Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

New Yorks driesterrenrestaurant wordt vegan

Goed nieuws voor de reizigers en vegan New Yorkers onder ons! Deze week heeft driesterrenrestaurant Eleven Madison Park besloten om alleen nog maar veganistische gerechten te serveren. Daarmee zijn ze het eerste driesterrenrestaurant dat vegan wordt! Volgens het restaurant is de huidige voedselketen ‘niet duurzaam’ genoeg. Hier worden we blij van!

Volledig vegan na 10 juni

Het restaurant met drie Michelinsterren hoort volgens experts bij de culinaire top van New York. Bij de de heropening op 10 juni gaan ze alleen maar werken met een plantaardig menu. Dit is natuurlijk super gaaf, maar al helemaal als je beseft dat Eleven Madison Park een primeur te pakken heeft. Het is namelijk voor het eerst dat een driesterrenrestaurant vegan wordt! De meeste menu’s in de Michelingids hebben vooral luxe vlees- en visgerechten.

Lees ook: eerste vegan restaurant in Frankrijk krijgt een Michelin ster

Niet duurzaam genoeg

Het was duidelijk dat we na alles wat we het afgelopen jaar hebben meegemaakt, niet hetzelfde restaurant konden openen,’ schrijft chefkok Humm over de moeilijke coronacrisis. Tijdens deze tijd had hij veel tijd om na te denken over de richting waarin hij ‘zijn‘ restaurant wilde laten gaan. Humm is blij met de beslissing om alleen nog maar een plantaardig menu te serveren. De huidige voedselketen is volgens hem in ‘meerdere opzichten niet duurzaam genoeg’.

Heb je interesse in een driesterren vegan maaltijd? De prijs van het menu in het restaurant blijft 335 dollar inclusief fooi. Omgerekend is dat zo’n 280 euro.

Vegan uitdagingen

Het bereiden van de nieuwe kaart is volgens de chef wel arbeidsintensiever. De arbeidskosten zullen dan ook omhooggaan, maar de kosten van de inkoop zullen daarentegen lager worden. “De afgelopen tijd heeft het personeel in de keuken hard gewerkt om gewend te raken aan de nieuwe manier van werken, zegt Humm. ‘We kijken ernaar uit om deze reis met u te delen.’

Vanaf 10 juni, wanneer het restaurant weer open mag, belooft Humm zijn gasten geweldige gerechten ‘gemaakt van groenten, van het land en uit de zee, fruit, peulvruchten, paddenstoelen, granen en nog veel meer’. In totaal is het restaurant vijftien maanden dicht geweest. Het zal dus even wennen worden voor vaste gasten die na lange tijd weer het restaurant kunnen bezoeken!

Omslagpunt voor meer chefs

Tegen The New York Times zegt Paul Freedman, auteur van het boek Ten restaurants that changed America, dat de beslissing (en invloed) van Humm verder reikt dan alleen lekker eten. Hij denkt dat deze verandering ook van grote invloed zal zijn op andere toprestaurants in de VS.

Volgens culinair historicus ­Manon Henzen kan de lockdown voor velen een omslagpunt zijn. ‘Veel chefs gaan door zonder na te denken als de restaurants open zijn. Door de gedwongen sluiting hadden ze tijd om hun keuzes beter te overwegen’, zegt ze.

driesterrenrestaurant wordt vegan

Wat ons betreft zou het geweldig zijn als meer (top)restaurants vegan worden! Wat vind jij?

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen