Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Kosten en budget in Cambodja: dit kan jij verwachten

Goed nieuws! Reizen in Cambodja is hartstikke goedkoop en je hebt sowieso een geweldige tijd. Lees hier wat precies je kosten zullen zijn voor een reis door Cambodja.

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Dan kun je onderstaande als vuistregel aanhouden:

 • Low budget backpackers ➜ €25 tot €35
 • Normaal budget ➜ €40 tot €50
 • Luxe reiziger ➜ €60+
Cambodjaanse Riel – de lokale valuta van Cambodja

Hostels en hotels

Ho(s)tels kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Wij slapen vrij basic, aangezien we toch de hele dag aan het sightseeing zijn. Zolang de kamer maar schoon is! Hieronder vind je een overzicht van de kosten van slaapplekken in Cambodja:

 • Een bed op een slaapzaal kost je zo’n €5 tot €8.
 • Voor een tweepersoonskamer in een basic hostel betaal je gemiddeld €15 per nacht. Wil je iets meer comfort? Dan betaal je zo’n €30 per nacht.
 • Slapen in een luxe hostel of hotel kun je natuurlijk zo duur te maken als je zelf wilt. Reken op prijzen vanaf €50 per nacht.

Het makkelijkste boeken wij via booking.com, omdat je vaak vlak van tevoren nog kunt annuleren. Handig als je plannen last-minute wijzigen!

Hier slapen? Boek dan bij BeachWalk

Kosten voor eten en drinken

Wij hebben echt heerlijk vega gegeten in Cambodja! Hieronder vind je een kort overzicht met welke kosten je ongeveer rekening kunt houden.

 • Ontbijt: Voor een Westers ontbijt (pannenkoeken met fruit) betaal je zo’n €4.
 • Lunch en avondeten: Als je vega eet, kom je vaak terecht in de wat meer Westerse/toeristische restaurants. Hier betaal je helaas snel meer voor een maaltijd. Reken op zo’n €10 voor een hoofdgerecht. Voor een Cambodjaanse maaltijd betaal je een stuk minder. Gemiddeld ben je zo’n €3 kwijt.
 • Extra: Voor snacks, fruitdrankjes en koffie buiten de deur is het handig om nog eens 10€ per dag te rekenen. Een biertje kost €1. Koffie kun je voor €1,50 bestellen. Een verse fruitshake kost zo’n €2. Een streetfood snack kost je tussen de €1 en €4.
Num Krok oftwel Cambodiaanse hartige pannekoeken

Tours

Waar je in Thailand op elke bestemming veel verschillende uitstapjes kan boeken, is er in Cambodja vaak maar één gave activiteit per bestemming. Helemaal niet erg, want hierdoor kun je makkelijk lowbudget reizen zonder iets te missen. Cambodja vonden wij dan ook lekker ontspannen.

De meeste kosten voor activiteiten komen neer op entree voor tempels of musea. Een voorbeeld van kosten voor uitjes:

 • Een dag naar de Angkor tempels ➜ US$37
 • Entree Tuol Sleng Museum ➜ $5
 • Entree Killing Fields ➜ $3-$6
 • Fiets huren in Koh Rong ➜ $5 per dag
 • Entree Kep National Park ➜ $1

Vervoer

De meeste reizigers doen alles met de bus of minivan in Cambodja. Dit is veruit de goedkoopste en leukste manier om te reizen. Het huren van een auto of boeken van binnenlandse vluchten is niet nodig, aangezien het land niet zo groot is. Een busreis kost gemiddeld €10. VIP bussen zijn wel wel wat duurder. Reken dan op zo’n €18.

Ons dagbudget

Wij hebben op onze reis rond de 40 euro per persoon per dag uitgegeven in Cambodja.

Voor 3 weken rondreizen in Cambodja hebben wij dus 840 euro per persoon uitgegeven (exclusief vliegtickets).

Zoals je ziet kun je de kosten in Cambodja redelijk laag houden. Zeker wanneer je niet al te veel uitstapjes doet en veel zelf kookt!

Tip: Het is waarschijnlijk het goedkoopste om je reis te beginnen in Bangkok. Dit is namelijk de goedkoopste bestemming om op te vliegen. Vanaf hier kan je met de bus of een korte vlucht naar Siem Reap reizen om je Cambodja avontuur te starten!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen