Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Zo doe je dat! Geld verdienen met een (reis)blog

Eerlijk is eerlijk; wie zou er geen geld online willen verdienen? De voordelen zijn eindeloos. Overal ter wereld kunnen werken, terwijl je geniet van een heerlijk zonnetje of een frisse duik… Amazing! Toch weet ik dat geld verdienen met een blog makkelijker gezegd is dan gedaan. Inmiddels heb ik hier een hoop over geleerd en geef ik in dit artikel graag antwoord op de vraag: hoe verdien je geld met een reisblog?

Ja, ik wil nu mijn eigen blog beginnen!

De eerste stappen

Hoewel dit artikel niet gaat over hoe je een blog start, is het toch goed om wat basiskennis te hebben. Voor je geld kunt verdienen moet je natuurlijk eerst een blog hebben. De allereerste stap is het kopen van een domeinnaam. Met die domeinnaam kun je vervolgens – via bijvoorbeeld WordPress.org – aan de slag met het daadwerkelijk bouwen van je blog.

Tijdens het bouwen van je site is het ook belangrijk om alvast na te denken over het onderwerp én je doelgroep. Mijn allerbelangrijkste tip daarbij is: kies een onderwerp waar je super enthousiast over bent en anderen over wilt inspireren/informeren. Zo ben ik vegareizen gestart omdat ik anderen graag wilde helpen om te reizen en om te laten zien dat je ook vega kunt zijn in het buitenland. Je zult een hoop tijd investeren in je blog en schrijven over wat je leuk vindt is daarin de key to success.

Benieuwd hoeveel het kost om een blog te runnen? Ik schreef er dit artikel over.

Bezoekers trekken

Oke, als het goed is heb je nu een site over een onderwerp waar je enthousiast over bent. Toch is dit (nog) niet voldoende. Wanneer je geld wilt verdienen met een blog ben je afhankelijk van het aantal bezoekers. De ‘standaard’ regel is dat je ongeveer 3.000 websitebezoekers per maand moet hebben om te starten met het genereren van een inkomen. Maar; dit is een gemiddelde. Wanneer je bijvoorbeeld ook een goedlopend Instagram account of Youtube channel hebt, kun je al eerder geld verdienen!

Maar hoe kom je aan die websitebezoekers? Ik moet eerlijk toegeven dat dit tijd en energie kost. Je moet immers bekendheid creëren rondom je blog zodat mensen jouw website bezoeken. Je kunt dus op je Instagram/TikTok/Youtube je blog promoten. Een andere manier om bezoekers te trekken is het SEO-proof maken van je website. Hierdoor wordt je hoger geplaatst in Google en krijg je zogenoemde organische hits. SEO is echt een vak apart, dus ik raad je zeker aan om je hierin te verdiepen wanneer je een blog start!

Dit zijn een paar goede boeken die je de basics uitleggen over SEO met handige tips:

Strategieën om geld te verdienen met je blog

Nu je weet hoe je meer bezoekers naar je website kunt trekken, is het tijd om de verschillende manieren te onderzoeken om geld te verdienen met je blog!

1. Affiliate marketing en blogs

Affiliate marketing is voor mij de meest lucratieve manier om geld te verdienen met bloggen op reis. Je plaatst een speciaal gegenereerd linkje in een artikel. Wanneer iemand wat koopt via deze link, dan krijg jij een percentage van de winst. Dit kost jouw lezers dus niets extra’s!

Besef wel dat deze strategie alleen rendabel is wanneer je website (veel) bezoekers heeft. Als er niemand op je link klikt, verdien je ook niets. Verder moet je blog (vaak) goedgekeurd worden voor je mag meedoen aan een affiliate programma’s. Je moet dus eerst wat tijd in je blog steken voor je deze strategie kunt toepassen.

Vegareizen neemt alleen deel aan affiliateprogramma’s van bedrijven die ik echt een toeving vindt en waar ik zelf ook gebruik van maak.

2. Advertenties en blogs

Een andere manier om geld te verdienen met je blog is het tonen van advertenties. Met advertenties kun je eenvoudig geld verdienen maar je hebt er (uiteraard) wel wat bezoekers voor nodig. Hieronder heb ik een paar plekken opgeschreven waar je je kunt aanmelden voor advertenties.

  • Google Adsense; hier kun je je direct aanmelden. Zorg wel dat je voldoende bezoekers hebt en goede content aanbiedt om goedgekeurd te worden. Nadeel is wel dat de opbrengsten bij Google Adsense niet heel hoog zijn.
  • Ezoic; wanneer je bereidt bent om iets te investeren in advertenties, is Ezoic een dikke aanrader. Met Ezoic kun je direct meer geld verdienen per advertentie. Aanmelden kan vanaf een bepaald aantal bezoekers.
  • Mediavine; het schijnt dat dit platform vooral goedwerkt voor Amerikaanse websites. Je kunt je aanmelden vanaf 50.000 unieke bezoekers per maand. Qua kosten is het vergelijkbaar met Ezoic.

Let op: advertenties kunnen je bezoekers ook irritant vinden. Zorg dus voor een goede balans (;

3. Advertorials/betaalde samenwerkingen

Advertorials schrijven (een betaalde samenwerking) is ook een veelgebruikte strategie om geld te verdienen. Hierbij wordt je betaald om een artikel over een product en/of dienst te schrijven. Uiteraard is het belangrijk om hier kritisch in te zijn: past het bedrijf waarmee je wil samenwerken bij jouw blog?

Hoe meer bezoekers en hoe hoger je Domain Authority (DA) is, hoe meer je kunt vragen voor zo’n blog post. Er zijn verschillende tooltjes om te berekenen hoeveel je kunt vragen voor zo’n post. Persoonlijk vind ik deze regel prettig: een starttarief van €50,- en €10,- voor elke 1000 bezoekers. Wanneer je blog populairder is, ga je dus ook meer verdienen aan deze posts (;

4. Online producten of cursussen verkopen

Een andere manier om geld te verdienen met je blog, is door het maken (en verkopen) van een cursus of online product. Het creëren van een cursus kost natuurlijk tijd, maar zal uiteindelijk ook zorgen voor een passieve inkomstenstroom. De e-learning industrie stijgt enorm en er wordt verwacht dat er in 2025 een totaal van 280 miljard euro wordt uitgegeven aan online cursussen. Wow! Het aanbieden van een online cursus via je website is dan ook een goede investering op de langere termijn.

5. Persoonlijke coaching aanbieden

Het kan ook zo zijn dat jouw doelgroep meer behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding. Mocht dat het geval zijn, dan kun je coaching overwegen! Het is een strategie waarbij je jouw expertise over bepaalde onderwerpen overbrengt aan anderen. In mijn geval zou dat een reiscoach zijn waarbij ik mensen help hun ideale reis samen te stellen. Ga na waar je jouw doelgroep mee kunt helpen en bouw daar een programma om heen. Dit is echter niet passief geld verdienen met je blog.

Vegareizen biedt (nog) geen persoonlijke coaching aan, maar ik zit er wel serieus over na te denken. Houdt vooral de site in de gaten, want wie weet wat de toekomst brengt (;

6. Indirecte strategie: mailinglijst en blogs

Een strategie die er indirect voor kan zorgen dat je geld verdient met je blog, is het opzetten van een mailinglijst. Met de mailinglijst kun je een nieuwe cursus of nieuwe artikelen onder de aandacht brengen. En deze artikelen (met affiliate links of advertenties) kunnen je uiteindelijk weer geld opleveren.

Let op: verdiep je in de wet- en regelgeving rondom een mailinglijst. Je mag namelijk niet zomaar iemand een mail sturen.

7. Artistiek? Verdien geld via Print on Demand

Oke oke, dit is niet zozeer geld verdienen met je blog. De reden dat ik deze strategie er tussen zet, is omdat je op je blog natuurlijk wel kunt naar jouw persoonlijke pagina op het platform. Print on Demand houdt namelijk in dat je je werk aanbiedt op een platform en je zelf geen voorraad hebt. Het platform print en verstuurd jouw werk. Jij krijgt een percentage van de winst. Een voorbeeld van een Print on Demand platform is Werk aan de Muur en Society 6.

Zelf ben ik (nog) niet begonnen met Print on Demand. Het lijkt mij wel een geweldige manier van passief inkomen genereren, dus ik ga mij hier zeker nog in verdiepen. Ik heb immers genoeg foto’s op reis gemaakt!

Conclusie

Er zijn dus diverse strategieën die je kunt toepassen om geld te verdienen met je blog. De ene strategie kost meer tijd dan de andere strategie. Ook verschilt het per strategie hoeveel geld je er mee verdient. In ieder geval is het verdienen van geld met je blog dus zeker mogelijk. Wél is het goed je te realiseren dat het tijd en energie kost.

Welke strategie spreekt jou het meeste aan?

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen