Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Waan je terug in de tijd in het dorp Morella in Spanje

Zin om naar een van de mooiste en oudste dorpen in heel Spanje te gaan? Dan moet je naar Morella in Spanje! Wij waren hier laatst en zijn mega enthousiast. Maar eerlijk; wie zou dit niet zijn? Je hebt hier prachtige natuur, smalle steegjes en een groot kasteel om te bezoeken. Genoeg reden om te gaan!

Zin om nog meer middeleeuwse dorpen te bewonderen? Breng dan ook een bezoek aan Pals en Siurana!

De mooiste bezienswaardigheden van Morella

Morella is een klein dorpje in Spanje. Dat zegt niets, want je kunt hier gerust een hele dag rondslenteren en genieten. Lees hieronder over de leukste bezienswaardigheden.

1. El Castillo

Het kasteel, dat op een hoogte van bijna 1100 meter ligt, is toch wel het hoogtepunt van je trip naar Morella. Het heeft een bijzonder rijke geschiedenis. Zo heeft bijna elke beschaving hier wel gewoond. Denk aan Romeinen, Arabieren en zelfs mensen uit de bronstijd! Niet zo gek dat dit kasteel gezien wordt als een van de meest indrukwekkende kastelen van het gebied rondom de Middellandse Zee.

Op de weg naar het kasteel toe staan handige informatiebordjes waar je meer kunt leren over el Castillo. Tickets kosten zo’n 3,50 en het is het gehele jaar open.

Helaas wordt het kasteel momenteel gerestaureerd, waardoor we niet naar binnen konden. Gelukkig gaat het binnenkort weer open!

2. Het oude centrum

Met een bezoek aan Morella krijg je een goed beeld van het oude Spanje. In dit authentieke stadje vind je een hoop smalle straatjes en oude gebouwen. Superleuk om doorheen te slenteren! Om de zoveel meter zie je wel iets wat het fotograferen waard is. In het centrum vind je ook nog een aantal belangrijke historische bezienswaardigheden:

Iglesia de Santa María

Deze kerk is niet alleen prachtig van buiten, maar binnen schittert een grote hoeveelheid goud je tegemoet. Indrukwekkend en zeker de moeite waard om even binnen te kijken. Tickets kosten zo’n 2,50 en de kerk is doordeweeks open van 10-14uur en van 15-19uur.

Torres de San Miguel, Portal del Rei en Acueducto

Bij Morella kun je enkele oude stadstorens vinden, zoals Las Torres de San Miguel, Portal de la Nevera en Portal del Rei. Bij die laatste heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht op het kasteel! Als je wegrijdt van dit dorpje, kom je langs het Acueducto uit de 14e eeuw.

3. De ge-wel-di-ge omgeving

Morello ligt in een berggebied, wat je de meest gave uitzichten oplevert. Natuur voor zover je kan kijken, smalle bergweggetjes, rotsen, mooie bomen met roze bloesem…. je snapt het al, dat wil je meemaken!

Via Komoot kun je een wandeling van zo’n 6 kilometer doen. Deze brengt je vanaf de parkeerplaats langs de prachtige natuur tot je uiteindelijk uitkomt bij het kasteel. Ik raad je enorm aan om deze wandeling te volgen! Het is een wandeling voor elk fitneslevel, dus dat is fijn! Je loopt alleen wel langs smalle bergwegen, dus deze route is niet rolstoel & kinderwagen vriendelijk.

Hoe kom je bij Morella in Spanje?

Morella is het best bereikbaar met de auto, aangezien er in de buurt geen treinstations zijn. Maar niet getreurd, de route naar dit dorpje is er een waarvoor je graag de auto instapt! Op een gegeven moment ruil je de snelweg namelijk in voor een rustige autoweg. Vanaf dat moment kom je langs de mooiste plekken, terwijl langs de weg allerlei citroen-, sinaasappel- amandel- en olijfbomen staan. Gaaf!

Wij huren onze auto altijd bij SunnyCars, omdat je bij hen volledig verzekerd bent. Wel zo handig! Huur ook jouw auto bij SunnyCars.

In Morella staat de parkeerplaats duidelijk aangegeven. Doordeweeks mag je hier gratis staan, in het weekend betaal je tussen de 1 en 3 euro. Houdt er rekening mee dat je dit met cash moet betalen.

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen