Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Walvissen spotten (en veel meer) bij Hermanus in Zuid Afrika

Het kleine kustplaatsje Hermanus in Zuid Afrika is de perfecte plek om walvissen te spotten. Hoe gaaf is dat?! En dat niet alleen, je kunt hier ook nog eens een supermooie autoroute rijden. Lees snel mee wat er allemaal te doen is. Geloof mij, na het lezen van dit artikel staat Hermanus sowieso op jouw reisroute!

Ook buiten het walvissenseizoen is Hermanus een stop waard. Het plaatsje is heel gezellig en er zijn genoeg leuke horeca zaken en schattige winkeltjes. 

De prachtige Whale coast Route

De Garden route is de meest bekende en bezochte route van Zuid Afrika. Maar wist je dat er nog een supermooie route is om te rijden? Dit is de Whale Coast Route. En weet je? Ik vind deze misschien nog wel mooier dan de Garden route. Je rijdt de Whale Coast Route van Port Elizabeth naar Kaapstad (of andersom). Hij ziet er als volgt uit:

Port Elizabeth – Cape L’Agulhas (het meest zuidelijke puntje van Afrika) – Struis Bay – Hermanus (wat je hier allemaal kunt doen lees je in dit artikel) – Betty’s Bay – Stellenbosch – Kaapstad.

Nog een tip: neem van Hermanus naar Betty’s Bay de R44 – Clarence Drive en niet de N2! Clarence Drive is een super mooie weg met geweldige uitzichten. Zonde als je die zou missen!

Wil je meer weten over Stellenbosch? Lees dan dit artikel

Hier kun je jouw auto huren

Om de Whale Coast Route te rijden heb je een huurauto nodig. Deze wil je natuurlijk wel bij een betrouwbare organisatie huren! Ik boek altijd bij het Nederlandse bedrijf SunnyCars. Het allerfijnste is dat je hier volledig verzekerd bent zonder eigen risico.

Boek hier bij SunnyCars

1. Walvissen spotten

Hermanus is één van de populairste stops langs de Whale Coast Route. Dit stadje is namelijk de perfecte plek om walvissen te spotten. Met name tussen september en november zie je hier volop walvissen. Je kunt ze bekijken vanaf de kust of met een boottocht!

Wil je de walvissen bekijken vanaf de kust? Ga dan naar de stranden van Walker’s baai en van Siever’s Point. Neem een verrekijker of een goede zoomlens mee en spotten maar! Let goed op het geluid van een hoorn, want dat betekend dat de walvisomroeper walvissen voor de kust ziet. Je kunt ook letten op de vogels, want meeuwen vliegen graag boven walvissen.

Liever nog dichterbij deze geweldige dieren komen? Ga dan met een boottocht de zee op! Ik raad je aan om aan bord te gaan van de Southern Right Charters voor een cruise van ongeveer 2 uur. Bij deze organisatie wordt de leefomgeving van de walvissen gerespecteerd en altijd een bepaalde afstand aangehouden om de dieren niet te storen. Houd er wel rekening mee dat het een erg ruige zee is. Al je last hebt van zeeziekte is dit misschien niet het beste uitje.

2. Duik tussen witte haaien

Heb je de smaak te pakken en nog niet genoeg zeedieren gezien? Op een kwartiertje rijden van Hermanus in Zuid Afrika ligt Gansbaai. Van mei tot en met september vind je hier enorm veel witte haaien, waar je zelfs tussen kunt duiken. Spannend!

Gansbaai zelf is niet een heel interessant plaatsje, dus ga hier alleen heen als je met haaien wilt duiken.

3. Bewonder een kolonie pinguïns in Bettysbaai

Zuid Afrika staat bekend om de Big Five. Maar wist je dat je hier nog meer bijzondere dieren kunt spotten? Wat dacht je van… pinguins? Ja, je leest het goed: pinguins in Zuid Afrika. Veel mensen weten dat je bij Boulders Beach in Kaapstad een goede plek hebt om deze dieren te zien. Bij Hermanus in de buurt heb je echter nog een goede spot: Betty’s Bay! Bij Betty’s Bay vind je Stony Point Nature Reserve. In dit reservaat woont dus de pinguin kolonie. Voor een klein bedrag mag je naar binnen (25 rand). Ook de omgeving is prachtig. Zeker de moeite waard!

Lees hier alles over pinguins in Zuid Afrika

4. Relax op prachtige stranden

Hoe kan het ook anders dan dat er rondom Hermanus prachtige stranden te vinden zijn. Bezoek bijvoorbeeld Bikini Beach in Gordons Bay, Pringle Bay Beach of het strand bij Bettysbaai. Met een beetje geluk deel je daar het strand met de pinguïns.

#5 Rijd de Clarence Drive

Ik noemde het eerder in dit artikel al, maar de R44 (ook bekend als de Clarence Drive) in de buurt van Hermanus is één van de mooiste wegen van Zuid-Afrika. Echt een must om te doen als je in Hermanus bent! De 21 kilometer lange Clarence Drive begint bij Rooi-Els en hij loopt helemaal langs de kust. Je eindigt bij Gordons Bay. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over False Bay en met een beetje geluk kun je zelfs Kaap de Goede Hoop zien liggen (als het weer helder genoeg is).

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen