Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Hier spot je de meest schattige pinguins in Zuid Afrika

Zuid Afrika staat bekend om zijn indrukwekkende flora en fauna. Maar wist je dat je naast de Big Five nog meer bijzondere dieren kunt spotten in Zuid Afrika? Wat dacht je van… pinguins? Ja, je leest het goed: pinguins in Zuid Afrika. In dit artikel vertel ik je alles over deze bijzondere dieren en waar je ze kunt vinden.

Wil je ook een huurauto nemen in Zuid Afrika? Ik ben altijd erg tevreden over SunnyCars. Bij hen heb je namelijk geen extra kosten (de auto huur je volledig verzekerd) en is er Nederlandstalige klantenservice. Als ik jou was, zou ik je huurauto bij hen boeken.

Boek hier bij SunnyCars

De African Penguin

Je zou misschien denken dat pinguïns alleen op de Noord- of Zuidpool voorkomen. Mis! Ook in het warme Zuid-Afrika kunnen deze beestjes prima vertoeven.

Het feit dat je pinguins in Zuid Afrika kunt tegen komen, is eigenlijk een gelukje bij ongeluk. In 1982 raakten een aantal pinguins helemaal de weg kwijt en strandde ze letterlijk op het Afrikaanse content. Inmiddels hebben ze hun plekje helemaal gevonden en is de kolonie gegroeid tot zo’n drie duizend pinguins. Wow!

https://www.getyourguide.com/cape-of-good-hope-l3859/from-cape-town-cape-point-boulders-beach-full-day-tour-t334741/?partner_id=DF1VYI2&utm_medium=online_publisher

Hier spot je de pinguins

De Afrikaanse pinguins leven bijna allemaal op Boulders Beach. Vanaf hier kun je ze dan ook van dichtbij zien. Gaaf! Vanaf het Boulder Visitor Centre loop je over een mooie boardwalk langs de stranden, vanwaar je de vele pinguïns kan zien. Hier moet je wel entree voor betalen, dat is ongeveer 160 rand (ongeveer 8 euro) per persoon.

Je kunt de pinguïns ook vanaf Foxy Beach spotten. Hier zijn recentelijk prachtige wandelpaden aangelegd. Zo kun je ze van een paar meter afstand zien!

Kijk ook niet gek op als je aan het zwemmen bent bij een van de omliggende strandjes. Het kan goed zijn dat je hier zo nu en dan een pinguin tegenkomt!

Ook hier kun je pinguins tegenkomen

Wil je pinguins bekijken, maar liever niet tussen de hordes toeristen lopen? Kan ik mij goed voorstellen. Gelukkig zijn er nog een paar alternatieven waar je ook pinguins kunt zien in Zuid Afrika. Lees mee!

De eerste plek die ik je kan aanraden, is Betty’s Bay. Je komt er door over de R74 van Kaapstad naar Hermanus te rijden. Bij Betty’s Bay vind je Stony Point Nature Reserve. In dit reservaat vind je een andere pinguin kolonie. Voor een klein bedrag mag je naar binnen (25 rand). Zeker de moeite waard!

De tweede plek, of eigenlijk activiteit, die ik kan aanraden is de Marine Safari. Deze doe je vanaf Port Elizabeth. Op deze vaartocht heb je kans om dolfijnen te spotten en tijdens het seizoen (juni – november) wellicht nog wat walvissen. Tijdens deze tour vaar je langs het eilandje St. Croix. Hier zit ook een kolonie van Afrikaanse Pinguïns!

Tips

Als je van plan bent om de African Penguins te bezoeken, zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden.

Ten eerste is het belangrijk om de pinguins met respect te behandelen en ze niet te verstoren. Blijf op de aangegeven paden en houd een veilige afstand. Voer de pinguins niet en raak ze niet aan.

Daarnaast is het belangrijk om de natuurlijke omgeving van de pinguins te respecteren. Laat geen afval achter en blijf op de paden om de flora en fauna te beschermen. Neem alleen foto’s zonder flits om de pinguins niet te verblinden.

Tot slot is het handig om rekening te houden met het seizoen. De beste tijd om pinguins te zien is van februari tot augustus, wanneer ze in de buurt van de kust broeden.

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen