Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Lek gestoken door muggen in Minca? Probeer deze tips!

Elke reiziger die ooit in Minca is geweest zal dit beamen: in Minca zijn asociaal veel muggen aanwezig die overal doorheen lijken te steken. Toch zijn er enkele tips om deze vervelende beten te voorkomen.

wat te doen Minca

Smeer (kokos)olie

Deze tip kregen wij van een local en werkte bij ons erg goed. Koop pure (kokos)olie en smeer dat op je benen/voeten/armen etcetera. Vervolgens spray je een laag Deet of OFF spray (de groene) eroverheen. Dubbele bescherming en succes gegarandeerd!

Gebruik Nopipex of Stayoff

Colombianen gebruiken zelf StayOff of Nopipex tegen alle muggen. En als locals het zelf gebruiken, dan moet het wel goed zijn! Nopipex is in twee vormen te koop: als spray en als een soort zeepblok. Beiden zouden even goed moeten werken, maar wij hebben alleen de spray uitgeprobeerd. Wij werden aanzienlijk minder gestoken met Nopipex, dan toen we DEET gebruikten. Proberen kan dus geen kwaad!

_MG_9153

Draag bedekkende kleding

Bedekkende kleding dragen is iets heel simpels, maar helpt natuurlijk ook tegen muggen. Trek op de tijden dat muggen het meest actief zijn (rond schemertijd) een lange broek en shirt aan. Het is voor muggen niet onmogelijk om daar doorheen te prikken, maar het wordt wel veel lastiger. En waarom zou je het die lastpakken makkelijk willen maken?

Slaap onder een Klamboe

Overdag lukt het je misschien om alle muggen in Minca van je af te slaan, maar ’s nachts slaan de muggen genadeloos toe! Gelukkig krijg je in elk ho(s)tel in Minca een klamboe, zodat je deze niet zelf mee hoeft te nemen. Dit zijn echter veelal klamboes die niet geïmpregneerd zijn, waardoor de muggen óp de klamboe gaan zitten en je er doorheen kunnen steken als je tegen de klamboe aan ligt. Zorg dus altijd dat je de klamboe goed om het bed heen doet. Eventuele gaten in de klamboe kun je makkelijk dichten door er ducttape of een pleister op te plakken.

muggen Minca
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen