Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Wat iedereen moet weten over de beste wijken in Bogotá

De hoofdstad van Colombia is één van de meest veelzijdige steden in Zuid-Amerika; er valt zoveel te ontdekken in deze bruisende en levendige stad! Maar waar je verblijft kan invloed hebben op het type ervaring dat je hier hebt. In dit artikel geven we jou een overzicht van de beste en veiligste wijken in Bogotá om te verblijven. We starten dit overzicht bij het meest noordelijke deel van de stad en eindigend met de historische wijk La Candelaria. Wil je meer lezen over leuke activiteiten in Bogotá en hoe je er komt? Lees dat hier.

In Bogotá geldt over het algemeen dat de gevaarlijke wijken in het zuiden van de stad liggen of tegen de bergen aan gebouwd zijn (dat zijn de sloppenwijken). Deze wijken heten Kennedy, Ciudad Bolívar, Usme, San Cristóbal en Bosa. De wijken in het noorden van Colombia zijn over het algemeen veilig(er).

Geen tijd om het hele artikel te lezen? De leukste en veiligste wijken in Bogotá zijn UsaguenZona T en (het noorden van) Chapinero. 

Colombia-Bogota-graffiti-tour

Usaquén

Deze wijk is een beetje een gek geval. Usaquén was vroeger een apart dorp dat later bij Bogotá toegevoegd is. Het heeft echter zijn dorpse charmes behouden, wat je terugziet in de zondagsmarkt.  Op deze markt komen veel mensen (toeristen én locals) af om leuke spullen in te slaan. Deze dorpse sfeer maakt Usaquén tot één van onze favorieten. Houdt er wel rekening mee dat deze wijk vrij ver van het historische centrum ligt. Als je dus veel musea en dergelijke wilt bezoeken is dit niet ideaal. Veel musea bevinden zich voornamelijk in het oude centrum.

Colombia-Bogota-Usaquen-1

El Chico

Dichter bij het oude centrum van Bogotá ligt de wijk El Chicó. El Chico is een middel/upperclass buurt met veel groen en leuke winkels en restaurants. In deze wijk vind je onder andere Parque 93. Dit park maakt een groot deel van de wijk uit. Het is een fijne plek om bij mooi weer op het gras te relaxen.

We raden je aan om in El Chico te verblijven als je op zoek bent naar een verblijfplaats in een buurt die veilig en rustig is met moderne voorzieningen.

Zona t (ook bekend als Zona Rosa)

Zona T is de duurste wijk van de stad. Het is een mooie groene wijk met grote winkelcentra, bioscopen en trendy restaurants. Ook vind je hier hét uitgaanscentrum van de stad. De naam Zona T komt doordat de straten zich verenigen in een T-vorm. Als je je graag in een luxe wijk met veel uitgaansmogelijkheden bevindt, dan is dit de buurt voor jou! Deze wijk is erg veilig en bewandelbaar (ook ’s nachts). Dit maakt het tot één van de beste wijken in Bogotá.

veganistische restaurants Bogotá

Chapinero

Chapinero is het hipstergebied van de stad. In deze buurt vind je voornamelijk Bogotá’s creatievelingen, jonge professionals en studenten. Daarnaast is er in Chapinero een grote LGTB-community. De beroemde Zona G, een ‘gastronomische zone’ waar een aantal van meeste prestigieuze restaurants van de stad zich bevinden, ligt ook in deze wijk. Vooral het noorden van deze wijk is erg veilig. Veel reizigers kiezen er dan ook voor om hier te verblijven!

Deze wijk is zeer divers. Zo is Chapinero Central niet te vergelijken met Zona G, terwijl het slechts een paar honderd meter van elkaar ligt. Leuk om te ontdekken dus!

Colombia-Bogota-wijka

Teusaquillo

Ongeveer 4 km ten noorden van oude centrum van Bogotá ligt de rustige wijk Teusaquillo. De trots van deze wijk is het Simón Bolívar Metropolitan Park. Dit park is enorm en beschikt over tientallen wandelpaden, een kinderspeelplaats en een meer waar je waterfietsen kan huren. Echter ontbreekt het in deze wijk aan historische juweeltjes. Hier vind je bijvoorbeeld geen benoemenswaardige historische architectuur.  Teusaquillo is een prima plek om te verblijven, met name voor gezinnen die willen genieten van de rust die het Simón Bolívar Park biedt.

Simon-Bolivar-Park-meer-2a

Santa Fé

Santa Fé wordt over het algemeen beschouwd als hét centrum van Bogota. Hier vind je bezienswaardigheden als het goudmuseum en de iconische berg Monserrate. Vanaf de top van de Monserrate kan je genieten van een adembenemend uitzicht over de stad Bogotá. Vanwege de vele bezienswaardigheden en de centrale ligging is Santa Fé een favoriete verblijfsplaats voor backpackers en cultuurliefhebbers. Overdag is het hier veilig, maar het is niet aan te raden om hier ’s nachts rond te wandelen.

wijken Bogotá

La Candelaria

La Candelaria is het oude centrum van Bogotá. In deze wijk vind je charmante koloniale straten, kleurrijke muurschilderingen en een authentieke sfeer. La Candelaria is met name een favoriet onder de budgetreizigers. In deze wijk vind je namelijk de meeste hostels per vierkante meter, waardoor er ook voldoende opties zijn voor reiziger met een budget. Net als in Santa Fé wordt het in deze wijk afgeraden om hier s’ nachts in je eentje rond te wandelen.

Colombia-Bogota-La-Candelaria-1a

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen