Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Bingen! Dit zijn de beste veganisme documentaires op Netflix

Zin om een vegan (friendly) docu te kijken? Goed nieuws, want er is keuze genoeg! We hebben de beste documentaires over veganisme op Netflix voor je op een rijtje gezet. Geweldig voor een goede filmavond of misschien tijdens een lange treinrit op reis?

De beste documentaires over veganisme

Een docu is een goede start als je de waarheid achter veeteelt en het effect op het milieu, de dieren en onze gezondheid wilt weten. Deze baanbrekende documentaires laten zien hoe belangrijk het is om minder tot geen vlees & zuivel te eten. Op mij hebben ze zoveel impact gehad, dat ik na enkele besloten had vega te worden!

vegareizen

Cowspiracy (2014)

Deze docu is een echte klassieker onder veganisten. In de documentaire is te zien hoe filmmaker Kip Andersen erachter komt dat de vee-industrie de nummer 1 oorzaak is van een heleboel problemen. Denk aan ontbossing, waterschaarste, watervervuiling en het massale uitsterven van diersoorten. Daarnaast ontdekt hij dat de veehouderij ook nog eens verantwoordelijk is voor meer broeikasgassen dan al het transport over de hele wereld samen. Shocking!

Vervolgens gaat Andersen met zijn nieuwe inzichten naar milieuorganisaties om hierover te spreken. Deze organisaties zijn opvallend terughoudend om zich uit te spreken over al deze problemen… Wat mij betreft een van de beste documentaires over veganisme op Netflix!

Cowspiracy op Netflix | IMDB score: 8,3

Seaspiracy (2021)

Dit is het vervolg op Cowspiracy. Het was meteen een grote hit. In de documentaire gaat Ali Tabrizi in op de enorme corruptie rondom visserij. “Als schepen midden op zee zijn en er doen zich problemen voor, dan kunnen ze je overboord gooien,” klinkt de stem van een onbekende man. Hij benadrukt dat het maken van de documentaire erg gevaarlijk is. Volgens Seaspiracy is er dan ook maar één manier waarop we met zijn allen een eind kunnen maken aan de jacht op dolfijnen en walvissen, de corrupte commerciële visvangst en de slavernij op zee: stoppen met vis eten.

Seaspiracy op Netflix | IMDB score: 8.4

What The Health (2017)

Dit is de tweede documentaire van Kip Andersen. De focus van What The Health zijn de gezondheidseffecten van vlees en zuivel. Spoiler alert: dit is niet goed voor je en allang bekend in de wetenschap. Ondanks de bewezen risico’s, wordt het eten van vlees en zuivel aangemoedigd door farmaceuten in de VS. Zij profiteren op hun beurt weer financieel van al deze ziektes. Al met al een super interessante docu die je van de ene verbazing in de andere laat vallen.

What the Health op Netflix | IMDB score: 7.4

The Gamechangers (2018)

Altijd al gedacht dat je vlees en zuivel nodig hebt om een topatleet te zijn? Think again! In deze docu volg je topatleten – van Arnold Schwarzenegger tot het complete American football team van de Tennessee Titans – en hun ervaringen met plantaardig eten. En wat blijkt? Veganisme is hun sleutel tot succes. Deze verhalen worden afgewisseld met experimenten en uitleg op basis van wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor kijkt de docu lekker weg en is hij voor iedereen interessant. Echt een aanrader dus!

The Gamechangers op Netflix | IMDB score: 7.9

The Future of Meat (2019)

Geen tijd of energie voor een super lange documentaire over veganisme? We feel you! The Future of Meat is onderdeel van de mini serie Explained en duurt maar 20 minuten. De aflevering legt supergoed uit waarom de huidige consumptie van dierlijke producten niet duurzaam. Ook hebben ze het over de oplossingen. Kijkt lekker weg!

The Future of Meat op Netflix | IMDB score: 8.2

Forks Over Knives (2011)

Helaas is deze docu sinds mei 2020 van Netflix verwijderd. Je kunt wel een verzoek indienen om deze docu weer in het aanbod te krijgen. In de tussentijd kun je de docu zien op Vimeo.

In de afgelopen honderd jaar zijn mensen een stuk meer vlees en zuivel gaan eten. Tegelijkertijd zijn ‘welvaartsziekten’ zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten fors toegenomen. In deze documentaire leggen een Amerikaanse wetenschapper en arts samen het verband tussen deze twee ontwikkelingen. De conclusie is dat een plantaardig dieet het allerbeste medicijn is. Get ready to be amazed.

Forks Over Knives op Netflix | IMDB score: 7.7

Rotten deel I en II (2019)

Elke aflevering van deze miniserie laat de de ‘rotte kant’ van de voedselindustrie zien. Of het nu gaat om knoflook, wijn of de vee industrie, deze miniserie heeft er wel een aflevering over. Eten is namelijk meer dan alleen voedsel geworden; het is een handelswaar waar mensen rijk mee worden. Er is veel corruptie en de concurrentie is moordend. Super interessant!

Rotten op Netflix | IMDB score: 7.2

Meer gave documentaires:

Deze docu’s gaan niet zozeer over veganisme, maar zijn de moeite echt waard om te bekijken! Ze laten zien hoe mooi de aarde is en waarom we extra lief voor haar moeten zijn.

Wat vind jij de beste documentaires over veganisme op Netflix?

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen