beste wijken Cartagena

Dit zijn de beste wijken van heel Cartagena

Wat ons betreft hoort Cartagena thuis in elke ultieme reisroute door Colombia, want er is hier van alles te zien, te doen en te beleven. Maar wat zijn nu de beste wijken van Cartagena om te verblijven? Dit en veel meer leggen we je uit in dit artikel! Wil je meer weten over hoe je in Cartagena komt en wat er allemaal te doen is in deze kleurrijke stad? Dat lees je hier.

Het oude historische centrum is opgebouwd uit drie wijken: El Centro, San Diego en Getsemani. In dit artikel bespreken we deze drie wijken afzonderlijk. Er zitten tussen deze wijken enkele verschillen zitten die je hostelkeuze kunnen beïnvloeden.

Geen tijd om het hele artikel te lezen? De beste wijken van Cartagena zitten in het historische centrum. Je kunt dus het beste een hotel boeken in Centro, Getsemani en San Diego, omdat dit heel gezellig, veilig en centraal is.

_MG_6068

El Centro

Dit is de meest drukke en toeristische wijk van heel Cartagena. Hier vind je de mooiste pleinen, de oudste gebouwen en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Aangezien het een zeer veilige wijk is en alles lekker dicht bij elkaar ligt, kun je alles te voet doen (ook ’s avonds). Niet zo gek dus dat dit een populaire wijk is om te overnachten! Ook wij raden deze wijk ten zeerste aan.

_MG_8099

Getsemani

Deze wijk staat bekend als de nieuwe ‘hot spot’ van Cartagena. De meeste toeristen beschouwen dit namelijk als een gezelligere en minder gepolijste wijk dan El Centro. Dat komt doordat het eigenlijk nog een volkswijk is die door de enorme opkomst van het toerisme meegelift is op het succes van Centro. Overnachten in dit gedeelte is 100% aan te raden.

Wat te doen Cartagena

San Diego

San Diego wordt minder vaak genoemd als een ideale locatie om te overnachten, terwijl dit ook een hele goede wijk is om je hotel te boeken! Als je namelijk in deze wijk overnacht zit je namelijk heerlijk centraal (alles is op loopafstand) en veilig, maar zit je niet in de drukte. Wij raden deze wijk aan voor reizigers die iets meer waarde aan hun rust hechten.

_MG_7986

Bocagrande

Dit is een beetje de ‘dure’ wijk van de stad en doet veel mensen denken aan Miami Beach. In deze (veilige) wijk zul je vooral veel resorts en hoge gebouwen vinden. Het nadeel van Bocagrande is dat deze wijk totaal niet authentiek aanvoelt, waardoor wij een verblijf hier niet aanraden. Je bent immers in Colombia en dan wil je wel wat meekrijgen van de Colombiaanse of Cartageense identiteit!

_MG_6735a

Castillogrande

In deze wijk staan veel appartementencomplexen en hier kun je dan ook vooral een appartement huren. Castillogrande is een veilige wijk die iets minder levendig en druk is dan Bocagrande. Ook zijn de stranden rustiger, wat een pré kan zijn als je met jonge kinderen reist. Toch raden we dit gedeelte niet zozeer aan, aangezien je hier ook minder meekrijgt van de Colombiaanse identiteit.

beste wijken Cartagena

La Boquilla

In la Boquilla kun je vooral erg goed naar het strand. Hierdoor is dit een perfecte locatie is voor mensen die daar veel behoefte aan hebben. Het grote voordeel van het strand van La Boquilla (ten opzichte van het strand van Bocagrande) is dat het strand hier veel breder en daardoor rustiger is. Let er wel op dat je in la Boquilla wat verder van het historische centrum verwijderd zit. Je zult dus vaak een taxi moet nemen.

_MG_8990

San Fransisco (geen aanrader)

We raden een verblijf in deze wijk niet aan, omdat het hier heel rauw en een beetje onveilig is. ’s Avonds werd er bijvoorbeeld geregeld op straat gevochten. Zodra wij naar ons tweede hostel in Cartagena gingen, werd ons verblijf meteen ook stukken aangenamer. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar een prettige, veilige wijk maakt écht veel verschil!

leukste wijken Cartagena