Hi! Ik Ben Julka

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Welkom op vegareizen.nl! 

Op vegareizen.nl verzamel ik de beste tips over vega eten in het buitenland. Hoe vega-vriendelijk een land is, wat lekkere restaurants zijn, waar je vooral niet heen moet…noem maar op! Mijn doel is om het voor jou net wat makkelijker te maken.

Naast het verzamelen van de beste tips over vega eten, verzamel ik ook de beste tips over gave bestemmingen! Al mijn ervaringen zet ik voor jou om in handige artikelen. Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want op reis gaan en de wereld ontdekken, dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Wil je samenwerken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op! 

Hoe Is Vegareizen Begonnen?

Een hele goede vraag, al zeg ik het zelf! Sinds ik vegetariër ben, kook ik zonder vlees en vis. Vaak ook zonder zuivel, want mijn vriend is veganist. Dat ging altijd heel makkelijk, want de Nederlandse supermarkten liggen vol met lekkere vleesvervangers. 

Totdat mijn vriend en ik besloten om voor lange tijd door Latijns-Amerika te reizen. Familie en vrienden riepen meteen  dat vegetarisch eten niet mogelijk zou zijn, laat staan veganistisch. Er zat volgens hen niets anders op dan “wat minder idealistisch te zijn”. 

Toen ik dat hoorde, kon ik mijn oren niet geloven! Ik wilde bewijzen dat vegetarisch en veganistisch eten overal ter wereld mogelijk is! Niemand om ons heen dacht dat dit kon, totdat wij terugkwamen van onze reis door Latijns-Amerika. In ruim vier maanden hebben wij zo’n 180 vega restaurants ontdekt. 

Sindsdien schrijf ik over mijn ervaringen als vegetariër in het buitenland en deel ik tips voor vegetariërs en veganisten die op reis gaan. Want geloof mij: vega eten in het buitenland is écht mogelijk! 

Liefs, Julka

Facts

  • Aantal landen bezocht: 24 en counting…
  • Mooiste avontuur: Op de motor door Noord Vietnam trekken. Of van Colombia naar Panama zeilen!
  • Mooiste hike: de Corcovado hike in Costa Rica waar we een wilde (!) poema gespot hebben.
  • Favoriete landen: Tanzania, Vietnam en Guatemala
  • Mooiste eiland: Zanzibar en Bali
  • Reisstijl: ik ben een groot liefhebber van slowtravel om een land echt te ervaren. Alles gaat mee in de backpack, maar roadtrippen heeft wel mijn voorkeur!  
  • Favoriete manier van reizen: roadtrippen
  • Favoriete activiteiten op reis: Locals fotograferen en heerlijk (vega) eten