voornamelijk veganistisch gaan eten om redenen voor dierenrechten. “I love animals more than I love most people, not kidding,” zegt de zangeres.

Kim Kardashian

Kim is sinds 2019 plantaardig gaan eten. Volgens haar heeft het haar psoriasisopflakkeringen (een huidconditie) helpen verminderen. Ze zegt dat haar favoriete veganistische maaltijd ‘courgette-chips en een Beyond-burger’ is. Welkome to the club!

Joaquin Phoenix

Phoenix is ​​bijna zijn hele leven vegan geweest, al vanaf drie jaar. Hij zei dat hij een keer op vistocht ging met zijn gezin, en dat hij geschokt was toen ze de vis vingen en doodden. ‘Waarom heb je ons niet verteld dat daar vlees vandaan komt?’ En mijn moeder wist niet wat ze moest zeggen. Ik heb het gevoel dat ik de herinnering heb haar te zien huilen‘ vertelde hij aan Cover Media.

Nate Diaz

“Ik stopte met het eten van zuivelproducten toen ik ongeveer 17 was voor een gevecht”, verteld MMA vechter Nate Diaz. “En ongeveer een maand ging voorbij dat ik geen kaas of melk at, en toen het gevecht voorbij was, kreeg ik een grote kom Fettuccine Alfredo, en ik dacht: ‘Eindelijk mag ik eten wat ik wil.’ Toen ging ik naar huis en was ziek en had hoofdpijn en was een week in en uit de badkamer. Die rotzooi maakte me echt in de war. Dus daarna klaarde ik op en dacht ik: ‘Oké, dat heb ik niet meer nodig . ‘Ik voelde me beter en realiseerde me dat ik beter werk zonder dat spul.’

Jennifer Lopez

Niemand minder dan J-Lo is ook vegan! Volgens de zangeres heeft veganistisch eten haar super veel energie heeft gegeven. “I love that I’m eating more greens. It makes you feel so much better”.

Venus Williams

Toen de topatleet de diagnose auto-immuunziekte kreeg, besefte ze dat het tijd was om haar levensstijl te veranderen. “Ik kreeg de diagnose auto-immuunziekte en ik wilde mijn prestaties op het veld behouden. Toen ik eenmaal begon [ met een rauw veganistisch dieet], werd ik verliefd op het concept om je lichaam op de best mogelijke manier van brandstof te voorzien”, vertelde de tennisster aan Health Magazine.

Lewis Hamilton

Formula Een kampioen Lewis Hamilton heeft zichzelf trots vegan verklaard op zijn Instagram. Hij zegt dat mensen hun eigen onderzoek moeten doen, want het is ‘absoluut onzin‘ dat het gebrek aan vlees hem spierkracht kost. Aangezien hij de wereldkampioenschappen al 6x gewonnen heeft, geloven wij hem zo!

Mayim Bialik

Hoewel ze vooral bekend is vanwege haar rol in The Big Bang Theory, heeft Bialik ook een veganistisch kookboek geschreven! Deze heet Mayim’s Vegan Table. “Ik wilde iets presenteren dat de mensen niet zou vertellen: De manier waarop je eet is verkeerd. Je moet het veranderen. We hebben de juiste manier. We wilden plantaardige opties presenteren op een niet-bedreigende manier. ‘, zei ze tegen Ecorazzi.

Will.I.Am

Black Eyed Peas-hitmaker Will.I.Am werd begin 2018 veganist. Hij kondigde aan via zijn Instagram-verhalen dat hij zich had aangesloten bij de ‘V.gang’.

Kyrie Iving

De professionele NBA ster is vegan sinds 2017. Volgens hem heeft het switchen van dieet zijn game verbeterd.

Madonna

Op de echte Madonna-manier is haar dieet echt heel intens. Ze volgt een strikt macrobiotisch dieet dat de consumptie van tarwe, eieren, vlees en zuivelproducten afschaft, aldus The Cut.

Jhené Aiko

De zangeres deelde in 2016 met Into the Gloss dat ze vanwege gezondheidsproblemen een keer voor zes maanden veganist is geworden. “Door mijn dieet op die manier te veranderen, kreeg ik het gevoel dat ik zoveel meer energie had”, zei ze. Maar ze gaf toe dat vegan zijn veel werk was: “Op een gegeven moment ging ik naar een plek die echt ver van mijn huis ligt om alles veganistisch te krijgen.”

Ze zei dat ze nog steeds vastbesloten is om het te laten werken. “Mijn doel is om volledig veganistisch te zijn en alleen veganistische producten te gebruiken, maar ik ben een mens en ik moet er dagelijks aan werken.”

Stevie Wonder

Stevie Wonder vertelde dat hij al anderhalf jaar veganist is tijdens zijn uitzending met Jamces Corden’s Carpool Karaoke. Samen maakten ze hier een hilarisch lied over! “Ik eet geen vlees”, zei hij. “Maar ik mis de kip

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen