Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Dit Zijn De Beste Vegetarische Gerechten In Guatemala

Hoewel vlees centraal staat, kun je in Guatemala ook heerlijke vegetarische gerechten eten. Veel maaltijden zijn vergelijkbaar met het nabijgelegen Mexico. Maïs is de koning en bonen zijn de koningin. Lees hier over de beste traditionele vegetarische gerechten in Guatemala!

Chapin ontbijt

Dit traditionele ontbijt bestaat uit frijoles (bonen), roerei, gebakken bakbananen en guacamole. Het is lekker en ontzettend vullend. Wat ons betreft een van de beste vegetarische gerechten in Guatemala. Nog een voordeel: het is super goedkoop. Geen reis naar Guatemala zou compleet zijn zonder dit ontbijt te proeven!

Tamales

Tamales worden in Guatemala al gegeten sinds de dagen van de oude Maya’s. Hoewel ze soms gevuld zijn met vlees, worden tamales vaak vega geserveerd. Als vulling wordt kaas, pepers of bonen gebruikt. Het maïsdeeg wordt vervolgens gestoomd en geserveerd in een bananenblad voor een geweldige maaltijd.

Wist je dat de Maya’s geloofden dat mensen gemaakt waren van maismeel?

Vega Cambodja

Tostadas

Een gerecht dat op zo’n beetje elke straathoek geserveerd wordt, is de tostada. Dit is een droge, knapperige, platte tortilla. Wat je op deze tortilla krijgt is aan jou. De meeste kraampjes hebben tenminste salsa, kaas, sla, tomaten en – ja, je raadt het al – bonen. Een lekkere snack voor tussendoor! Maar wees gewaarschuwd: ze zijn ernstig verslavend.

Vega Guatemala

Pupusa

Pupusa’s komen traditioneel uit El Salvador, maar zijn overal in Guatemala te krijgen. Dikke maïstortilla’s worden gevuld met een vulling van meestal bonen en kaas, maar soms varkensvlees. Als vega moet je dit dus altijd goed checken! Vervolgens worden ze gebakken tot de buitenkant knapperig is en de binnenkant heerlijk zacht. Het wordt geserveerd met salsa en kool. Perfect voor de hongerige reizigers, want ze vullen enorm en zijn goedkoop.

Empenada’s

In Guatemala zijn de meeste empenada’s vegetarisch. Vaak worden ze gevuld met aardappel en / of spinazie en bedekt met toppings. Twee empenada’s zijn genoeg voor een prima lunch.

Bananenbrood

Pan de banana madura, oftewel bananenbrood, komt vaak voor in de keuken van Guatemala. Hadden wij niet verwacht! Het wordt in bijna alle bakkerijen verkocht en vooral als dessert of tussendoortje gegeten. Perfect om mee te nemen als je een hike gaat maken of een lange rit tegemoet gaat.

Rellenitos

Rellenitos is een super populaire snack. Je kunt het vergelijken met donuts, al zijn de ingredienten wel wat anders. Rellenitos worden gemaakt van gekookte bakbananen, gevuld met bonenpasta, suiker en kaneel. Vervolgens worden de ‘donuts’ gefrituurd. Wanneer de bonen met suiker gemengd worden gemengd, hebben ze een vergelijkbare smaak en textuur als chocolade. Het klinkt misschien gek, maar ze zijn super lekker! Je kunt ze bij zo’n beetje elke straatverkoper krijgen.

Falafel

Wist je dat Israel en Guatemala een hele goede relatie hebben? Hierdoor zul je veel Israeliers op vakantie vinden en zul je veel falafel tegenkomen. Midden-Oosterse restaurants zijn overal in Guatemala gebruikelijk en als je zin hebt in wat anders is dit de juiste plek!

Soepen

Als je in Guatemala bent, zul je zeker veel soep eten! Soep wordt meestal gegeten als voorgerecht voor de lunch. Dit is de belangrijkste maaltijd van de dag. Er zijn veel lokale soepen die je kunt proberen en veel daarvan zijn vega. Wat je krijgt is afhankelijk van waar je in Guatemala bent en welk seizoen het is. De meeste soepen in de winter zijn warm en hartig, terwijl soepen in de zomer vaak koud geserveerd worden.

Lokale dranken in Guatemala

Guatemala produceert enkele van ‘s werelds lekkerste koffie. Helaas zijn de beste bonen bestemd voor het buitenland. Daarom kan ‘traditionele’ koffie nogal zwak zijn. Ook wordt het geserveerd met veel suiker.

Een andere populaire drank is Atol. Dit is een warme drank gemaakt van maïspuree, rietsuiker, kaneel, vanille en eventueel chocolade of fruit. Er zijn veel versies en de ingrediënten (en dikte van de drank) variëren tussen landen en regio’s. Atol is gebruikelijk als ontbijt, maar wordt ook vaak geserveerd met tamales voor het avondeten. Het is in Guatemala vooral populair tijdens de kerstvakantie. Zeker het proberen waard!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen