Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

They’re back: McDonalds heeft weer veggie nuggets

Herinner je de veggie nuggets van McDonalds nog? De echte liefhebber heeft nog steeds moeite met het feit dat deze nuggets maar tijdelijk te bestellen waren. Voor jullie hebben we goed nieuws, want ze zijn terug!

Veggie Nuggets bij McDonalds

Mocht je ze nog niet kennen: de veggie nuggets van McDonalds is de vegetarische variant van de Chicken McNugget, maar dan zonder kip. Volgens McDonalds zijn de veggie nuggets net zo smaakvol en krokant. Op de website van McDonald’s is te lezen dat je de nuggets kunt herkennen aan de peterselie spikkels. Overigens proef je dit niet!

De Veggie Nuggets zijn gemaakt van zuivel, zeewier en plantaardige vezels. Helaas niet vegan dus. Je kunt de Veggie Nuggets krijgen als portie van 6, 9 of 20 (!) nuggets.

Lees ook: Burger King gaat vegan: er zijn nu ook nuggets te koop

Tijdelijk in het assortiment

Het gaat jammer genoeg om een tijdelijke actie. Het is dus niet zeker of de nuggets langer op de menukaart zullen staan. Maar, er is hoop! Als de nuggets een succes blijken, gaat de keten kijken of het mogelijk is de nuggets permanent op het menu te zetten. Dat zou volgens een woordvoerster wel een uitdaging zijn. Voor de vleesvervangers is in de keuken namelijk een extra pan nodig.

In ieder geval biedt McDonalds de veggie nuggets tot en met 4 november aan in vrijwel alle Nederlandse restaurants. Lekker!

Lees ook: Dunkin’ Donuts voegt 42 vegan donuts toe aan menukaart

Vegan opties?

Eerder werden in Nederland al de Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie McChicken geïntroduceerd. Dit is al geweldig nieuws voor vegetariers. Voor veganisten is er helaas nog geen burger te krijgen. McDonald’s werkt in Canada wel aan een proef met een volledig plantaardige burger van het bedrijf Beyond Meat: de McPlant. Het is alleen niet duidelijk of en wanneer deze ook naar Nederland komt. Nog even geduld dus…

Ga jij de veggie nuggets bestellen?

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen