Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Maak deze fouten niet bij het inpakken van je backpack

Voor de eerste keer een backpack inpakken kan vrij lastig zijn en veel mensen weten niet hoe ze dit het beste moeten doen. Hierdoor benutten ze de ruimte niet optimaal, waardoor je minder mee kan nemen en je backpack minder lekker draagt. Geen zorgen, met deze tips maak jij niet dezelfde fouten bij het inpakken van je backpack!

Weet je nog niet wat je allemaal mee moet nemen? Onze volledige inpaklijst vind je hier!
In dit artikel leer je hoe je je backpack perfect op jouw lichaam afstelt.

ReizenReizen

Organiseer je bagage

Het is een must om je bagage in categorieën te verdelen en deze in verschillende tassen (of nog beter, packing cubes) te stoppen. Op deze manier weet je meteen in welke tas of packing cube je moet wezen als je iets specifieks zoekt. Zo blijft je tas veel beter georganiseerd en wordt het geen rommel. De categorieën die wij altijd gebruiken zijn: t-shirts, broeken/rokken/jurken, ondergoed (en bh’s), zwemkleding en sokken, elektronica, zonnebrand/schampoo/aftersun, toilettas en overig.

Stop zware dingen in het midden & tegen je rug

Deze regel zul je gegarandeerd als advies krijgen in elke oudoorwinkel. Door zware dingen in het midden en tegen je rug te stoppen, voelt je bagage namelijk minder zwaar aan. Zo krijg je minder last van je rug. Omdat je backpack op de grond zal liggen bij het inpakken, stop je de zware spullen er dus als eerste in. Zware spullen zijn bijvoorbeeld schoenen of toiletspullen.

Let op de volgorde bij het inpakken van je backpack!

Spullen die je niet vaak zult gebruiken, zoals een EHBO-kit, kun je beter wat verder weg stoppen. Dit zijn plekken waar je lastiger bij kan. Anders zul je deze spullen constant uit je backpack moeten halen als je iets nodig hebt. Uit ervaring kunnen wij je vertellen dat dat enorm vervelend is!

Benut de ruimte optimaal

De ruimte in een backpack is nu eenmaal beperkt, ga er dus zo goed mogelijk mee om. Vul bijvoorbeeld je loze ruimtes op met je (reis)handdoek en trui. Neem je extra schoenen mee? Stop er sokken of andere kleine dingen in! Ook helpt het oprollen van kledingstukken enorm (in plaats van ze op te vouwen). Mocht je veel mee moeten of willen nemen en heb je maar een kleine backpack dan kun je ook gebruik maken van vacuüm zakken. Op die manier past er dubbel zoveel in je backpack!

Wees in ieder geval nooit bang dat je te weinig mee hebt. Je kunt veel beter op reis dingen kopen wat je echt mist (of op is), dan dat je met spullen rondloopt die je helemaal niet gebruikt! Je rug zal je dankbaar zijn.

Stop je backpack niet helemaal vol

In elk land zijn erg leuke souvenirs te koop. Het zou zonde zijn als je deze niet mee kon nemen, omdat je geen ruimte in je backpack hebt! Ik heb een backpack die je kan vergroten. Dit is super handig. Ik laat namelijk het gedeelte waarmee ik de inhoud van mijn backpack kan vergroten leeg en op reis kan ik deze ruimte mooi gebruiken om mijn souvenirs in te stoppen.

Kijk ook dit handige filmpje!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen