Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Zo kom je van Lake Atitlán naar de kleurrijke Chichi markt

In Chichicastenango vind je elke donderdag en zondag de grootste traditionele markt van heel Centraal-Amerika. Met het koopwaar op hun rug gebonden komen de Maya’s van allerlei dorpen in de omgeving naar hier om hun spullen te verkopen. De markt verspreidt zich door het hele centrum van het dorp, met de Sint Thomaskerk als middelpunt. Het is een heerlijke drukte van kleuren en geuren. Perfect om je ogen uit te kijken en goedkope souvenirs te scoren! Hier lees je hoe je de Chichi markt kunt bezoeken.

TIP: Ga zo vroeg mogelijk naar de markt! De Maya’s doen hun eigen inkopen ruim voor de lunch en de prijzen schieten omhoog zodra de meeste toeristenbussen aankomen (rond 11 uur). Daarnaast offeren de handelaren vroeg in de ochtend aan God bij de 400 jaar oude Sint Thomaskerk aan het centrale plein. Denk hierbij aan voedsel, wierook en kaarsen. Zo hopen de handelaren een betere verkoop te hebben. Een gaaf spektakel wat je niet wilt missen!

_MG_8382

Van Lake Atitlán naar de Chichi Markt

Je kunt op twee manieren de Chichi markt bezoeken. Door mee te gaan met een tour, of op eigen gelegenheid. Wij raden je niet aan om met een tour naar de Chichi markt te gaan. Het kost veel geld (reken op zo’n 20-30 euro per persoon), je zit vast zit aan bepaalde tijden en het is net zo makkelijk om dit uitje op eigen houtje te ondernemen. Hieronder leggen we je precies uit hoe je met het openbaar vervoer bij de markt komt. Ga dus voor de volledige Guatemala ervaring!

_MG_0234

Met de bus van Panajachel naar Solola

Vanaf Lake Atitlán vertrekt de chickenbus vanaf het dorp Panajachel. Het handigste is dus om een nachtje in Pana te slapen als je de markt wilt bezoeken, of vroeg de boot naar Pana te nemen. Hoe eerder je bij de markt bent, hoe beter! Dan is het namelijk niet zo warm én zijn er minder toeristen.

Je moet vanaf Pana de chickenbus naar het dorp Solola nemen. De bushalte vind je als volgt: als je naar het einde van Calle Santander in Pana loopt, loop je tegen het restaurant `Pollo Campero´ aan. Bij dit restaurant moet je links afslaan totdat je bij een stenen muur komt waarop ´Centro Vacacionál Panajachel´ staat. Hier is de bushalte. Bussen vertrekken elke 10 minuten, dus je hoeft nooit lang te wachten op een bus. Als je bang bent dat je de bushalte niet kan vinden, kan je uiteraard altijd een tuktuk nemen. Vertel de chauffeur dat je de bus naar Solola wilt en ze brengen je er rechtstreeks heen. Je kunt de hele rit (ongeveer 20 minuten) in de chickenbus naar Solola blijven zitten, want bij het eindstation moet je pas uitstappen. Een ritje van Pana naar Solola kost 3 Quetzales.

_MG_8267

Van Solola naar de Chichi markt

Vanaf Solola moet je een tweede chickenbus nemen naar het dorp Encuentros. Deze chickenbus staat altijd aan de overkant van de weg, lekker makkelijk! Als je uitstapt staan er vaak een aantal mannen ´Encuentros´ te roepen, loop daar gewoon heen. In deze bus zit je voor ongeveer 40 minuten en wederom hoef je pas bij het eindstation uit te stappen. De rit van Solola naar Encuentros kost 2,5 Quetzales.

In Encuentros moet je de chickenbus of minivan nemen naar Chichi. Deze nemen je direct naar de markt. Een ritje van Encuentros naar Chichi kost 5 Quetzales, of je nu met de chickenbus of de minivan gaat. Probeer zover mogelijk achterin te gaan zitten, want vaak proberen ze in deze bus/minivan zoveel mogelijk mensen te stoppen.

Van de Chichi markt terug naar Pana is het precies dezelfde rit, maar dan omgekeerd. Het klinkt misschien als veel werk om drie verschillende bussen te nemen, maar in de praktijk was het super makkelijk en een leuke ervaring. Daarbij hebben we er een hoop geld mee bespaard!

Bekijk ook onze video!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen