Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Dit wil je! Ultieme rondreis door Namibie in 2 weken

Ben je op zoek naar een onvergetelijk avontuur in de adembenemende wildernis van Afrika? Een rondreis door Namibie is precies wat je nodig hebt. In dit artikel neem ik je mee op rondreis door Namibie in 2 weken. Lees verder om alle details te ontdekken en je voor te bereiden op een geweldige reis!

** Disclaimer: Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een commissie kan ontvangen als je iets koopt dat ik echt aanbeveel. Dit kost jou niets extra en ondersteunt vegareizen. Bedankt! **

Over deze roadtrip met de auto door Namibie

Wat ik echt een van de gaafste dingen aan Namibië vind, is dat je makkelijk en veilig kunt rondreizen met de auto. Dit geeft je zoveel vrijheid en flexibiliteit! Als je het mij vraagt zou iedereen een roadtrip door Namibie moeten maken.

Een auto huren wil je natuurlijk wel bij een goede organisatie doen. Bij SunnyCars huur je alle auto’s volledig verzekerd, waardoor je nooit bang hoeft te zijn iets te vergeten. Ik zou daarom bij hen boeken. Je kan je huurauto meteen na aankomst in de luchthaven ophalen. Lekker makkelijk!

Boek hier bij SunnyCars

Hoe lang heb je nodig voor een rondreis door Namibie?

Om Namibie goed te verkennen heb je minstens twee weken nodig. Als je korter gaat wordt een rondreis door Namibie wel heel krap. Ik heb gemerkt dat de meeste mensen de voorkeur geven aan een reis van twee weken, omdat je natuurlijk rekening moet houden met je vakantiedagen, de kosten voor een vliegticket, het huren van een auto en je accomodatie. Hoe langer je gaat, hoe duurder het allemaal wordt. Vandaar dat deze rondreis door Namibie perfect is afgesteld voor 2 weken!

Goed om te weten: In Namibië zijn het niet zozeer de afstanden die zorgen voor lange reistijden, maar wel de gravelwegen vol hobbels en kuilen. Je kunt dus echt niet snel rijden en lekker vaart maken. Vertrouw niet teveel op de reistijden in Google Maps, want die zijn vrij optimistisch! Daarom heb ik in dit artikel indicaties genoemd hoe lang je onderweg zal zijn.

Als je een late vlucht terug hebt, dan kan je ook direct van Otjiwarongo (je laatste stop) naar de luchthaven doorrijden. Scheelt weer tijd!

De ultieme rondreis door Namibie in 2 weken

Deze reisroute brengt je langs alle hoogtepunten in Namibie. Als je langer de tijd hebt kun je natuurlijk extra rustdagen nemen, of wat extra plaatsjes bezoeken!

1. Aankomst in Windhoek

Je komt met het vliegtuig aan in Windhoek. Dit is niet zozeer een hele leuke stad, dus blijf hier vooral niet langer dan nodig. Sla hier wel voldoende water en boodschappen in, want zodra je Windhoek uitgereden bent, kom je niet zo gauw een supermarkt meer tegen! Zeker niet met deze reisroute.

2. Verken de Kalahari woestijn

+/- 280 km en 3 uur rijden

Vandaag heb je tijd om de Kalahari woestijn te verkennen. De Kalahari is een woestijn met rode zandduinen en acaciabomen. Ook leven hier een boel dieren! Ga je graag op safari, dan kun je een ‘sundowner drive’ boeken. In een jeep word je door een gids rondgereden door het mooie landschap. Onderweg spot je allerlei wilde dieren. Denk aan zebra’s, giraffen, springbokken, stokstaartjes en struisvogels. Gaaf! Deze excursie kan je gewoon ter plekke regelen.

3. Van de Kalahari naar Sesriem

+/- 380 km en 5u rijden (zonder stops)

Maak je borst maar nat, want er staat een lange rit op het programma. Je gaat naar Sesriem rijden, zodat je de volgende dag naar de prachtige Sossusvlei en Deadvlei kunt gaan!

Om naar Sesriem te rijden heb je twee opties: of via de Zaris Pass (een bergpas) of via Bullsport. Als je via Bullsport gaat, rijd je het grootste deel van de tijd over een gravelweg in slechte staat. Het is een lange, rechte weg waar eigenlijk helemaal niets is (op een paar tegenliggers na). Zorg dus voor lekkere snacks en een leuke spotify playlist!

Zo’n weg bedoel ik als ik het heb over een gravelweg

4. De prachtige Sossusvlei en alvast door naar Solitaire

120 km heen en terug naar de Sossusvlei + 87 km (1,5 uur rijden) naar Solitaire

Vroeg opstaan voor één van de highlights tijdens je rondreis door Namibie in 2 weken: de duinen van de Sossusvlei! Een bezoek is werkelijk onvergetelijk. De rode zandduinen, bij elkaar geblazen door de wind, zijn soms wel driehonderd meter hoog. Dit is Namibië zoals je het had voorgesteld. Een dikke vette aanrader is om Big Daddy, de hoogste zandduin in de Sossusvlei regio, te beklimmen! Van bovenaf heb je schitterend uitzicht.

Tip: Informeer bij je accommodatie hoe laat het opengaat. Dit hangt af van de zonsopgang. Wanneer je de toegangspoort tot het Namib Naukluft National Park voorbij bent, moet je nog 60 km rijden tot je bij de shuttles komt die naar de beroemde duinen vertrekken.

Omdat je morgen weer een lange rit voor de boeg hebt, is het handig om na je bezoek aan de Sossusvlei alvast een stukje door te rijden naar het plaatsje Solitaire. Scheelt je morgen weer!  

5. Van Solitaire naar Swakopmund

+/- 265 km en 4,5 uur rijden (inclusief stops)

In Solitaire liggen veel autowrakken van oude auto’s die bedolven liggen onder het zand. Cool! Na wat leuke foto’s genomen te hebben, rijd je door naar de volgende bestemming: Swakopmund. Vergeet niet om je tank vol te gooien in Solitaire, want op de rit naar Swakopmund kom je geen tankstation meer tegen.

Onderweg kom je langs de Kreeftskeerkring. Deze staat duidelijk aangegeven met een groot bord, waar veel mensen een fotootje nemen. Wedden dat jij dat ook doet?

6. Gave activiteiten in Swakopmund

Swakopmund is dé plek voor leuke activiteiten in Namibië. Zo kun je bijvoorbeeld het volgende doen:

 • Living Desert Tour, op zoek naar de ‘Little 5’, de diertjes die leven in de zandduinen van de woestijn  
 • Kajakken tussen een kolonie zeehonden in Walvis Bay
 • Een excursie naar Sandwich Harbour, waar de duinen en de zee elkaar ontmoeten
 • Met een quad door de duinen rijden
 • Of slenter wat rond door het koloniale centrum, de pier en de boulevard. Ook heel leuk!

Er is zoveel te doen dat ik je aanraad om hier twee volle dagen te blijven. Ook wel lekker om even bij te komen!

7. Van Swakopmund naar Usakos (Damaraland)

+/- 150 km en 2 uur rijden tot Spitzkoppe, daarna nog 62 km (1 uur) tot je accommodatie in Usakos

Vandaag staat het Spitzkoppe gebied op je programma. De Spitzkoppe is een granieten berg in de Namib woestijn. Hoe dichter je bij Spitzkoppe komt, hoe gaver het landschap wordt. Onderweg kom je veel kraampjes tegen waar de plaatselijke bevolking souvenirs verkoopt. Erg leuk om bij te kijken.

Een niet te missen highlight is de Rock Arch. Dit is een grote natuurlijk gevormde boog, wat er vrij bizar uitziet. Verder kan je hier wandelen of de rotstekeningen van de San bij Bushmans Paradise bekijken (wel met gids).

8. Van Usakos naar Twyfelfontein (Damaraland)

+/-230 km en 4,5 uur rijden

Vanaf je slaapplek in Usakos reis je door naar het noorden van Damaraland. Het is weer een lange rit via gravelwegen, maar dat wordt goedgemaakt door het schitterende landschap. Nice! Vandaag kan je 1 of meerdere bezienswaardigheden bezoeken:

 • De rotstekeningen in Twyfelfontein (UNESCO)
 • Het Damaraland Living Museum, waar je kennismaakt met de cultuur van het Damaravolk
 • De Organ Pipes, een bijzonder rotsformatie
 • Het Versteende Woud
 • Burnt Mountain

9. Van Twyfelfontein naar Okaukuejo (Etosha National Park)

+/-310 km en 4 uur rijden

In de vroege ochtend ga je met een gids op zoek naar de zeldzame woestijnolifanten. Deze olifanten leven in de droge rivierbeddingen van deze streek. Om de olifanten na een tijdje te spotten is zo’n geweldige ervaring. Echt een aanrader! De meeste accommodaties bieden deze excursie aan, dus je kunt gewoon last minute boeken. Zo’n safari kost je zo’n 1060 NAD (64€) per persoon.

Rond de middag ben je weer terug bij je accommodatie. Na de lunch vertrek je naar je volgende bestemming, Etosha National Park. Je gaat hier vandaag al heen, omdat er morgen een safari op de planning staat. De meeste dieren zie je als het nog lekker koel is, dus je moet er wel met zonsopgang zijn.

10. Safari in Etosha en rit naar Namutoni (Etosha oost)

+/- 200 km rijden door het park

Vandaag is een hele leuke dag, je gaat op safari door het Etosha National Park! Al helemaal gaaf is het dat je hier met je eigen auto kunt rondrijden. Dat zie je niet vaak! Je rijdt van de ene waterdrinkplaats naar de andere, waar je sowieso heel wat dieren zal bewonderen. Ik vond dit een van de allerleukste dingen die je kunt doen tijdens je rondreis door Namibie in 2 weken.

Via de zuidingang rijd je het park binnen en betaal je entreegeld. Dit kost zo’n 150 NAD (9€) per persoon en 50 NAD (3€) per auto. Je kan hier ook een brochure kopen met daarin een kaart van het park en foto’s van alle dieren die in Etosha leven. Leuk om af te vinken welke dieren je allemaal gespot hebt!

Heb je langer de tijd in Namibie dan 2 weken? Dan kun je de volgende dag weer naar het park en langs de andere waterdrinkplaatsen rijden. Houdt er wel rekening mee dat je entree betaald per dag.

11. Cheeta’s bekijken in Otjiwarongo en terug naar Windhoek

+/-250 km en 3 uur rijden

Je verlaat het prachtige Etosha en rijdt via een goede weg richting het zuiden. In Otjiwarongo kun je Elands Vreugde Farm bezoeken. Hier is het Cheetah Conservation Fund gevestigd, waar onderzoek wordt gedaan naar de dieren. Echt een aanrader om heen te gaan.

Na Otjiwarongo rij je weer terug naar Windhoek. Hier lever je je huurauto in en vlieg je naar huis. Het was een geweldige reis!

Tips voor je rondreis door Namibie

Tijdens een rondreis van 2 weken door Namibie zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden:

 1. Reisplanning en route: Plan je reisroute zorgvuldig, rekening houdend met de afstanden tussen de verschillende bestemmingen. Namibië is een uitgestrekt land en sommige plaatsen kunnen ver van elkaar verwijderd zijn. Zorg ervoor dat je realistische reistijden inplant en voldoende tijd hebt om elke bestemming te verkennen. Met de reisroute hierboven zit je in elk geval goed!
 2. Weersomstandigheden: Houd rekening met het klimaat en de seizoenen. Het kan overdag erg heet zijn, terwijl de nachten behoorlijk koud kunnen zijn. Neem dus genoeg kleren mee!
 3. Water en eten: Rule number 1: zorg ervoor dat je voldoende water bij je hebt tijdens je rondreis. Beter teveel dan te weinig! Neem ook zeker wat voedselvoorraden mee, zeker als je vega bent. Op sommige plekken zijn er weinig eetgelegenheden en je wilt natuurlijk wel genoeg te eten hebben.
 4. Veiligheid: Hoewel Namibië over het algemeen als veilig wordt beschouwd, moet je altijd je gezonde verstand gebruiken. Vermijd afgelegen gebieden ‘s nachts, vergrendel je voertuig en volg de aanbevelingen van lokale autoriteiten. Spreekt voor zich.
 5. Accommodatie: Ik raad je aan om je accommodaties van tevoren te reserveren. Populaire slaapplekken kunnen snel volgeboekt zijn. Ik boek altijd via booking.com, omdat je hier vaak last minute kunt annuleren. Boek hier via booking.com
 6. Vaccinaties: Ga op consult bij de GGD of Traveldocter voor je reis naar Namibie om te controleren of je alle vaccinaties hebt gehad.
 7. Cultuur en respect: Tijdens je rondreis door Namibië is het belangrijk om respect te tonen voor de lokale cultuur en tradities. Namibië heeft diverse etnische groepen, zoals de Himba, Herero en San, die hun eigen unieke tradities en levensstijl hebben. Wees respectvol en vraag altijd om toestemming voordat je foto’s van mensen maakt.

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen

Lees ook: