Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Dit wil jij: passief inkomen verdienen om te reizen

Vaak ben je lang aan het sparen voor die ene speciale reis. Toen Victor en ik naar Zuid-Amerika gingen, hebben we van tevoren zoveel mogelijk uur gewerkt voor onze bazen. Eenmaal terug was er niets meer over van mijn spaarrekening. Dit moet toch anders kunnen?! Vandaar dat wij ons aan het verdiepen zijn in passief inkomen om onze reizen mee te betalen. In dit artikel leg ik je de basics uit, geef ik je een paar ideeën hoe je passief inkomen kunt genereren en vertel ik waar we nu mee bezig zijn. Want als wij het kunnen, dan kun jij het ook!

Lees ook: Zo reis jij zo goedkoop mogelijk

Wat is passief inkomen?

In een notendop; passief inkomen is een inkomen waar je in eerste instantie werk voor verricht, maar wat je daarna zonder (veel) verdere inspanningen geld oplevert. De rente op je spaarrekening (alhoewel dit de laatste jaren bedroevend laag is) is een goed voorbeeld van passief inkomen. Buiten het geld op je spaarrekening zetten, heb je immers niets hoeven doen om dit extra geld, de rente, te ontvangen.

Passief inkomen is een ander soort inkomen dan het zogenoemde actief inkomen: inkomen dat gekoppeld is aan het aantal uur die je werkt. Stel, je werkt voor een baas of je bent een ZZP’er met een uurtarief. Het aantal uur dat je werkt x je uurtarief is dan je inkomen. Hoe meer je werkt, hoe meer je verdiend. Werk je niet? Dan wordt je niet betaald. Passief inkomen blijft echter binnenkomen, zonder dat je er op dat moment iets voor doet of mee bezig bent. Daarom is het ook zo interessant voor reizen!

passief inkomen reizen

De 4 uur durende werkweek

Jaren geleden las ik het boek de 4-urige werkweek van Timothy Ferris. Hij beschrijft op zijn eigen (Amerikaanse) wijze hoe hij kan rondkomen van 4 uur werken per week. Dit doet hij door buiten de box te denken, het 80/20 principe toe te passen en zijn online verkopen volledig te automatiseren. Zo was uiteindelijk zijn bankrekening waar alle inkomsten op binnen kwamen het enige waar Timothy bij betrokken was. Slim!

Nu snap ik dat dit niet voor iedereen weg is gelegd. Sterker nog; ik dacht lang dat dit voor mij niet weggelegd was. Toch bleef het altijd knagen. Want wat als je je leven wel anders kunt inrichten? Wat als het slimmer kan? Reizen is altijd een grote passie van mijn vriend en mij geweest. Tegelijkertijd moet ik met het schaamrood op mijn kaken bekennen dat wij sinds de corona crisis geen grote reis gemaakt hebben. Dat kan toch niet als ik een reisblog heb! Nu heb ik vroeger gelukkig veel gereisd, dus ik heb nog genoeg landen en ervaringen heb om over te schrijven. Maar ik zou zo graag weer nieuwe reiservaringen opdoen. Vandaar dat wij op zoek zijn naar manieren om passief inkomen te genereren zodat wij weer kunnen reizen. En die zoektocht deel ik graag met jou. Want als wij het kunnen, dan kun jij het ook!

Zelf de 4-urige werkweek lezen? Bestel hem op bol.com!

Ons idee: passief inkomen genereren met crypto

Geld verdienen met cryptomunten klinkt misschien een beetje als gokken of een ver van je bed show, maar het lijkt ons echt een ideale manier om tijdens het reizen passief inkomen te genereren. Je kunt handelen in crypto op veel verschillende platformen (ook wel coin exchanges genoemd). Mijn vriend heeft zich de laatste tijd enorm verdiept in het platform Swapnex. De komende artikelen wil ik graag meer vertellen over onze ervaringen met dit platform. Werkt het echt? Verdienen wij geld, zonder hiervoor iets te hoeven doen? Lees mee!

Let op: het is belangrijk om alleen te investeren in crypto met geld dat je echt kunt missen.

Update 19 mei: ons Swapnex avontuur is gestopt voor het zelfs kon beginnen. Nadat wij 100 euro geinvesteerd hadden (en al 10 euro profit hadden gemaakt, een marge van 10 procent!) kondigde Swapnex aan te stoppen met het platform. Hun grootste broker weigert om uitbetalingen te doen. Tevens willen teveel mensen hun geld uit Swapnex halen, waardoor het platform als het ware in elkaar stort. Wij zijn blij dat we klein begonnen zijn met investeren en hierdoor niet enorme verliezen hebben. Nogmaals; investeer alleen met geld dat je echt kunt missen, want je kunt ook alles kwijt raken! Wij gaan op zoek naar nieuwe mogelijkheden om passief inkomen voor onze reizen te generereren. Uiteraard neem ik jullie mee op deze zoektocht!

Andere ideeën die wij hebben (gehad) om passief inkomen te genereren

Net zoals er meerdere wegen naar Rome leiden, zijn er ook meerdere manieren om geld te verdienen. Hieronder vind je een tabel met alle ideeën die wij so far gehad hebben om passief inkomen voor onze reizen te generereren. Sommigen doen we nog steeds, andere ideeën bleken toch niet ons ding en zijn we mee gestopt.

Geld verdienen met bloggenDit doen wij met vegareizen! Met bloggen kun je op meerdere manieren passief inkomen verdienen terwijl je aan het reizen bent. De 2 meest gebruikte manieren zijn het plaatsen van advertenties en het gebruiken van affiliate links. Op mijn site vind je soms links naar bijvoorbeeld bol.com. Als jij via deze link iets koopt, ontvang ik een klein percentage. En no worries, dit kost jou niks extra’s!
Royalties ontvangen

Royalty is een vergoeding voor iets wat jij gemaakt hebt en dat steeds opnieuw wordt verkocht. Denk aan het schrijven van een boek, een album, een online cursus… Wij hebben erg lang nagedacht over het maken van een boek, maar zijn hier (nog) niet aan toegekomen. Wel een ideetje dat nog steeds in ons hoofd zit!
Een eigen webshop startenEen webshop beginnen zonder er zelf mee bezig te zijn kan op twee manieren. Je kunt gaan dropshippen waarbij de leverancier het artikel direct opstuurt als een klant iets besteld, of je kunt voor je webshop een fulfilment center inschakelen die jouw producten opslaat, verpakt en verstuurd. Uiteraard tegen een vergoeding.

Wij hebben ons uitgebreid in beide opties verdiept en hebben ook een tijdje verkocht via bol.com. Het bleek niet ons ding (je moet je met een boel verschillende processen bezig houden en snel handelen), maar dat kan het natuurlijk wel voor jou zijn!
Iets verhuren wat je al bezitHeb je een huis, auto, camper/caravan of een goede camera? Dan kun je er natuurlijk ook over nadenken om deze te verhuren op het moment dat je aan het reizen bent! Er zijn een hoop sites waar je je als verhuurder kunt aanmelden zoals Airbnb of SnappCar. Toch weer een leuk extraatje zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen.
Investeren in cryptoOns nieuwe avontuur waar ik je in de komende blogs alles over ga vertellen!

Naast dit alles hebben wij ook geinvesteerd in een indexfonds bij DeGiro. Dit zien wij vooral als een aanvulling van ons pensioen en is meer een lange termijn project. Elke maand investeren we minstens 10% van ons inkomen en elk kwartaal krijgen we dividend uitgekeerd. Dit dividend gebruiken wij weer om een nieuwe investering te doen. Momenteel kunnen we van onze aandelen dus (nog) niet reizen. Wil je graag een uitgebreid artikel over het investeren in een indexfonds? Laat het mij vooral weten!

Mijn favoriete finance boeken

Deze boeken raad ik super erg aan als het gaat om passief inkomen, anders nadenken over je financieën en rijkdom in het algemeen:

Of mocht je liever in het Engels lezen:

Disclaimer: ik ben geen financieel adviseur. Graag neem ik je mee op mijn zoektocht naar het zoveel mogelijk kunnen reizen, terwijl er toch geld binnenkomt!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen