Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

8x Geweldige Sites Om Locals Te Ontmoeten Op Reis

Mijn mooiste herinneringen op reis zijn sowieso mijn ontmoetingen met locals. Victor speelde een volleybal toernooi in Vietnam en ik leerde weven van mama Inez in Guatemala. We oefenden Engels met een groepje jongeren op de top van een tempel in Laos en zo kan ik nog wel even doorgaan. In dit artikel zet ik 8 handige sites voor je op een rijtje. Zo kun je super makkelijk locals ontmoeten op reis!

Locals ontmoeten op reis via tours en activiteiten

Backtstreet Academy

Op deze site kun je heel makkelijk bijzondere ervaringen bij lokals in Azië boeken. Volg bijvoorbeeld deze vegetarische foodtour in Vietnam. Of leer bamboe bewerken of het maken van kokosnoot olie. Gemiddeld betaal je zo’n €15 per activiteit.

Wat het zo anders maakt om via deze site te boeken dan via Tripadvisor? Nou, de Backstreet Academy werkt samen met lokale NGO’s. Zo komt jouw geld écht terecht bij de gewone man en niet bij grote koepelorganisaties. Door deze activiteiten kan de community zich weer verder ontwikkelen. Win win!

Ga naar de site >

I Like Local

I Like Local is nog zo’n gave site. Extra leuk is dat het opgezet is door een Nederlander. Hier vind je originele activiteiten, tours en homestays in Azië en Afrika. Al het geld dat jij betaalt gaat direct naar de lokale ondernemer. En het is niet eens duur!

Ga naar de site >

The Local Package

The Local Package focust zich op reizigers in Azië. De organisatie wil je een kijkje in het dagelijks leven van locals geven. De locals zetten zich weer op hun eigen manier in voor hun community en omgeving. Bijvoorbeeld door het geven van onderwijs. Jij een mooie ervaring, zij een beter leven. Hoe gaaf!

Ga naar de site >

Visit.org

Deze site brengt reizigers in contact met NGO’s. Zo wordt het vinden van off the beaten track ervaringen lekker makkelijk. Al jouw geld gaat direct naar de gemeenschap die je bezoekt. Je kunt via hen wandeltochten, fietstours, surflessen en kookcursussen volgen. Uiteraard allemaal met een positieve impact!

Ga naar de site >

Withlocals

Je kunt Withlocals een beetje vergelijken met Airbnb. Alleen in plaats van overnachtingen, kun je activiteiten en ervaringen kopen. Waar ook ter wereld. Hierbij is Withlocals de tussenpersoon die de “hosts” verifieert en ervoor zorgt dat je veilig betaald. Wel zo fijn!

Ga naar de site >

Lokale tips

Spotted by locals

Ik vind deze site echt geweldig. De bedenkers stonden erg vaak voor dichte deuren en failliete restaurants. Super frustrerend, dus tadaa! Spotted by Locals was geboren. Op deze site vind je online reisgidsen voor Europa en Noord-Amerika. Allemaal gemaakt door locals. Zo heb je altijd de beste tips en up-to-date info.

Ga naar de site >

Like A Local Guide

Deze site heeft als missie om de plekjes te tonen waar toeristen juist niet komen. Nice! Zo kun je een stad ervaren zoals de mensen die er wonen. Op deze website vind je ook enkele steden buiten Europa en Amerika, zoals Tel Aviv en Sydney. Daarnaast hebben ze ook een gratis app voor IOS gebruikers.

Ga naar de site >

Localeur

In deze app vind je tips voor restaurants, uitgaan, shoppen en accommodaties. Het mooie is dat alleen mensen die écht op die locatie wonen hun tips kunnen delen. Reizigers bepalen vervolgens welke activiteiten het leukste zijn door te stemmen op hun favoriet. Let op: je moet voor deze app wel betalen!

Ga naar de site >

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen