Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

7 redenen waarom reizen je gelukkig maakt

Maakt reizen gelukkig? Geluk kan je nou eenmaal niet kopen. Toch lijkt daar één uitzondering op te zijn: de reizen die je maakt. Hier zijn 7 redenen waarom reizen je gelukkig maakt (en waarom jij dus zo snel mogelijk weer op reis moet!)

lijstjes

Waarom worden we niet gelukkig van spullen?

First things first, waarom denken we toch altijd dat spullen ons gelukkig maken?

Nieuwe dingen geven ons tot een bepaalde hoogte een gevoel van blijdschap en geluk. Die zonnebril van dat dure merk vertelt iets over wie jij als persoon bent. Op het moment dat je die zonnebril koopt, ervaren we volgens veel onderzoekers dezelfde mate van blijdschap als wanneer we reizen.

Er is één groot verschil: het geluk dat je voelt bij die nieuwe zonnebril is zo weer weg. Zodra je eraan gewend raakt, voel je de aandrang om weer iets nieuws te kopen. Om zo weer dat prettige gevoel terug te krijgen. Het verlangen is vaak groter dan het hebben. Het is een vicieuze cirkel.

Reizen maakt gelukkig

Bij reizen heb je veel langer dit geluksgevoel. Niet alleen tijdens de reis zelf, maar ook van te voren door de voorpret en na afloop door de mooie herinneringen.

Dat reizen je gelukkiger maakt dan welke spullen je ook koopt, is logisch als je erover nadenkt. Je meest favoriete herinneringen zijn niet van die keer dat je ging shoppen of toen je een nieuwe telefoon kocht. Het zijn de ervaringen waar je jaren later nog met een fijn gevoel aan terugdenkt.

Door te reizen kom je in een wereld terecht waar niets is zoals het thuis is. Logisch dat je veel nieuwe indrukken opdoet. Al deze indrukken zet je vervolgens weer om in nieuwe ervaringen en guess what? Mensen worden gelukkig van ervaringen! Dit komt keer op keer naar voren uit onderzoek.

De volgende keer dat je jouw salaris krijgt, kan je dus beter het geld op je spaarrekening zetten voor je volgende reis. Hier lees je hoe je dat het beste doet!

Reistips Laos

1. Reizen geeft je vrijheid

Op reis ben JIJ de baas. Niets hoeft, alles mag! Als dat geen ultieme vrijheid is…

Cambodja

2. Reizen maakt je creatief

In veel landen wordt niet tot weinig Engels gesproken. Om dan toch duidelijk te maken aan de lokale bevolking wat je wilt (zoals een kopje koffie of de directies naar de bushalte), zul je andere manieren moeten vinden om ervoor te zorgen dat je begrepen wordt. En dat vereist de nodige creativiteit!

Algemene Voorwaarden

3. Reizen laat je met nieuwe gerechten kennis maken

Of je nu naar Cambodja, Peru of Marokko gaat, elk land heeft zijn eigen typische gerechten en smaken. Door te reizen maak je kennis met niet alleen een andere cultuur, maar natuurlijk ook de bijbehorende keuken. En dat kan voor leuke en lekkere verassingen zorgen!

Vega Cambodja

4. Reizen maakt je dankbaar

Heel eerlijk: in Nederland hebben we het over het algemeen ongelofelijk goed. Echte armoede zie je niet zo snel, terwijl dit in het buitenland heel anders kan zijn. Door op reis te gaan, besef je vaak hoe goed je het eigenlijk hebt en hoe blij je mag zijn dat je geboren bent in Nederland.

Laos

5. Reizen zorgt voor nieuwe vriendschappen

Op reis leer je veel nieuwe mensen kennen. Mensen uit je ho(s)tel, mensen met wie je in de bus zit, maar ook reizigers die je in Nederland ontmoet. Je hebt altijd wel één ding met elkaar gemeen: jullie liefde voor reizen!

Reistips Vietnam

6. Reizen geeft je zelfvertrouwen

En terecht! Het is niet niets om door een land te reizen wat compleet anders is dan dat je gewend bent. Je gaat buiten jouw gebaande paden en dat is reden genoeg om zelfverzekerd te zijn.

Vega Laos

7. Reizen verrijkt je

Wanneer je reist, moet je uit je comfortzone treden. Nieuwe gerechten proberen, je verstaanbaar maken in een andere taal, dingen doen die je thuis niet kan of ooit gedaan hebt… Al deze ervaringen zorgen ervoor dat jij terugkomt als een rijker mens!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen