Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Storytime: een woestijn in Vietnam?

Vanuit het drukke Ho Chi Minh City zijn we doorgereisd naar Mui Né. Dit is een kustplaats die vooral bekend staat om alle activiteiten die je een flinke boost adrenaline geven. Nou dat hebben we geweten, mijn hartslag is deze dagen flink tekeer gegaan! Het was geweldig. Lees mee over al mijn ervaringen in Mui Né.

De rode zandduinen in Mui Né

Gave ervaringen in Mui Né

Mui Né is een kustplaats, maar wij hebben weinig van de zee meegekregen. Er zijn gewoon zoveel vette dingen te doen rondom Mui Né! Deze zijn nergens anders te doen, erwijl je op meerdere plekken nog naar de kust kunt. Daarbij; hier is de kust ook vol gebouwd met resorts.

Wij hebben een aantal geweldige ervaringen in Mui Né beleeft. Zo hebben we de rode en witte zandduinen bezocht, zijn naar de Cham torens geweest en hebben de ‘fairy stream’ afgelopen. Oh en we hebben ook nog een boete gekregen door corrupte politie. Genoeg om over te schrijven dus!

Vergeet je niet in te smeren met factor 50

Afkoelen tijdens onze Fairy Stream wandeling

De eerste activiteit die we gedaan hebben, is het aflopen van de fairy stream. Dit is een kleine rivier die tussen de zandduinen en stukken jungle heenkronkelt. Op het einde kom je bij een waterval uit. Maar om heel eerlijk te zijn is de wandeling op zichzelf al het doel. Om de paar meter veranderd de omgeving en man, wat is het prachtig en fotogeniek hier. Je waant je een beetje in een andere wereld of op een filmset voor Game of Thrones. Nog een pluspunt: je kunt gewoon op blote voeten door het water lopen. Lekker verkoelend!

De Fairy Stream van bovenaf

Sleeën op het strand

De volgende dag zijn we naar de rode zandduinen geweest. Dit is een enorme zandbak waar je je geweldig kunt vermaken. Voor een euro konden we een slee huren om mee van de duinen af te gaan. Dat is nog eens wat anders dan het sleeën in de sneeuw. In het begin lukte het niet om lekker van de berg te komen, maar na wat spiekwerk en hulp van andere toeristen gingen we als een speer.

Savonds zijn we naar een ander gedeelte van Mui Né in geweest. Mui Né is nogal verdeeld: je hebt het gedeelte waar de toeristen verblijven en je hebt het gedeelte waar de locals wonen. Op de weg naar dit lokale gedeelte kwamen we langs een stuk strand, wat niet overgenomen leek te zijn door resorts. Toen we echter het strand opliepen, zagen we een slachtveld voor ons liggen. Overal lagen dode krabben, hermietkreeften en lege schelpen. Dit gedeelte van het strand was het ‘zoek je vangst van de dag uit en dump wat je niet wilt‘ gedeelte voor de vissers. Zo zonde!

De rode zandduinen zijn ook een aanrader met zonsondergang!

Hoogtepunt van Vietnam: de witte zandduinen

De witte zandduinen liggen een flink eind buiten Mui Né. Geen probleem: we hadden namelijk een scooter gehuurd. Voor we weg gingen werden we door ons hotel gewaarschuwd voor politie. Die zouden namelijk op bepaalde punten staan. We moesten goed uitkijken, aangezien ze ons als toeristen zeker zouden pakken. Normaal gesproken rijd Victor de scooter (vind hij leuker en ik zit achterop heerlijk), maar ik ben de enige met een internationaal rijbewijs. Dus we besloten dat ik de hele route reed.

De rit naar de zandduinen was prachtig; er waren zoveel mooie uitzichtpunten. Het enige wat jammer was, was dat ik misschien een slang overreden heb. Op het laatste moment zag ik namelijk een kleine, felgroene slang voor mijn wiel glippen. Ik kon met geen mogelijkheid stoppen. Victor zag hem daarna nog de bosjes inschieten, dus hopelijk heeft hij er niets aan overgehouden.

De witte zandduinen

Quad rijden in Vietnam

Na een tijd kwamen we aan bij de witte zandduinen. Eigenlijk is dit gewoon een stuk woestijn in Vietnam. Zo gek, deze beelden verwacht je eerder in de Sahara! Bij deze zandduinen kun je quads huren om door het landschap te crossen. Wij hebben voor een grote quad, zodat we tegelijk mee konden, 600.000 VND (€25.50) voor 20 minuten betaald.

Het rijden op de quad was zo ongelofelijk gaaf! Victor reed op het begin tot we bovenaan een zandduin stonden. Na een aantal foto’s genomen te hebben, reed onze gids ons in een noodvaart van de heuvel af. Let op: dit was gewoon stijl naar beneden voor een paar meter. Ge-wel-dig. Toen mocht ik een stuk rijden, wat ik nog best lastig vond. Na een tijdje nam de gids het weer over en zijn we op volle snelheid de duinen op en af gesjeest. Volgens mij merkte de gids dat we het wel vet vonden, want we gingen een stuk harder en steiler van de duinen af dan andere quads. Toen onze 20 minuten om waren (veels te snel!) hebben we zelf nog een tijd rondgelopen in dit prachtige gebied.

Quad rijden is een van onze ervaringen in Mui Ne die wij nooit zullen vergeten!

‘Onze’ quad

Aangehouden door de politie

De hele rit naar de witte zandduinen toe hebben we geen politie gezien. Ook op het grootste gedeelte terug waren ze nergens te bekennen. Ja je leest het goed: het grootste gedeelte. Want toen we Mui Né weer binnen reden, dachten we ‘veilig’ te zijn. De afgelopen dagen hadden we in dit gebied geen politieagenten gezien. Aangezien ik vrij moe was van het heen- en terug rijden, wisselden we om. Foute keuze, zo’n foute keuze…

Nog geen paar honderd meter na het omwisselen stond er politie. Ze hielden alleen toeristen aan, dus wij moesten ook naar de zijkant. Omdat Victor geen internationaal rijbewijs had en volgens de agent ook ‘te hard reed’ (zonder dat hij dit kon aantonen) wilde hij ons een boete van 2 miljoen VND geven! En als we niet meewerkten, werd onze scooter voor een week in beslag genomen. Belachelijk.

Eerst boden we de politieagent 200.000 VND aan met als smoes dat ‘we niet meer bij ons hadden’. Helaas was dit niet genoeg voor meneer. Toen boden we 500.000 (20 euro), maar dit wilde hij nog steeds niet. Overigens was hij al wel meer geïnteresseerd. We waren niet bereid om meer dan 500.000 VND te betalen, dus ik belde met de scooter verhuurder voor hulp. Plots ging hij wel akkoord. Enige voorwaarde was dat we ‘stil’ moesten blijven. Hij had namelijk nog een andere toerist aangehouden wiens scooter al in een truck geladen werd! Corrupt zooitje, maar ergens ook wel gaaf om mee te maken. En we hadden onze scooter nog, dus eind goed al goed haha.

Lokale vissersman

Tempelbezoek

Op de laatste dag zijn we naar de Cham tempels gegaan. Dit zijn drie tempels ter ere van de prinses Po Shanu (al dacht ik eerst dat deze tempels ter ere van de hindoeïstische godin Shiva waren, oeps). Ik zou hier alleen heen gaan als je nog tijd over hebt. Het waren niet super bijzondere tempels. Wel konden we hier een aantal mooie foto’s nemen en ben ik op de foto geweest met een lokale man. Het was een goede dag!

Mijn favoriete slaapplekken in Mui Né

Mui Ne Hills Budget Hotel is een van mijn favo slaapplekken. Het zit tussen een hostel en een hotel in. Je hebt hier maar liefst drie verschillende zwembaden met ligbedden. Ook kun je hier een goedkoop, maar goed ontbijt krijgen en ligt het erg centraal.

Liever verblijven buiten de drukte in een wat luxer hotel? Ga dan naar Full Moon Beach Resort. Je kan rekenen op heerlijke bedden, een mooi uitzicht op zee en elke dag vers fruit op de kamer. En natuurlijk op een geweldig zwembad!

Heerlijk zwemmen bij Full Moon Beach Resort
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen