Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

De leukste wijken van Medellín om te verblijven

Medellín is booming! Er zijn veel verschillende buurten in deze grote stad, maar sommige zijn meer een bezoek waard dan andere. In dit artikel bespreken wij de meest bekende wijken, zodat ook jij weet wat de leukste wijken van Medellín zijn om te verblijven. Wil je weten wat er allemaal in Medellín te doen is en hoe je er komt? Lees dat hier.

Geen tijd om het hele artikel te lezen? De veiligste en leukste wijken van Medellín zijn Laureles-Estadio, Envigado en El Poblado.

Leukste wijken Medellín

El Poblado

De meest populaire wijk van Medellin is natuurlijk El Poblado! Dit is dan ook gelijk de meest toeristische wijk én de veiligste wijk van Medellin. Hier zul je verreweg de meeste reizigers vinden. Rondom Parque Lleras (het bekende parkje in Medellin) gebeurd altijd wel wat. Hier vind je verschillende clubs om uit te gaan en er is een grote keuze uit restaurantjes en barretjes. Vooral in het weekend is het hier erg druk en gezellig. Een aanrader! El Poblado is absoluut de hipste wijk van Medellin. Deze wijk geeft je niet een accuraat beeld van het echte Medellín, maar het is wel een geweldige en veilige plek om te verblijven.

Vlakbij ligt Zona Rosa. Dit is het uitgaansgebied van Medellin. Hier vind je allerlei barretjes en clubs. Luxury en Babylon zijn twee clubs waar ook locals komen en lekker aan het dansen zijn. Leuk om elkaar op zo’n manier ook te ontmoeten!

Patio Bonito

Een andere leuke wijk is Patio Bonito, het kleinere broertje van el Poblado. Hier is het een oase van rust in vergelijking met de drukte van zijn grote broer. Het is een woonwijk met leuke hipster-restaurants, bars en cafés. Ook zijn hier een aantal fantastische flexplekken. Hierdoor is het ook een favoriete plek bij de groeiende digitale nomadengemeenschap van Medellín. Dit maakt het een erg aangename wijk!

background-1565652_1920

Envigado

Een andere wijk die erg populair is onder reizigers is Envigado. Deze wijk is in de eerste plaats een woonwijk, waardoor het hier ook stukken rustiger en groener is. Dit is ook een van de leukste wijken van Medellín. Wij kunnen je zeker aanraden om hier te verblijven tijdens je reis. Daarnaast mag je in deze wijk niet hoger dan een bepaald aantal meter bouwen. Dit geeft een rustiger karakter aan de wijk. Parque Envigado is een fijn park om te chillen en allerlei verschillende mensen te zien. Deze wijk ligt ten zuiden van Poblado.

Laureles-Estadio

Dit is een aangename woonwijk voor de hogere middenklasse. Laureles (soms samen met wijk Estadio genaamd Laureles-Estadio) ligt naast het voetbalstadion van Medellin. Een aanrader om te bezoeken als er gespeeld wordt! Je hebt hier ook een aantal populaire uitgaansgebieden (La 70 en Calle 33), maar over het algemeen heeft deze wijk een ontspannen sfeer, met veel kleine cafés en kleine bars.

Niet heengaan: El Centro

El Centro is een van de gevaarlijkste wijken en hier moet je dan ook niet in je eentje ronddwalen. Het is zeker niet de plek om een hotel te boeken! Een bezoek aan deze wijk is echter een absolute must. Het Botero-park, het Antioquia-museum, Casa de La Memoria, het Parque de Las Luces en nog veel meer bevinden allemaal in Centro. Deze wijk is gemakkelijk bereikbaar met de metro. ‘s Nachts ronddwalen door dus is niet aan te raden, maar overdag is het hier veilig genoeg. Wij raden aan om dit gedeelte te bezoeken met de ‘gratis’ wandeltour van RealCity tours.

_MG_5354
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen