Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Reisbudget: zoveel kost reizen door Laos

In Laos kun je supergoed het échte Azie meemaken. Leuk bijkomertje is dat het ook een van de goedkoopste landen is om in te reizen. Lees snel verder voor een uitgebreid overzicht van onze kosten in Laos.

Vliegtickets

Vanuit Nederland of België kun je helaas niet rechtstreeks naar Laos vliegen. Het is meestal het voordeligste om een vlucht naar Bangkok in Thailand te boeken en vanaf daar door te vliegen naar Laos. Voor een retourtje tussen Thailand en Laos betaal je gemiddeld €75 tot €150 per persoon.

Je kunt natuurlijk ook eerst door Thailand reizen en vervolgens de grens oversteken. Zoals wij deden met een driedaagse boottocht over de Mekong!

Thailand naar Laos met boot
De Mekong rivier

Hostels en hotels

Laos is een arm land en het toerisme is nog niet ontzettend ver ontwikkeld. De meeste accommodaties zijn daarom vrij basic (maar bieden wel wat je nodig hebt). Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde slaapkosten in Laos:

 • Een bed op een slaapzaal kost je zo’n €4.
 • Voor een tweepersoonskamer in een basic hostel betaal je gemiddeld €10 per nacht. Wil je iets meer comfort? Dan betaal je zo’n €15 per nacht.
 • Slapen in een luxe hostel of hotel kun je natuurlijk zo duur te maken als je zelf wilt. Reken op prijzen van €25 – €60 per nacht.

Het makkelijkste boeken wij via booking.com, omdat je vaak vlak van tevoren nog kunt annuleren. Handig als je plannen last-minute wijzigen!

Het moderne Lao Poet hotel in Vientiane

Kosten voor eten en drinken

Voor maaltijden en drankjes heb je geen groot budget nodig in Laos. Helaas is het eten niet zó lekker als in buurlanden Thailand of Vietnam, maar het is zeker niet verkeerd! In Luang Prabang aten wij het goedkoopst en ook het lekkerste.

Voor €2 tot €3,50 haal je een Aziatische maaltijd. Wil je liever iets anders, zoals een hamburger of een pizza? Reken dan op ongeveer €5. Voor een ontbijtje ben je meestal €2 tot €3 kwijt. Ook drankjes kosten niet veel in Laos. Een bakje koffie kost je maar €1, net als een halve liter ijskoud bier!

Foto: explore-Laos

Tours

In Laos deden wij enkele activiteiten. De Gibbon experience hebben we, ondanks alle goede verhalen, overgeslagen omdat deze toch vrij prijzig is. Hier een overzicht van alle uitjes en de kosten ervan per persoon:

 • COPE museum in Vientiane: gratis, maar een donatie wordt gewaardeerd
 • Phu Si heuvel in Luang Prabang: €2
 • Entree voor de mooie Kuang Si Watervallen: €2
 • Kajakken bij Si Phan Don: €20 – €25 (inclusief ontbijt en lunch)
 • Entreeticket voor Wat Phu: €5,50
 • Met een bootje door de Konglor grot: €12 voor 2 personen
 • Kayakken / Cave tubing / blue lagoon in Vang Vieng: €15
 • Dagtour Muang Ngoi: €20 (inclusief lunch)
 • Gibbon Experience Classic: €275 (3-daagse tour waarbij je slaapt in een boomhut)

Vervoer

De meeste reizigers doen alles met de bus of minivan in Laos. Dit is veruit de goedkoopste en leukste manier om te reizen. Het huren van een auto of boeken van binnenlandse vluchten is niet nodig, aangezien het land niet zo groot is.

 • Reizen met de bus (per uur): €2 – €3,50
 • Taxiritje (tot 3km): €1 – €2,50
 • Scooter huren (per dag): €7 – €12

Overige kosten Laos

Er zijn altijd nog wat andere uitgaven, zoals het laten wassen van je kleren. In Laos gaven we hier maar weinig geld aan uit, slechts €6 in totaal met 2 personen. Daarnaast betaalden we 35 dollar per persoon voor ons visum.

Het is altijd handig om een lokale simkaart te kopen met wat data. Zo kun je overal even iets opzoeken als dat nodig is. Een lokale simkaart inclusief 3 GB internet kost je in Laos ongeveer €12.

Maakt reizen gelukkig

Ons dagbudget

Wij hebben op onze reis rond de 30 euro per persoon per dag uitgegeven in Laos.

Voor 3 weken rondreizen in Laos hebben wij dus 630 euro per persoon uitgegeven (exclusief vliegtickets).

Wat je budget voor Laos precies moet zijn is voor iedereen anders. De een neemt genoegen met overnachten in dorms, terwijl de ander liever in een luxe overnacht. In principe kun je voor minder dan €20 per dag per persoon rondkomen in Laos. Dit kan alleen als je bij straatkraampjes en goedkope restaurants eet, kiest voor eenvoudige slaapplekken en reist met het openbaar vervoer.

Er zijn echter weinig reizigers die elke dag zo low-budget willen en kunnen reizen. Als je slaapt in privékamers en de straatkraampjes afwisselt met eten in een goed restaurant, zul je qua budget uitkomen op zo’n €30 tot €35 per persoon per dag.

Lokale valuta van Laos: de KIP (ja echt waar)
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen