Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Vegan en gek op reizen? Dit zijn de 12 beste vegan steden

Ben je dol op reizen en veganistisch eten? Voorlopig kunnen we nog niet op een verre reis gaan. Maar als het dan eindelijk weer zo ver is, kun je maar beter voorbereid zijn! We hebben een lijst gemaakt met de top 12 meest vegan steden ter wereld. Met deze lijst weet je zeker waar je als vegan goed zit!

1. Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai is dé veganistische hoofdstad van Zuid-Oost Azië. De westerse vegan restaurants zijn vaak erg hip en een beetje duur. Rondom de tempels kun je gelukkig ook lokale restaurants vinden die veganistische maaltijden serveren voor een Aziatische (lees: goedkope) prijs.

Wist je trouwens dat er ook jaarlijks een veganistisch festival is? Tijdens dit feest is er overal in de stad vegan eten te krijgen. Een perfecte bestemming om als vegan heen te gaan dus!

2. Ubud, Bali (Indonesië)

Met zo’n 19 vegan restaurants per 100.000 mensen staat Ubud op de welverdiende nummer 2 in deze lijst. Hoewel Ubud niet een hele grote stad is, kom je overal vegan kraampjes tegen. Hier kun je de meest heerlijke smoothies, pannenkoeken en omeletten kopen. Super verslavend als je het ons vraagt.

3. Londen, Verenigd Koninkrijk

Als je in Londen bent, ben je nooit meer dan een metrohalte verwijderd van een heerlijke veganistische maaltijd. In Londen zijn er super veel veganistische kraampjes, bakkerijen, cafés, smoothiebars. Wist je dat je hier zelfs de eerste veganistische kaaswinkel van het Verenigd Koninkrijk kunt vinden? Deze heet La Fauxmagerie!

4. New York, de Verenigde Staten

Met zijn ongelooflijke verscheidenheid aan keukens wordt New York gezien als de internationale voedselhoofdstad van de wereld. De veganistische scene van New York blijft maar groeien, wat goed nieuws is! Volgens HappyCow zijn er nu al zo’n 111 volledig veganistische restaurants. Voor de rondreizende veganist is dit dus een perfecte stad om heen te gaan!

5. Berlijn, Duitsland

Volgens Happy Cow is Berlijn een van de beste plekken om heen te gaan als veganist. Zelfs de meest fanatieke vleeseters kunnen hier worden verleid met een veganistische maaltijd. Berlijn organiseert daarnaast het grootste veganistische-vegetarische festival van Europa en ‘s werelds eerste veganistische supermarktketen, Veganz, komt hiervandaan. Hoe gaaf!

6. Los Angeles, de Verenigde Staten

Hoewel Los Angeles misschien het meest bekend is vanwege Hollywood-beroemdheden, waaronder een aantal veganistische (Billie Eilish, de NBA’s JaVale McGee, Joaquin Phoenix, Beyoncé, Ariana Grande om er maar een paar te noemen), is Los Angeles ook een veganistisch mekka. In deze grote stad zul je geen enkele moeite hebben om heerlijke vegan opties te vinden.

7. Toronto, Canada

Toronto staat al lang bekend als een van de beste vegan steden. Buiten geweldige restaurants heb je hier twee van de grootste vega evenementen in Noord-Amerika: The Veg Food Fest en Vegandale’s Vegan Food and Drink Festival. Probeer je bezoek als het even kan te plannen tijden één van deze gave festivals.

8. Warschau, Polen

Deze veelzijdige stad is een van de beste veganistische steden in Europa. Als veganist moet je gewoonweg naar het district Śródmieście Południowe (zuidelijke binnenstad) gaan. Dit is het bruispunt geworden van plantaardig dineren. HIer kan je werkelijk alles vinden, van vegan hamburgers, tot aan vegan sushi-restaurants. Wij kunnen niet wachten om hierheen te gaan!

9. Portland, de Verenigde Staten

Met zo’n 7,5 vegan restaurants per 100.000 inwoners kan Portland niet in deze lijst ontbreken. Het is al jaren een geweldige stad voor veganisten. Het fijne is dat elk restaurant of café wel vegan opties heeft. Wat ook leuk is aan Portland, is dat het een eigen vegan mini-winkelcentrum heeft. Portland claimt daarnaast zelfs ‘s werelds eerste veganistische stripbar – Casa Diablo – mocht je daarin geïnteresseerd zijn.

10. Bangkok, Thailand

Veganistisch zijn in Bangkok is een makkie! Tropisch fruitkraampjes en markten vol verse ingrediënten zijn er genoeg. Vanwege de boeddhistische achtergrond hebben de meeste restaurants altijd wel veganistische opties op het menu. De traditionele Thaise keuken bestaat uit groenten, maar als je in een niet-veganistisch restaurant eet, kun je die gerechten heel simpel veganistisch maken. Je hoeft alleen maar te zeggen dat je ‘jay’ bent en de kok weet meteen dat je geen dierlijke producten eet!

11. Tel Aviv, Israël

Israël heeft wereldwijd het hoogste percentage veganisten. Ongeveer 5 tot 8 procent van de gehele bevolking is veganistisch! Veel van deze veganisten wonen in Tel Aviv. Niet zo gek dus dat je hier enorm veel vegan restaurants hebt. En vergeet niet dat hummus en falafel hier vandaan komen!

12. Praag, Tsjechië

Je zou het misschien niet zo snel verwachten, maar Praag is echt een super vegan-friendly stad. Er zijn meer dan 50 restaurants die volledig vegan zijn. Wow! Daarnaast zijn er ook nog bijna 100 restaurants die helemaal vegetarisch zijn of vegan opties hebben. Er is dus enorm veel keuze, wat Praag tot een must maakt voor vegans.

Zoals je ziet is er wereldwijd steeds meer keuze voor veganisten. Welke vegan steden wil jij graag bezoeken?

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen