Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Waarom ik zo gelukkig wordt van mijn Camelbak waterfles (en jij ook)

Mocht je het nog niet weten; een waterfles is tegenwoordig onmisbaar. Op reis, maar ook in het ‘gewone’ leven. Tegelijkertijd zijn er zoveel verschillende brands dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Geen zorgen! Mijn vriend en ik gebruiken sinds 2018 al een Camelbak waterfles en delen graag onze ervaring met jou.

Koop hier ook jouw Camelbak waterfles!

Foto: Camelbak
Foto: Camelbak

Waarom een waterfles onmisbaar is

First things first; waarom is een waterfles nu zo ongelofelijk handig? Op reis, maar natuurlijk ook in het ‘gewone’ leven? Mijn nummer 1 reden om een waterfles te gebruiken, is omdat het een van de simpelste manieren is om minder plastic te gebruiken.

Elk jaar gooien we wereldwijd miljarden kilo’s plastic weg waarvan een deel uiteindelijk in de oceanen terecht komt. Het probleem is zelfs zo groot dat we op sommige plaatsen spreken over een plastic soep. Er bestaan gigantische projecten zoals de Ocean Cleanup om dit plastic uit de zee te halen, maar als we zo door blijven gaan blijft het dweilen met de kraan open. Uiteindelijk begint een beter milieu bij jezelf. Cue de herbruikbare waterfles!

Aangezien je op veel plekken in Europa je het kraanwater gewoon kunt drinken is een waterfles echt een uitkomst. In plaats van het kopen van vele plastic flesjes, koop je 1x een herbruikbare waterfles en vult deze keer op keer. Duurzaam! Daarbij zijn er op vliegvelden vaak kraantjes om je fles te vullen. Zo heb je ook drinkwater in het vliegtuig. Vind ik wel altijd erg prettig. Last but not least; op reis kun je je waterfles bijvullen met gefilterd water voor een klein bedrag. Ter vergelijking: een fles water kost vaak zo’n 1 euro, maar je waterfles hervullen is meestal 0.25 cent. Ook goed voor je portemonnee dus!

Ben je het met mij eens dat een waterfles onmisbaar is? Bij bol.com verkopen ze mijn favoriete waterflessen!

Camelbak waterfles ervaring

Mijn ervaring met de Camelbak waterfles (review)

Google “herbruikbare waterfles” en je krijgt zo’n 190 duizend resultaten. Tsja, vindt daar maar eens jouw perfecte waterfles tussen. Toen ik in 2018 met mijn vriend voor een halfjaar naar Zuid-Oost-Azie ging, heb ik dan ook de nodige research gedaan. Uiteindelijk hebben we beiden de Camelbak Chute waterfles van 1 liter gekocht. Hierna zijn we nooit overgegaan op een andere fles! Je kunt dus wel stellen dat wij genoeg ervaring met Camelbak waterfles hebben, aangezien we er bijna zes (!) jaar mee rondlopen. Als je goed kijkt zie hem ook op meerdere foto’s terugkomen op mijn blog.

In al deze jaren heb ik maar 2 Camelbak flessen gekocht. Victor heeft er 3 gekocht, maar dit komt doordat hij een fles kwijtgeraakt is. Tel dat op bij meerdere lange reizen en het is snel duidelijk dat dit een kwaliteitsfles is. Hieronder lees je de zes belangrijkste redenen waarom wij de Camelbak waterfles 100% aanraden.

Koop hier jouw eigen Camelbak waterfles

Foto: Camelbak
Foto: Camelbak

1. De Camelbak waterfles lekt niet

Eigenlijk zegt de titel alles wat je moet weten, maar dit is zo’n belangrijk punt dat ik het graag nogmaals benoem. De Camelbak waterfles lekt gewoonweg niet! Ik kan je niet vertellen hoe belangrijk dit voor ons geweest is, aangezien we op reis al onze belangrijke spullen in 1 tas meedroegen. Denk aan dure camera’s, harde schijven, laptops… spullen die echt niet nat mogen worden. Eenmaal op reis kun je dit niet zo 123 vervangen of opsturen voor garantie. Lekvrij is een van de grootste voordelen van deze waterfles.

2. Hij is super stevig

Op reis kom je in allerlei unieke situaties terecht en daar moet je waterfles natuurlijk wel mee kunnen omgaan. De Camelbak Chute is gemaakt van BPA-vrij Eastman Tritan kunststof. Niet zonder reden, want hierdoor is hij super stevig!

Het beste voorbeeld dat ik je kan geven waar de stevigheid echt een uitkomst was, was toen wij op het eiland Koh Rong in Cambodja een wandeling gingen maken. Onverwachts moesten we een grote klim naar beneden maken, terwijl de rotsen niet al te stevig waren. Wij hebben onze flessen toen 2 meter naar beneden gegooid, zodat we onze handen vrij hadden voor de klim. En wat denk je? De fles was nog helemaal heel! De fles was een beetje geschaafd, maar er zaten zero butsen in (laat staan dat ie kapot was) en hij was ook nog helemaal lekvrij. Deze ervaring heeft voor mij wel echt de kwaliteit van Camelbak bevestigd. Overigens raad ik het je niet aan om flessen naar beneden te gooien van rotsen.

3. Deze fles heeft een superhandige grote opening

Je kunt de Camelbak op 2 manieren openen. Door te draaien aan de dop aan de bovenkant waar een fijne watertuit zit om uit te drinken, of door de gehele bovenkant van de fles af te halen. Het fijne aan die laatste optie is dat je daar een hele grote opening hebt. Je kunt daardoor de fles makkelijk schoonmaken, vullen met ijsblokjes voor extra koud water of je fles bijvullen.

Op reis kopen wij, als we onze fles niet ergens kunnen bijvullen met gefilterd water, een fles mineraalwater van zo’n 6 liter in de supermarkt. Dit is niet alleen goedkoper, maar je verbruikt ook minder plastic dan als je meerdere kleine flessen koopt. Vanuit deze 6 literfles vullen wij onze Camelbak weer bij voor de dag. Vooral als die 6 literfles vol is, is het erg lastig om goed te mikken. Hoe groter de opening van je waterfles, hoe makkelijker het gaat.

4. Hij smaakt niet naar plastic

Ik noemde het net al hierboven, maar de fles is gemaakt van 100% BPA-vrij Tritan kunststof. Hierdoor is het niet alleen een super sterke fles, maar smaakt je drinken ook niet naar plastic! En als er iets vies is, is het wel zo’n chemische plastic smaak… Een minpunt van dit materiaal is dat je drinken niet erg lang koud blijft. Maar dat is voor mij het minst belangrijk. Als ik mijn drinken koud of warm wil houden, koop ik wel een thermosfles.

5. De Camelbak waterfles kan in de vaatwasser

Deze fles kan in de vaatwasser, zonder dat hij daarbij ernstig beschadigd raakt. Handig! Wel raad ik je aan om de fles enkel in het bovenste rek van de vaatwasser te zetten. Zo houdt je je fles het langste goed!

6. Mooi design

Last but not least; de fles is te koop in allerlei gave kleuren. En als je niet fan bent van een opvallende accesoire, dan hebben ze uiteraard ook een paar neutrale opties. Er zitten verder ook niet onnodige toeters en bellen aan de fles. Ik houd daar ontzettend van. Op die manier heb je een mooi strak design, maar is de kans ook minder groot dat een onderdeel kwijtraakt. Win win!

Ben je enthousiast geworden? Bij bol.com verkopen ze deze geweldige flessen! Ik hoef je vast niet duidelijk te maken dat ik verkocht ben en ze 100% aanraadt.

Foto: Camelbak
Foto: Camelbak

** Disclaimer: Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een commissie kan ontvangen als je iets koopt dat ik echt aanbeveel. Dit kost jou niets extra en ondersteunt vegareizen. Bedankt! **

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen