Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

7x hoogtepunten in Bocas del Toro die je niet wilt missen

Bocas del Toro is een van de populairste bestemmingen van Panama vanwege de prachtige stranden en vele eilandjes. Rol je handdoek uit op het zachte zand en drink een biertje of fruitshake. Hier lees je al onze tips voor Bocas del Toro! .

bocas del torro tips

Hoe kom je er?

Van Boquete naar Bocas del Toro
Pak de bus naar David voor $2. Vervolgens moet je de bus naar de plaats Almirante nemen. Dit is een ritje van zo’n 5 tot 6 uur en kost je $8. In Almirante neem je de taxi naar de haven voor $1 en daar pak je de boot voor $5 naar Isla Colon.

Van Panama Stad naar Bocas del Toro
De snelste optie vanaf Panama Stad is om te vliegen. Een enkeltje kost je ongeveer €120 en dit scheelt je een busrit van ongeveer 11 uur. Wil je liever met de bus? Tickets kan je kopen op het Albrook busstation. Dit kost je $30.

Van Puerto Viejo (Costa Rica) naar Bocas del Toro
Neem de bus naar de grens met Panama. Vervolgens pak je de bus naar Almirante. Vanaf daar neem je voor $1 de taxi naar de haven en pak hier voor $5 de boot naar Isla Colon.

Vega Panama

Welke eilanden moet je heen?

Om je reis naar Bocas del Toro goed te plannen is het van belang dat je beseft dat Bocas del Toro uit meerdere eilanden bestaat. In totaal zijn er 4 grote eilanden waar je kunt verblijven. De belangrijkste eilanden zijn Isla Colon, Bastimentos Island en Solarte Island.

Isla Colon is het hoofdeiland, hier kom je namelijk aan met de boot. Vanaf hier kun je de watertaxi nemen naar de andere eilanden. De prijzen zijn als volgt:

  • Ranas Rojas ➜ $5 p.p
  • Bastimentos ➜ $3 p.p
  • Coco Azul ➜ $5 p.p
  • Solarte ➜ $5 p.p
  • Carenero Playa ➜ $2 p.p
  • Bahia Delfines ➜ $40 p.p
  • Playa Estrella ➜ $15 p.p

Wat is er te doen?

Elk eiland heeft natuurlijk weer z’n eigen hoogtepunten. Daarnaast zijn er ook activiteiten, zoals surfen, duiken en snorkelen, die je op alle van de eilanden kunt doen. Hieronder lees je wat er allemaal te doen is en de beste tips in Bocas del Toro!

Eiland hoppen

Eilandhoppen is een absolute must! Voor ongeveer $25 kun je een boot huren en de verschillende eilanden verkennen. De eilanden liggen dicht bij elkaar en er is een hoop te ontdekken. Verder kun je naar de populairste plekken ook een watertaxi pakken, die varen de hele dag door.

Ga lekker snorkelen

De eilanden van Bocas del Toro hebben allemaal geweldige stranden waar je zo het water in kunt lopen om de onderwaterwereld te verkennen. Het duiken is hier niet super, dit kun je beter doen in Coiba. Een dagje snorkelen is echter wel superleuk en een van de beste tips in Bocas del Toro.

Je neemt een watertaxi naar een snorkel- of duikspot en je kunt je urenlang vermaken. Je ziet sowieso prachtige vissen, maar met een beetje geluk kun je zelfs dolfijnen spotten.

Tips Coiba

Leer surfen

Bocas del Toro is een echt surfwalhalla. Er zijn zoveel verschillende goede surfplekken te vinden! Dankzij de vele stranden is er voor ieder niveau wel een goed plekje te vinden. De beginnende surfer kan het beste naar Playa Larga gaan. Ook zijn er op Isla Carenero en Isla Bastimentos goede stranden.

wat te doen Santa Teresa

Chill bij Starfish Beach

Starfish Beachs is een van de mooiste stranden van Bocas del Toro. Je hebt hier extreem helder water dat bijna helemaal stil ligt. Hoe mooi! Kleine sidenote: er zijn hier niet echt veel zeesterren te vinden, in tegenstelling tot wat de naam beweert.

Vanaf Isla Colon vertrekt er elke 2 uur een busje richting Boca del Drago. Vanaf daar is het 20 minuten lopen naar Starfish Beach. Die wandeling is ook prachtig! De laatste bus terug vertrekt om 18:00 uur en een retourtje kost je $5.

Huur een fiets

Op Isla Colon is de fiets hét vervoersmiddel. Vaak zijn hotspots net te ver om te lopen. Met de fiets kun je grote delen van het eiland verkennen zonder dat het veel tijd kost of dat je aan een tour vastzit. Voor $50 kun je een fiets kopen, maar je kunt er uiteraard beter een huren om lekker het eiland rond fietsen. Een fiets huren kost je zo’n $7 tot $10 per dag.

Fiets naar Bluff Beach

Een van de mooiste fietsroutes is naar Bluff Beach. Bluff Beach is zo’n 7 kilometer lang met een mooi goud strand. Onderweg kom je langs een aantal mooie strandjes waar niemand te vinden is en met een beetje geluk kom je ook nog apen tegen. Perfect voor een dagtrip!

Het is ongeveer een uurtje fietsen naar Bluff Beach, waarvan het grootste deel over een onverharde weg.

Leer alles over chocolade

Chocolade liefhebbers opgelet! Je kunt een rondleiding krijgen door de lokale chocoladeboerderij op Bastimentos. De eigenaren zijn aardig, leren je alles over chocola en hebben hun eigen fabriek gemaakt. Alle chocola die je hier te eten krijgt is vers en wordt op hun eigen boerderij verbouwd. Als je even wat anders wilt doen is dit zeker een aanrader!

De tour door de plantage duurt zo’n 2 uur en kost $60 voor twee personen.

Vega Colombia

Neem de boot naar Red Frog Beach

Vanaf Colon is het 10 minuten varen naar Red Frog Beach op het eiland Bastimentos. Hier vind je een super fijn strand om een middagje te chillen. En ja, hier kan je ook rode kikkers vinden! Leuk om te zien, maar laat ze verder lekker met rust. Toegang tot Red Frog Beach is $5 en een retourtje met de taxi boot is $10.

Vergeet overigens niet om ook naar de kant van Salt Creek te gaan op Bastimentos. Dit is een echte picture perfect plek!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen