Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Storytime: een natuurwereldwonder op Cat Ba

Eindelijk was het zover: we gingen naar een eiland! En dat betekend ook dat we kunnen zwemmen. Pfoeh wat had ik daar zin in zeg! Maar of het weer dit ook toeliet? Daarnaast hebben we hier zoiets gaafs gezien! Lees mee over mijn ervaringen in Cat Ba.

Het Nationale Park ontdekken

Onze eerste dag op Cat Ba hebben we het Nationale Park bezocht. Niet zozeer het uitje waar ik het meeste zin in had, maar het was geen lekker strandweer. Het was bewolkt en fris. Gelukkig is dat wel perfect voor een wandeling!

In het park hebben we lang rondgelopen en een klim naar de top gemaakt. Op de top zag je alleen maar groen van alle bomen. Ik had dus niet echt door hoe hoog we eigenlijk zaten. Dit besef kwam pas toen we weer wegreden. Bovenop de berg zagen we een huisje staan waar we zelf een uur geleden ook stonden. Dat vond ik wel vet!

Wat ik ook heel vet vond, waren de twee slangen die we gespot hadden. Ongeveer halverwege de klim naar boven is er een soort uitzichtpunt. Bij een rotsblok met de naam van het park erop kun je leuke foto’s nemen. Deze rotsblok is echter ook een prima schuilplaats voor slangen. We zager er wel twee schuilen!

Genieten op het uitzichtpunt

Tijd om te zonnen!

De volgende dag was het prachtig weer, waardoor we eindelijk naar het strand konden. Hier had ik echt zin in, lekker een beetje zwemmen en wat bijkleuren. Dat bruine kleurtje dat ik had opgebouwd in Cambodja, is helaas alweer heel snel aan het verdwijnen… Op internet las ik over drie publieke stranden (Cat Ba I, II en III genoemd). Bij ons hostel raadde ze ons een beter strand aan: het Thung Thu strand. Wij gingen naar dit strand en de staff had gelijk: dit is een topstrand.

De mooiste zonsondergang op Cat Ba

s ‘Avonds gingen we naar het Cannon Fort. Deze plek staat erom bekend dat je hier de mooiste zonsondergangen kunt zien. Gister waren we hier ook, maar zoals ik schreef was het weer niet erg lekker. Dus deze zonsondergang viel ook erg tegen. Het is super goedkoop om naar dit fort te gaan (40.000 VND per persoon en nog 10.000 voor het parkeren van een scooter) dus we gingen gewoon nog eens.

En ja hoor, dit keer was de zonsondergang prachtig! Helaas waren we niet de enige met dit idee, want nu zat het fort bomvol toeristen voor dezelfde ervaringen op Cat Ba. Gelukkig hadden we alsnog een goede plek gevonden.

Een natuurwereldwonder

De derde dag gingen we het uitje doen waar Cat Ba om bekend staat: rondvaren in de omgeving! En dit is niet zomaar een omgeving, oh nee! Rondom Cat Ba heb je duizenden gebergtes, midden in de oceaan! Super bijzonder. Zo bijzonder zelfs, dat dit één van de zeven natuurwereldwonderen genoemd wordt.

Wij zijn met de boot in Ha Long Bay (de meest bekende plek om dit fenomeen te zien) en in Lan Ha Bay (precies dezelfde geberges, stúkken minder toeristisch) geweest. Beide plekken waren top! Victor en ik hadden daarbij de beste plek op de boot geregeld.

Enorme kwallen

Op een gegeven moment stopte de boot zodat iedereen kon zwemmen en snorkelen. De meeste mensen sprongen van het dak van de boot het water in. Tijdens het zwemmen riep de gids soms dat er een kwal in de buurt was en naar welke kant we dan heen moesten zwemmen.

Toen ik weer op de boot geklommen was, kon ik de kwallen met mijn eigen ogen zien. Wat was ik blij dat ik daar niet door gestoken ben! Deze kwallen hadden tentakels van wel anderhalve meter. Ik vond dat aardig indrukwekkend, maar niets was zo indrukwekkend als wat Victor en ik een tijd later zagen… Een tijdje later zagen we namelijk een monsterkwal! Die joekel had een omtrek van wel een meter. Ik heb nog nooit zoiets enorms gezien. Na de eerste monsterkwal zagen we er nog een paar. Blijkbaar is dit een top-gebied voor kwallen.

Gave ervaringen in Cat Ba

Enorme vissen en kayakken

Buiten dat dit een top gebied is voormonsterkwallen, lijkt het ook een perfect voor enorme vissen. Ik zal het uitleggen. Op een gegeven moment gingen we van de boot af om te gaan kajakken. Daar liet de gids ons een bassin vol vissen liet zien. Ik had niet meteen door waar we naar moesten kijken, tot de gids een voer in het water hield. Toen kwam er toch een enorme vis aanzwemen, mijn god! Zo zie je maar weer, niets is wat het lijkt…

Het kayakken zelf was hartstikke leuk en Victor en ik bleken een goed team te zijn. Omdat Victor van alles graag een wedstrijdje maakt (zonder dat anderen weten dat het daadwerkelijk een wedstrijd is), moest en zouden we als eerste weer bij de boot zijn. Uiteraard is dit ook gelukt. Onderweg zijn we onder grotten door gevaren en hebben we zelfs een gibbon in de bomen gezien!

Een natuurwereldwonder in Vietnam

Onze ervaringen op Cat Ba zijn positief! Eerlijk; de stad heeft niet veel sfeer, maar er zijn genoeg fijne stranden te vinden. Dat vind ik al heel wat waard! Onze boottour door de omgeving was een geweldige ervaring. En het beste? Hij was stukken goedkoper omdat we hem op dit eiland regelden. Aanrader!

Mijn favoriete slaapplekken in Cat Ba

Wil je graag de rust opzoeken, genieten van prachtige natuur en misschien voetballen met lokale kids? Dan is Lan Homestay perfect voor jou! De homestay ligt afgelegen van de main attracties in Cat Ba, maar de hosts helpen je enorm goed qua vervoer. Je hebt vanaf je kamer uitzicht over de prachtige tuin en elke ochtend kun je een Aziatisch of vegetarisch ontbijtje krijgen. Verder hebben ze 24-uursreceptie, een bar en een restaurant. Zo heb je alles binnen handbereik!

Liever wat centraler zitten? Ga dan naar Cat Ba Swan Hotel! Het beste aan dit hotel is dat het zo’n 450 meter van het strand van Tung Thu ligt. Lekker zwemmen. Ook hier heb je een 24-uursreceptie, bar en restaurant.

Hier verblijven? Boek dan bij Lan Homestay!
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen