Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Fietsen maar! Wales investeert in duurzame fietspaden

Dat fietsen gezond is en goed voor de natuur, weten wij Nederlanders maar al te goed. En we zijn niet de enige! De regering van Wales heeft namelijk besloten om meer duurzame bus- en fietspaden aan te leggen. Daarmee veegt Wales alle bouwplannen voor nieuwe snel- en autowegen van de baan. Hoe gaaf!

Fietsen en met het openbaar vervoer

De plannen van Wales (dat ligt in het Verenigd Koninkrijk) zijn onderdeel van hun grotere strategie om klimaatverandering aan te pakken. En aangezien elke 7 kilometer op de fiets een CO2-uitstoot van 1 kilo bespaard, zijn ze op de goede weg!

Wales is dunbevolkter dan in Nederland en velen gebruiken de auto om van A naar B te gaan. Al deze auto’s zorgen voor een gigantisch deel van de uitstoot van het land. Om de uitstoot van het broeikasgas terug te dringen, ziet Wales de oplossing in het aanbieden van een beter netwerk van openbaar vervoer en veiligere fietspaden.

duurzame fietspaden wales

Autorijden is vervuilend

Lee Water, de onderminister van klimaatverandering van Wales, stelt: “In the next 10 years, we are going to need to more than double all the cuts we have managed over the last 30 years if we are going to keep temperature rises within safe limits. That means changes in all parts of our lives. Transport makes up some 17% of our total emissions and so must play its part.”

Water legt uit dat het geld dat nu wordt bespaard door geen nieuwe autowegen aan te leggen, word gestoken in het aanleggen van deze nieuwe fiets- en buspaden. Ook wordt er voor gezorgd dat de huidige paden worden verbeterd.

Ook goed voor toerisme

Het land staat al langer bekend als een toplocatie voor fietsvakanties. Ze hebben momenteel maar liefst 530 kilometer aan fietspaden, die stuk voor stuk deels of volledig autovrij zijn. Met de nieuwe duurzame fietspaden hoopt Wales dit toerisme alleen maar meer te stimuleren.

Ook goed om te weten als je op fietsvakantie gaat: de bewegwijzering in Wales is geweldig. De meeste fietspaden zijn duidelijk genummerd. Dit maakt verdwalen vrijwel onmogelijk!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen