Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Backpacken in Thailand? Zoveel kost je dat!

Wat zijn de kosten om te backpacken door Thailand?” of “Hoeveel geld moet ik sparen voor mijn reis?” zijn vragen die we geregeld krijgen. Niet zo gek natuurlijk! Een budget is alleen super persoonlijk en hangt af van veel dingen. In dit artikel vertel ik je hoeveel wij gemiddeld uitgegeven hebben en wat je ongeveer kunt verwachten. Zo kun je zelf een goede schatting maken hoeveel budget je nodig hebt voor Thailand.

Wil je tips krijgen om zo goedkoop mogelijk te pinnen in Thailand? Lees dan dit artikel!

Is Thailand (nog steeds) super goedkoop?

De eerste keer dat ik op reis ging naar Thailand was in 2016. Als echte backpacker kon ik toen voor €20 per dag rondkomen. Die tijd is nu wel voorbij, want ook Thailand wordt duurder. Geen zorgen; voor weinig geld kun je nog steeds enorm goed reizen door dit prachtige land. Maar het is goed om geen onrealistische verwachtingen te hebben.

Je kunt uitgaan van het volgende budget in Thailand, afhankelijk van het type reiziger dat je bent:

 • Backpacker budget ➜ €30 per dag
 • Normaal budget ➜ €40 – 50 per dag
 • Luxe budget ➜ €60+ per dag
De Tha Wang Tan tempel in Chiang Mai

Hostels & Hotels

Er zijn in Thailand gelukkig veel fijne hostels en hotels. Waar je slaapt heeft wel veel invloed op je budget. Accommodaties vormden op onze reis één van onze grootste kostenposten. Over het algemeen zijn dit de kosten in Thailand voor een slaapplek:

 • Een bed op een slaapzaal kost zo’n 5 euro per nacht.
 • Voor een tweepersoonskamer in een hostel betaal je gemiddeld 20 euro per nacht.
 • Slapen in een luxe hostel of hotel kun je uiteraard zo duur te maken als je zelf wilt. De kamers beginnen vanaf 30 euro per nacht.

Tijdens nationale feestdagen in Thailand schieten prijzen vaak omhoog. Houdt daar rekening mee (;

Hier verblijven? Ga dan naar Our Jungle Camp in Khao Sok

Eten & Drinken

Eten was onze tweede grootste kostenpost tijdens onze reis. Vinden we gewoon ontzettend lekker. Wat je uitgeeft aan eten en drinken in Thailand, hangt enorm af van de plekken waar je gaat eten en wat je bestelt. Je komt per dag ongeveer op de volgende kosten uit:

 • Ontbijt: Soms zit het ontbijt bij de slaapplek inbegrepen. Mooi meegenomen! Anders betaal je voor een lokaal ontbijtje zo’n €3.
 • Lunch en avondeten: Vooral de night markets en eet kraampjes (streetfood) zijn goedkoop. En het is ook nog eens super lekker! Reken op zo’n €1 a €2 voor streetfood. Eten in een lokaal restaurant kost je zo’n €4 en eten in een westers restaurant kost tussen de €6 en €10.
 • Extra: Voor snacks, fruitdrankjes en koffie buiten de deur is het handig om nog eens €5 per dag te rekenen. Een kop koffie bij een leuke zaak heb je vaak al voor zo’n €1 tot €2. Een lekkere ijskoffie van de straat haal je al voor maar €0,50. Een grote fles bier (0,7L) op een terras kost €3. Voor een liter water betaal je €1.

Tours

Als er een land is waar je veel leuke activiteiten kunt doen, is het Thailand wel. Of je nu wil duiken, snorkelen, hiken, rijstvelden bezoeken, surfen, kajakken, kooklessen wilt volgen of met een fiets door Bangkok wil cruisen… het kan allemaal!

Hieronder vindt je een overzicht van enkele tours/uitjes in Thailand. Hoeveel uitjes je per dag doet, heeft uiteraard weer invloed op je budget.

 • Tour naar drijvende markt in Bangkok ➜ vanaf €20
 • Kookcursus in Bangkok ➜ vanaf €25
 • Entree Grand Palace Bangkok ➜ vanaf €12
 • Kajakken in Khao Sok National Park ➜ vanaf €25
 • Entree Doi Suthep tempel in Chiang Mai ➜ vanaf €0,75
 • Entree Yun Lai Viewpoint in Pai ➜ vanaf €0,50
 • 3 tot 4-daagse PADI cursus in Koh Phi Phi ➜ vanaf €350
 • Kajak huren op Koh Tao ➜ vanaf €8

Vervoer

Jezelf verplaatsen in Thailand is erg makkelijk en goed geregeld. Tussen iedere bestemming rijdt er wel een bus of trein. De bus van Bangkok naar Chiang Mai (een rit van zo’n 10 uur) kost je rond de €20. Wil je liever een bed in de nachttrein? Reken dan op €45 voor een bed in de 1e klas en €30 voor een ticket in de 2e klas.

Verder worden binnenlandse vluchten ook steeds goedkoper. Je kan vaak al een vliegticket vinden voor €35 a €50 als je een uurtje moet vliegen. Kan soms stukken fijner zijn, dan om een hele dag in de bus te zitten.

Wanneer je een scooter huurt in Thailand (aanrader!) kost dit gemiddeld €5 tot €10 per dag, exclusief benzine.

Overige kosten Thailand

Er zijn op reis altijd wat extra uitgaven. De meest voorkomende uitgaven waren bij ons:

 • Het kopiëren van documenten zoals ons paspoort en boarding pass (0,05 cent per kopie)
 • Naar de wc gaan bij busstations (0,25 cent)
 • Onze kleren laten wassen (Voor een volle waszak betaalden we zo’n 2,50 euro)
 • Souvenirs aanschaffen (Dit hangt echt heel erg af wat je koopt, hoeveel je koopt en waar. Onthoud; afdingen is een must.

Ons dagbudget

Wij hebben op onze tweede reis naar Thailand reis geprobeerd om €30 per persoon per dag uit te geven. Dit is in het noorden van Thailand aardig gelukt, maar bleek wat lastige op de eilanden. Hier is men gewoon wat meer gefocust op toerisme. Uiteindelijk hebben wij op onze reis door Thailand rond de €35 per persoon per dag uitgegeven.

Voor 2 maanden rondreizen in Thailand (58 dagen) hebben wij dus €2030 euro per persoon uitgegeven. Exclusief ons vliegticket en visumkosten.

Wat voor jou een goed dagbudget is, hangt natuurlijk volledig af van je reisstijl! Je kunt je kosten in Thailand zo duur maken als je zelf wilt.

Ultieme tip om geld te besparen in Thailand

In Thailand betaal je met de Thaise Baht. Maar wist je dat als je gaat pinnen, je elke keer transactiekosten aan je bank moet betalen? Dit is een combi van een vast bedrag en een percentage van het bedrag dat je zojuist gepint hebt.

Bespaar op transactiekosten door te betalen met een Wise-kaart. Dit is een speciale betaalpas. Met deze kaart kun je je euro’s om te zetten in Thaise Baht. Vervolgens kun je deze Thaise Baht opnemen bij een pinautomaat in Thailand of je kunt direct met je kaart betalen bij hotels. Zonder transactiekosten! Lees uitgebreid over mijn ervaringen met de Wise kaart in dit artikel.

Ontvang hier een Wise-kaart; het is gratis!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen