Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Zo kom je supersnel met de bus in Salento

Salento is wat ons betreft een plek die je niet mag overslaan als je in Colombia bent. Je komt hier het beste met de bus, of je nu vanuit Bogotá of Medellin komt. Bussen zijn in Colombia  namelijk comfortabel en vaak uitgerust met wifi, een wc en genoeg beenruimte. Daarnaast is het nemen van de bus goedkoop, zie je meer van Colombia én beter voor het milieu. Hierdoor is de bus wat ons betreft het perfecte vervoersmiddel! In dit artikel leggen wij je uit hoe je het beste met de bus naar Salento gaat vanaf Bogotá en Medellín.

Tip: zorg voor plekken voorin de bus, want dan heb je minder kans/last om wagenziek te worden. Verder staat in de grote bussen vaak de airco aan, dus een warme trui is prettig om mee te nemen.  

Valle de Cocora lopen

Met de bus naar Salento vanuit Bogota

Als je vanaf Bogotá met de bus naar Salento wilt reizen, dan zul je altijd in Armenia over moeten stappen. In Bogota ga je naar busstation Terminal de Transporte de Salitre. Tickets kun je ter plekke op het station kopen, maar het is ook mogelijk om ze online te bestellen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je deze tickets nog moet printen anders gelden ze niet. Vaak kun je bij je ho(s)tel printen.  

De reisduur verschilt per bus. De snelste bus van Bogotá naar Armenia duurt 7 uur, terwijl de langste bus van Bogotá naar Armenia er 9 uur over doet. Bussen vertrekken om 08:00 uur, 10:30 uur, 15:30 uur, 16:30 uur, 20:15 uur, 20:45 uur, 21:30 uur en 23:45 uur. Gemiddeld kost een kaartje 65.00COP (€17,25) per persoon.  

In Armenia stap je over op de lokale bus naar Salento. De lokale bus van Armenia naar Salento kost +-5.000COP (€1,30) en duurt nog 1 uur. 

Reizen-Minivan-Colombia-Zuid-Amerika-Reizen-1

Met de bus naar Salento vanuit Medellin

Je kunt op twee manieren vanaf Medellin naar Salento reizen. Voor beide opties moet je naar het busstation Terminel del Sur. Op dit station kun je ter plekke je tickets kopen, maar het is ook mogelijk om ze online te bestellen. Houdt er wel rekening mee dat je je tickets vaak nog moet printen. Vaak kun je dit bij je ho(s)tel laten doen.  

Optie 1: direct naar Salento 
Er rijden drie keer per dag minivans naar Salento om 08:00 uur, 11:00 uur en 13:00 uur. Je bent hiermee zo’n 5,5 uur onderweg en tickets kosten +-45.000COP (€11,90) per persoon. 

Optie 2: overstappen in Armenia 
Je kunt ook eerst naar Armenia reizen met een grote tourbus, waarna je vervolgens de lokale bus naar Salento neemt. Er gaan meerdere bussen naar Armenia, om 04:30 uur, 06:30 uur, 07:30 uur, om 09:30 uur en om 13:30 uur. Vanuit Medellin naar Armenia ben je zo’n 6,5 uur onderweg en tickets kosten zo’n +-55.000COP (€14,60) per persoon. De lokale bus van Armenia naar Salento kost +-5.000COP (€1,30) en duurt nog 1 uur. In totaal ben je dus 7,5 uur onderweg.  

We raden je aan om met de directe minivan van Medellin naar Salento te gaan, aangezien dit goedkoper én sneller is. Daarnaast is Armenia niet een hele gezellige stad, dus wat ons betreft kan je deze overslaan.   

Bus salento

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen