Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Lange rit overleven? Dit zijn de beste manieren

Lange ritten naar de volgende bestemming, we kennen het allemaal. Na een tijdje is het uitzicht gewoon niet meer zo adembenemend en ligt verveling op de loer. Geen nood, in dit artikel vind je vijf tips om jouw volgende lange rit te overleven!

Draag comfortabele kleren

Tijdens een lange reis is een comfortabele outfit echt essentieel. Trek een losse broek aan met een niet te strak shirt. Draag vooral geen korte broek, rok of jurk. Deze kledingstukken kunnen gaan irriteren en dat is geen pretje als je nog uren te gaan hebt. 

Ga NIET bij de wc zitten

Ik herhaal: ga niet bij de wc zitten. Onze ervaring is dat er tijdens een lange rit nogal onaangename geuren uit de wc kunnen komen. Dit wil je zo veel mogelijk vermijden! Moet je van te voren je plek kiezen? De wc bevindt zich bijna altijd achterin.

Zorg voor een goedgevulde daypack

Je weet nooit waar of wanneer je gaat stoppen, dus een goedgevulde daypack is super belangrijk. Dit zijn enkele essentials om een lange rit te overleven:  

 • Voldoende water 
 • Geld
 • Genoeg snacks om de rit door te komen 
  Extra belangrijk als je vega bent.
 • WC papier
 • Handdesinfectiemiddel 
  Een lifesaver na het gebruik van het toilet.
 • Een warme trui  
  Ik weet niet waarom, maar ze vinden het geweldig om de airco super hoog te zetten in het buitenland. Na een uurtje kan het vrij koud worden…
 • Suprimal
  Dit kan helpen bij wagen- en zeeziekte.
 • Je waardevolle spullen
  Je backpack ligt bijna altijd ergens anders, of dit nu in het laadruimte van het vliegtuig is, of onderin de bus. Het kan voorkomen dat deze kwijtraakt of gestolen wordt. Laat dus nooit je waardevolle spullen in je backpack zitten!
inpakken backpack

Entertainment!

Dit kan echt een lifesaver zijn wanneer je te maken hebt met lange reisdagen. Hieronder lees je onze favorieten.

Lees een boek

Voor het overleven van een lange reisdag kan het heerlijk zijn om minstens één goed (e-)boek bij je te hebben. De rit gaat vaak een stuk sneller als je verzeilt bent geraakt in een spannend verhaal of romantische fictie. 

Mocht je niet echt een lezer zijn, maak je geen zorgen. Via de app ‘Audible’ heb je de keus uit duizenden luisterboeken

Luister naar podcasts

Een leuke podcast kan ook enorm handig zijn! Met deze app kun je naar van alles en nog wat luisteren: van verhalen tot aan interviews vol levenslessen. Gebruik is super simpel, het enige wat je hoeft te doen is vooraf de gratis app en de podcasts die je interessant lijken te downloaden.  

Kijk Netflix

Tsja, een film of serie kijken is gewoon altijd goed. Download van te voren wat je wilt kijken en jouw rit gaat gegarandeerd stukken sneller. Reis je met iemand? Koop dan een splitter, dan kun je samen kijken!  

Zet je mobiel op vliegtuigstand, zo gaat je batterij veel minder snel leeg.  

Schrijf een blog

Het is altijd leuk om je ervaringen op te schrijven, of dit nu alleen voor jezelf is of voor het thuisfront. Zo kun je jouw reis altijd herbeleven en genieten van alle speciale momenten die je meegemaakt hebt. Een lange rit is de perfecte tijd om alle ervaringen op papier te zetten, want nu zit alles nog lekker vers in je hoofd!  

Ga slapen

En als laatste tip: ga slapen. Waarschijnlijk ben je moe zat en elk uur slaap is mooi meegenomen. Ik vlieg zelden zonder slaappillen en mocht ik het geluk hebben met een redelijk comfortabele bus dan gooi ik meteen de ogen dicht. Neem ook altijd een slaapmasker en oordoppen mee. Er is altijd wel iemand die geluid maakt en er staat altijd wel ergens een lamp aan. Zo kom je hopelijk toch een beetje uitgerust aan op je volgende bestemming.

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen