Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Burger King gaat vegan: er zijn nu ook nuggets te koop

Zoveel kan veranderen in een paar jaar tijd! Wist je al dat de Burger King vegan opties heeft? De vegan burger bestaat al wat langer en sinds kort kun je ook plantaardige nuggets en de vegan long chicken bestellen. We like!

De vegan Whopper: niet iedereen is blij

Burger King verkoopt sinds een halfjaar in Nederland de plantaardige variant van de Whopper. Het enige verschil met het origineel is dat deze gemaakt wordt van soja, tarwe en kruiden in plaats van rundvlees. Sounds good!

Het enige probleem dat (sommige) veganisten hebben met deze burger, is dat hij op dezelfde grill als de vleesvariant gebakken wordt. Het volgende staat op de site: “Deze sandwich bevat een plantaardige burger. Deze plantaardige burger wordt op dezelfde wijze bereid als onze originele WHOPPER®, zodat deze dezelfde unieke flame-grilled smaak krijgt. Door deze bereidingswijze kan de Plant-Based WHOPPER® mogelijk sporen van rundvlees bevatten.” Dit betekent dus dat er niet gegarandeerd kan worden dat de burger honderd procent vegan is…

De plantaardige Whopper is overigens net zo duur als het origineel. Dit is een bewuste keuze van het bedrijf. “We willen niet dat klanten een soort premie moeten betalen om de plantaardige versie te eten zoals je vaak ziet in supermarkten met vleesvervangers”. Dat is dan wel weer netjes.

Nieuw bij Burger King: de vegan long chicken & nuggets

Eerder verscheen dus de plantaardige Whopper, maar nu werd het tijd voor een vegan variant van hun kip. En zo zijn de Vegan Long Chicken en Nuggets ontstaan! Deze zijn wel 100% vegan, want ze worden in de King Fries frituurpan gebakken. Hierdoor worden ze apart bereid van de “echte” Long Chicken en kipnuggets. Burger King heeft dus geleerd van al het commentaar op de vegan Whopper. We like!

Leuk om te weten: de Vegan Long Chicken is een samenwerking met de Vegetarische Slager. Hij wordt geserveerd op een lang broodje met sesamzaadjes, sla, plantaardige mayonaise en een plantaardige burger. De vegan kipnuggets zijn verkrijgbaar in vier, zes, negen of twintig (!) stuks. Ze kunnen gecombineerd worden met de volgende plantaardige sausjes: Barbecue, Curry, Sweet & Sour en Ketchup.

Vooruitstrevende keten

Burger King behoort tot een van de populairste fastfood-ketens. En door het aanbieden van vegan alternatieven ben ik nog eerder geneigd iets bij hen te bestellen dan bij de concurrent.

McDonalds is een tijd geleden begonnen met een proef voor de vegan McPlant burger. Er is alleen nog geen datum bekend wanneer deze daadwerkelijk te bestellen is. KFC is ook bezig met plantaardige alternatieven, maar ook hier is nog geen release datum bekend. Jammer!

bread food healthy man

Bij wie zou jij graag een vegan alternatief willen bestellen? En ga jij de vegan kip van Burger King proberen?

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen