muggen Minca

Lek gestoken door muggen in Minca? Probeer deze tips!

Elke reiziger die ooit in Minca is geweest zal dit beamen: in Minca zijn asociaal veel muggen aanwezig die overal doorheen lijken te steken. Toch zijn er enkele tips om deze vervelende beten te voorkomen.

wat te doen Minca

Smeer (kokos)olie

Deze tip kregen wij van een local en werkte bij ons erg goed. Koop pure (kokos)olie en smeer dat op je benen/voeten/armen etcetera. Vervolgens spray je een laag Deet of OFF spray (de groene) eroverheen. Dubbele bescherming en succes gegarandeerd!

Gebruik Nopipex of Stayoff

Colombianen gebruiken zelf StayOff of Nopipex tegen alle muggen. En als locals het zelf gebruiken, dan moet het wel goed zijn! Nopipex is in twee vormen te koop: als spray en als een soort zeepblok. Beiden zouden even goed moeten werken, maar wij hebben alleen de spray uitgeprobeerd. Wij werden aanzienlijk minder gestoken met Nopipex, dan toen we DEET gebruikten. Proberen kan dus geen kwaad!

_MG_9153

Draag bedekkende kleding

Bedekkende kleding dragen is iets heel simpels, maar helpt natuurlijk ook tegen muggen. Trek op de tijden dat muggen het meest actief zijn (rond schemertijd) een lange broek en shirt aan. Het is voor muggen niet onmogelijk om daar doorheen te prikken, maar het wordt wel veel lastiger. En waarom zou je het die lastpakken makkelijk willen maken?

Slaap onder een Klamboe

Overdag lukt het je misschien om alle muggen in Minca van je af te slaan, maar ’s nachts slaan de muggen genadeloos toe! Gelukkig krijg je in elk ho(s)tel in Minca een klamboe, zodat je deze niet zelf mee hoeft te nemen. Dit zijn echter veelal klamboes die niet geïmpregneerd zijn, waardoor de muggen óp de klamboe gaan zitten en je er doorheen kunnen steken als je tegen de klamboe aan ligt. Zorg dus altijd dat je de klamboe goed om het bed heen doet. Eventuele gaten in de klamboe kun je makkelijk dichten door er ducttape of een pleister op te plakken.

muggen Minca