Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

8 Gratis Reisapps Die Een Must Zijn Voor Iedere Reiziger

Een smartphone… Wie kan er tegenwoordig nog zonder? Wij hebben ervaren dat een mobiele telefoon het reizen een stuk makkelijker en aangenamer maakt. Hieronder vind je dé 8 gratis reisapps waar wij niet meer zonder kunnen.

Maps.me

Verdwalen is verleden tijd met Maps.me! Download van tevoren de kaart en je kunt hem overal inzien zonder dat je hiervoor data of wifi nodig hebt. Ook kun je bestemmingen markeren, zoals je hotel en favoriete restaurants. Wij hebben geregeld super leuke binnendoor weggetjes ontdekt met deze app.

Google Translate

Vraagje, Hoe is jouw Spaans? Of Vietnamees? Google translate is wat ons betreft dé vertaalapp. Zo kun je met de app talen downloaden, zodat je ook als je zonder internet kunt communiceren met locals. Daarnaast kunnen locals iets inspreken, wat de app vervolgens voor jou vertaald. Taalbarrière opgelost!

Duolingo

De perfecte app om een taal onder de knie te krijgen! Leuk feitje: je kunt met Duolingo zelfs ‘bedreigde’ talen leren als Fries en niet-bestaande talen als Dothraki!

XE Currency

Niet de meest sexy app, maar wel één van de meest onmisbare gratis reisapps! Deze app rekent bedragen van de ene valuta in de andere valuta. Zo weet je dus altijd hoeveel dat ene souvenirtje nu werkelijk kost. Werkt ook offline.

Wij zijn altijd het meest opgelicht bij de douane waar we van de ene valuta in de andere valuta overgingen. Wat waren wij blij toen we hiermee alles gingen narekenen en onszelf veel geld bespaarden.

Airbnb/Hostelworld/Trivago

Tsja, ergens slapen moeten we allemaal. Deze drie apps geven wat ons betreft de meeste en beste slaapplaatsen weer.

Tip: kijk altijd naar de foto’s, maar lees ook enkele reviews van anderen. Dit geeft je vaak een goed beeld.

Uber/Grab

Geen zin om te lopen of lang te onderhandelen met taxichauffeurs (en vaak alsnog teveel te betalen)? Halló Uber of Grab! Het verschilt een beetje per locatie welke app beschikbaar is, maar het concept werkt hetzelfde. Download de app, vul je gegevens in en klaar is Kees. Voor de reizigers onder ons die naar Cambodja gaan, hier is Passapp heel populair!

Voor deze apps heb je wel een creditcard nodig. Wil je meer weten over het aanschaffen van een creditcard en de kosten? Lees dan dit artikel.

Tripadvisor

Wie kent Tripadvisor niet? Het is de perfecte app om recensies te lezen van ho(s)tels, restaurants en uitjes! Daarnaast kun je hier ook makkelijk openingstijden en websites terugvinden. Wij gebruiken hem super vaak op reis. Bijvoorbeeld om te checken of een organisatie wel echt zo goed en duurzaam is als op hun site beweerd wordt.

Happy Cow

Een must voor de vegetariërs en veganisten onder ons. Deze app laat namelijk zien in welke lokale restaurants je vegetarisch en/of veganistisch kunt eten. De app geeft ook de prijsklasse, de locatie en openingstijden weer. Wij hebben geregeld hele vette en leuke restaurants ontdekt via Happy Cow. En daar schrijf ik nu weer over op mijn blog!

Refill

Dit is één van de beste gratis reisapps als je het ons vraagt. Refill geeft op een kaart aan waar je, soms voor een klein bedrag, je waterfles kunt vullen met drinkwater. Hierdoor hoef je niet steeds waterflesjes te kopen. Beter voor het milieu én voor je portemonnee!

Ga je naar Bali? Gebruik dan de app Refill Bali. Daar staan meer waterpunten op.

Heb jij nog reisapps die onmisbaar waren op jouw reis? Laat het me hieronder weten!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen