Veelgestelde vragen over Corcovado nationaal park

Van plan om Corcovado nationaal park te bezoeken? Super goed idee! Nergens anders zie je zoveel dieren en heb je het gevoel in het meest ‘pure’ deel van Costa Rica rond te wandelen. Niet zo gek dus dat dit mijn nummer 1 onderwerp is waar ik vragen over krijg. In dit artikel lees je mijn meest gestelde vragen (en antwoorden) over deze geweldige ervaring.

In dit artikel over Corcovado lees je alles over wat Corcovado precies is, hoe je er komt en of de wandeling zwaar is. Ook schrijf ik daar over de kosten en regels in dit park en kun je onze video zien!

De meest gestelde vraag: bij wie moet ik mijn tour naar nationaal park Corcovado boeken?

Wij zijn destijds met OSAWILD gegaan en deze aanbieder kan ik 100% aanraden. Eerlijk gezegd zou ik je aanraden om met hen te gaan, gezien de hoeveelheid positieve reviews online. Waar je ook boekt is het vrij prijzig, dus dan wil je wel zeker zijn dat je kwaliteit krijgt voor je geld.

Je zult in dezelfde locatie slapen als andere organisaties en ook van hetzelfde buffet eten. Dus daar zal het verschil niet inzitten. Maar hoe goed Engels de gidsen kunnen en of ze de dieren snel kunnen vinden, verschilt natuurlijk wel per organisatie.

OSAWILD sponsort vegareizen niet, dit is puur mijn eigen mening.

Wanneer moet ik mijn tour naar Corcovado boeken?

Bij je hostel in Drake Bay of Puerto Jimenez zal je sowieso een gids kunnen boeken. Wil je blijven slapen in de enige overnachtingsplaats van Corcovado (La Sirena), dan is vroeg boeken aan te raden. Deze kan namelijk snel volzitten.

Brulaap Costa Rica

Kun je smiddags ook Corcovado bezoeken?

Nee, meteen doorreizen naar Corcovado zal niet makkelijk zijn. Om in Corcovado te komen heb je verplicht een gids nodig. De meeste aanbieders vertrekken heel vroeg in de ochtend vanaf het dorpje Jimenez of het dorpje Drake Bay.

Wat je kan doen als je graag meer wilt zien, is de indigenous community Boruca bezoeken. Deze ligt in de buurt van Drake Bay en kun je dus makkelijk heen reizen. Hier lees je er alles over.

Foto: Lindsay Fendt/The Tico Times

Is het overnachten in Corcovado echt zo’n toevoeging? Een 2 daagse tour is duurder dan 1 dag.

Ik vond het slapen in La Sirena een grote toevoeging. ‘s Ochtends vroeg zie je vaak nog meer dieren en je voelt je niet zo gehaast. Daarbij is het natuurlijk een geweldige ervaring om in de jungle te kunnen overnachten.

Dat gezegd hebbende; kijk vooral wat jij/jullie leuk vinden om te doen. Houdt je van veel dieren spotten en wandelen? Dan is 2 dagen Corcovado een must. Vind je het leuker om op het strand te chillen, dan zou ik voor 1 dagje Corcovado gaan. Je ziet sowieso een hoop!

Hoe ziet je planning eruit?

Onze planning zag er zo uit: zaterdag ochtend met de boot van Drake Bay naar Corcovado > wandeling > lunchen en rusten tijdens het heetste van de dag (dan zijn er toch geen dieren) > wandeling > avondeten en slapen > zondagochtend vroeg nog een wandeling > terug naar Drake Bay

Wat neem je mee als je Corcovado gaat bezoeken?

Neem alleen het noodzakelijke mee op de trekking door het Corcovado Nationaal Park, anders ga je na twee of drie dagen hiken echt last van je rug krijgen. Je moet natuurlijk zelf alle spullen dragen. De volgende spullen zijn in ieder geval een must: 

 • Een fijne dagrugzak waar al je spullen inpassen. 
 • Goede wandelschoenen. Ik raad echt af om op sneakers te gaan, want na uren lopen krijg je hier behoorlijk last van.
 • Een powerbank. In La Sirena kan je amper opladen en het is wel zo fijn als je een volle telefoon en camera hebt.
 • DEET, want je bent in de jungle!
 • Zonnebrand, zeker voor het lange stuk op het strand (zonder schaduw).
 • Een reizigershanddoek voor als je ‘s avonds gaat douchen in de lodge. Deze droogt stukken sneller en neemt minder ruimte in. 
 • Een zaklamp, handig voor ‘s avonds en ‘s ochtends vroeg. Je wilt natuurlijk niet de batterij van je telefoon gebruiken!
 • Een schoon shirt en ondergoed
 • De noodzakelijke toiletspullen. 
 • Wat snacks zoals energierepen. 
 • Een waterfles, want je kunt water bijvullen bij Sirena en zo draag je bij aan het gebruiken van minder plastic. 
 • Last but not least: je camera! Nergens anders ga je zoveel foto’s willen maken als hier. 

Wat doe je met je de rest van je spullen die je niet meeneemt naar Corcovado?

Wij hoefden bij ons hostel geen extra nacht te boeken terwijl wij in Corcovado waren, maar konden gewoon onze spullen achterlaten. Dus van vrijdag op zaterdag sliepen we in het hostel, zaterdag op zondag in Corcovado, zondag op maandag weer een nachtje in het hostel.

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Skyscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ik hoop dat je geniet van mijn gratis tips over vega eten en bestemmingen in het buitenland. Als dat zo is, trakteer mij dan op een kopje koffie door op onderstaande knop te klikken. Bedankt! 

Ontdek meer interessante artikelen