Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

De beste vega eetplekken in Puerto Viejo

Goed nieuws voor vegetariers en veganisten! Het is vega vriendelijk in Puerto Viejo. Voor zo’n kleine plek, kun je verrassend veel eettenten vinden waar je terecht kunt. Lees over de beste plekken!

Madre Tierra

Mijn oordeel: 8/10
Vegetarische & Veganistische Opties 

Dit is onze favoriete vega eetplek in Puerto Viejo! Alles klopt hier gewoon: je kunt leuk zitten, het eten smaakt goed en de bediening is super vriendelijk. Als je bijvoorbeeld een pasta besteld, krijg je allerlei extra’s op tafel. Denk aan olijfolie, balsamico azijn, zelfgemaakte hete saus en peper en zout. Zo kun je het nog meer naar je eigen smaak maken. Hoewel het een goedlopende zaak is, voelt het niet aan als een restaurant dat gericht is op massatoerisme. Zeker heen gaan! 

Madre-tierra

Adres: Avenida 73 Openingstijden: maandag-vrijdag 16:00-21:00. Zaterdag & zondag 12:00-18:00 uur. 

The hungover

Mijn oordeel: 9/10
Vegetarische & Veganistische Opties 

Dit is de allerbeste plek om te ontbijten in heel Puerto Viejo! Er is hier ongelofelijk veel keuze. Of je nu zin hebt in een traditioneel ontbijt, toast of pannenkoeken en fruit. Het mooie is, dat wat je ook besteld, het met veel liefde bereidt wordt. Je krijgt écht iets lekkers. Ook het uitzicht is mooi, want vanaf hier kun je in de verte de zee al zien. Er is hier altijd wel plek, want dit leuke restaurantje is (nog) niet door de menigte ontdekt.

Vega Puerto Viejo

Adres: Achter Diamente market Openingstijden: maandag-zondag 08:00-14:00 uur. Dinsdag gesloten.

Chile rojo

Mijn oordeel: 8/10
Vegetarische & Veganistische Opties

Wij raden dineren bij Chile Rojo zeker aan. Het is hier altijd gezellig druk, maar toch krijg je snel de menukaart en je bestelling. Soms is er hier ook livemuziek. We raden je wel aan om hier iets Aziatisch te bestellen, want dat is duidelijk hun specialiteit. De veggie burger was namelijk niet heel bijzonder. De vegetarische sushi en curry waren daarentegen héérlijk.

_MG_0095

Adres: Aan de main road, tegenover de oceaan. Openingstijden: maandag-zondag 11:30-23:00 uur. Dinsdag gesloten. 

Bread & Chocolat

Mijn oordeel: 7/10
Vegetarische & Veganistische Opties

Dit is een prima plek om te ontbijten of om te lunchen, maar niet ons favoriete restaurant. Dit komt vooral door de smaak, want je kunt hier hartstikke gezellig zitten. Het eten smaakt gewoon een beetje flauw en is een beetje saai. Liever gaan wij naar The Hangover, waar je hetzelfde betaald. Overigens is deze plek heel populair onder toeristen, want het zit vrijwel altijd vol. Op zondagochtend is er vaak zelfs een wachtrij!

_MG_0071

Adres: –  Openingstijden: dinsdag-zondag 06:30-18:30 uur.

Tuyo Coffee Roasters

Mijn oordeel: 4/10
Vegetarische & Veganistische Opties 

Wij raden deze eettent niet aan. Dit komt door drie dingen. Allereerst worden de glazen en borden zonder zeep afgewassen. Vinden wij niet erg hygiënisch. Ten tweede zat er nog best veel kraanwater in de glazen en blender toen ze opnieuw gebruikt werden. Alhoewel ze voor het bereiden van drankjes gefilterd water gebruiken, heeft dit natuurlijk niet veel zin als er nog kraanwater in de glazen zit. Je kunt er nog steeds ziek van worden. Als laatste raden wij deze plek niet aan, omdat we het hier niet zo lekker vonden smaken.

_MG_0149

Adres: Voor het Lion Fish hostel Openingstijden: maandag-zondag 07:30-14:30 uur. 

Puerto & Co

Mijn oordeel: 4/10
Volledig Veganistisch, Glutenvrije Opties

Helaas konden wij hier niet eten, omdat de keuken al dicht was toen wij aankwamen. Dit was om 7 uur, terwijl online staat dat het restaurant tot 8 open is. Wij hadden hier graag gegeten om het menu uit te proberen, maar vonden de locatie niet erg gezellig. Het restaurant zit namelijk boven een winkelcentrum. In de ochtend moet je bijvoorbeeld onder de ‘garage-achtige’ deuren bukken, anders kom je niet bij het restaurant. Dat voelt een beetje ongemakkelijk en bijna alsof je iets ‘verkeerds’ doet (wat natuurlijk niet het geval is!). Liever gaan wij naar een restaurant met open, uitnodigende deuren. 

_MG_0063

Adres: Aan de main road in het winkelcentrum op de 2e etage. Openingstijden: maandag-zondag 08:00-20:00 uur

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen