Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

De 5 meest onnodige travel items die ik ooit in mijn backpack had

Ken je dat? Je gaat op reis, googled wat je mee moet nemen en voor je het weet kom je wel honderd dingen tegen waarvan je denkt: is dat echt nodig?! Zo ook ik, toen ik in 2015 mijn eerste grote reis alleen ging maken. Mijn ouders vonden het haast nog spannender dan ik zelf en propten mijn winkelmandje vol met allerlei ‘handige’ items die ik zeker nodig ging hebben… Allemaal erg lief bedoeld, maar reizen met een volle backpack is niet erg praktisch en eerlijk; sommige producten heb ik werkelijk nooit gebruikt. Vandaar dit artikel, zodat je weet welke onnodige travel items je met een gerust hart thuis kunt laten.

Wil je weten wat wel superhandig is om mee te nemen? Check dan mijn paklijst!

Deze onnodige travel items laat je voortaan thuis

Hieronder vertel ik je over de 5 meest onnodige travel items die je absoluut niet nodig gaat hebben op reis. Lees mee!

1. Zaklamp voor op je hoofd

Mijn moeder was ervan overtuigd dat een hoofdzaklamp een onmisbaar item was om mee te hebben. Want hoe kon je anders in het donker van de nacht al je spullen vinden?! Tsja mam, we leven nu eenmaal in een ander tijdperk en elke degelijke telefoon heeft wel een zaklamp functie. Daarbij was ik niet van plan om grotten te verkennen of in het donker te gaan hardlopen, dus dit staat met stip op nummer 1 als meest onnodige travel items.

2. BH tasje

Oke, het idee klinkt goed. Je wilt geld meenemen, maar niet dat dit super zichtbaar is voor anderen. Wat doe je? Je koopt een BH tasje en stopt alles hierin. Ik heb zo’n tasje meegehad naar Azie, maar kwam er al heel gauw achter dat dit vreselijk onhandig is. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan behoorlijk zweten tijdens (bijvoorbeeld) een hike. Vooral bij mijn BH! Heb je zo’n BH tasje, dan gaat gegarandeerd ook al je geld plakken. Niet zo fris! Verder is het onmogelijk om ongemerkt je geld uit dat tasje te halen (en het wisselgeld erin terug te doen), tenzij je constant naar de wc gaat. Nee, wat mij betreft was zo’n BH tasje geen succes.

Wil je graag je geld en belangrijke pasjes op je lichaam dragen? Snap ik! Dan is een moneybelt (een dun tasje wat je om je buik/middel draagt onder je kleren) een uitkomst. Dit is bijvoorbeeld een goede!

3. Revolut Card

Sommige mensen zweren bij hun Revolut Card, maar ik ben er niet zo enthousiast over. Waarom? Er is simpelweg niet mee te pinnen in Azie! Gelukkig kun je dit wel met de Wise Card, dus mijn advies is om een Wise Card aan te schaffen. Hoef je daar ook geen keuze meer in te maken.

Ja, ik wil ook geld besparen met een gratis Wise kaart

Geld opnemen (pinnen bij een ATM) is duur in het buitenland. Je hebt dan te maken met allemaal verborgen kosten waar je in Nederland geen rekening mee te houden. Zonde, want zo spendeer je geld waar je helemaal niets mee kan. Dat is natuurlijk beter te gebruiken aan een cocktail of een leuk souvenir. Gelukkig is er een handige manier om zoveel mogelijk kosten te besparen. Namelijk betalen met de Wise Card (of Revolut, maar daar ben ik dus geen fan van).

De Revolut Card en de Wise Card werken volgens hetzelfde principe. Je kunt het een beetje vergelijken met een prepaid bankpas. Je zet euro’s op de kaart (vanaf bijvoorbeeld je Nederlandse ING bankrekening) en in de app kun je vervolgens kiezen welke valuta je ermee op wilt nemen (bijvoorbeeld Thaise Baht). Wanneer je in Thailand gaat pinnen met de Wise Card (waar je dus geld opgezet hebt) betaal je geen transactiekosten. Ook betaal je niet de koersopslag, maar de middenkoers. Dat is de koers van banken onderling en die is altijd gunstiger! Zo bespaar je ongemerkt geld, voor maar een klein beetje extra werk.

Wil je meer weten over de superhandige Wise Card? Lees dan dit artikel!

4. Liters Deet

Geen paniek; ik raad je zeker aan om een flesje Deet mee te nemen. Deet is echt geweldig tegen de muggen en een must in je bagage. Ik raad je alleen niet aan om een heleboel Deet vanuit Nederland mee te nemen. Waarom? Lokale brands zijn vaak 100x effectiever tegen de muggen, zijn goedkoper en je hebt ook nog eens minder gewicht in je backpack om mee te dragen. Win win!

5. Teveel kleding

Waarschijnlijk had je dit punt zelf al bedacht, maar oprecht; neem niet teveel kleren mee. Op reis kun je vrijwel altijd wel ergens wassen en het scheelt zoveel ruimte in je tas. Uiteraard moet je wel wat kleren meenemen (of je reist zoals mijn oom die al zijn kleren spotgoedkoop op het vliegveld taxfree kocht), maar je hele wardrobe kun je beter thuis laten!

Ultieme tip voor het opbergen van je kleding in je backpack: packing cubes! Door je kleren in deze tasjes te doen, kun je super makkelijk vinden wat je nodig hebt in plaats van dat je je hele tas moet doorspitten. Ik kan niet meer zonder!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen