Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

De ultieme reisroute door Cambodja in twee weken

Beeld je in: eeuwenoude tempels, poederwitte stranden en een beetje shockerende geschiedenis. Dat is Cambodja in een paar woorden. Zeg nou zelf: daar wil je toch heen? Daarnaast kun je Cambodja geweldig combineren met de buurlanden Thailand, Laos en Vietnam. Lees hier alles over mijn ultieme reisroute door Cambodja van twee weken.

cambodja

Hoeveel weken heb je nodig voor Cambodja?

Om alle mooie plekken te bezoeken, raden wij je aan om 2 weken door dit leuke land te reizen. Langer gaan is natuurlijk geweldig, maar in principe niet nodig om alle highlights te zien.

Je hoeft geen auto te huren. Alle plekken op deze reisroute zijn goed te bereiken met de bus, minivan en boot!

Jouw reisrichting bepalen

Een reisroute door Cambodja vastleggen is gelukkig niet erg moeilijk. Je moet alleen even nadenken of je nog buurlanden wilt bezoeken, zodat je weet waar je je reis gaat beginnen. Wij gingen vanuit Thailand de grens over naar Laos, vervolgens reisden we naar Cambodja om uiteindelijk te eindigen in Vietnam. Overigens slaan een hoop mensen ‘Laos’ over.

In Cambodje krijg je een Visum on Arrival bij aankomst voor 30 dagen. Dit kost je 20 dollar en hiervoor hoef je van te voren niets te regelen.

Tip: Vaak is het een stuk goedkoper om vanuit Nederland naar Bangkok (Thailand) te vliegen en vanuit daar met de bus te reizen of een extra vlucht te nemen.

De ideale reisroute door Cambodja

Dat Cambodja een geweldig land is kan je ik je alleen maar beamen. Wil jij Cambodja ook ontdekken en ben je op zoek naar een gave route? Lees dan snel verder voor de ideale reisroute in twee weken door Cambodja!

reisroute Cambodja

1. Mijn favoriete stad Siem Reap (en de Angkor tempels!)

Siem Reap is een gezellige stad waar je je goed een paar dagen kan vermaken. Vooral de night market is een aanrader! Je kan hier de gekste dingen eten, leuke souvenirs scoren en natuurlijk een drankje doen. Net buiten Siem Reap vind je de prachtige tempels van Angkor, de belangrijkste bezienswaardigheid van Cambodja. Wat ons betreft is een bezoekje echt een must!

2. Verken het platteland rond Battambang

Vervolgens staat de stad Battambang op de planning. Net als op veel andere plekken in Cambodja zijn er hier een hoop tempels te vinden. Vooral de Wat Sampeu is mijn favoriet. Naast de tempels is er ook een leuke bamboetrein in Battambang. Op een klein stukje spoor dat niet meer in gebruik was hebben de locals hun eigen vervoer gemaakt. Een tripje duurt ongeveer een kwartiertje en je komt uit bij een klein dorp. Hier kun je wat drinken en souvenirs kopen voor je weer omkeert. Leuk!

Tip: Een bijzondere manier om tussen Siem Reap en Battambang te reizen is met de boot. Volgens veel reizigers is dit één van hun hoogtepunten. Zeker doen dus! Een ticket kost zo’n 20 dollar. Je maakt een boottocht over het Tonle Sap meer en de Sangke River. Tijdens het regenseizoen doe je hier zo’n vijf uur over, als het water lager staat duurt de tocht wat langer. Staat het water te laag? Dan kan het feest helaas niet doorgaan en zul je de bus moeten nemen. Die rijdt in drie uurtjes naar Battambang.

3. Heftig verleden in Pnomh Penh

Heel eerlijk; wij vonden Pnomh Penh geen leuke stad. Toch kan een bezoekje niet ontbreken, want je leert hier een hoop over de heftige geschiedenis. Een bezoek aan de oude gevangenis Tuol Sleng en de Killing Fields of Choeung Ek is erg indrukwekkend, maar ook angstaanjagend en droevig. Daarnaast zijn de bewoners niet heel vriendelijk… Wij raden je aan om niet te lang in deze stad te blijven.

Killing Fields
Martelkamer in S21
Drankje op een rooftop bar om bij te komen van alle indrukken

4. Chill mode op Koh Rong en Koh Rong Samloen

Vanuit Pnomh Penh reis je door naar het toeristische Sihanoukville. Je gaat hier alleen heen om door te reizen naar de eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloen. Sihanoukville is geen fijne plek. Hier vind je vooral Chinese toeristen en casino’s. Geloof mij; er hangt geen fijne sfeer.

Koh Rong en Koh Rong Samloen zijn prachtige bounty eilanden waar je 100% tot ontspanning komt. Koh Rong is een wat groter eiland waar iets meer leven in de brouwerij is en op Koh Rong Samloen ervaar je extra veel rust. Beide eilanden zijn qua natuur prachtig, hebben poederwitte zandstranden en liggen in de geweldige turkoise zee. Of je nu naar een eiland of naar alle twee gaat: je gaat hoe dan ook een geweldige tijd hebben. En ik gok dat je nog wel eens langer wilt blijven dan je oorspronkelijk gedacht had!

Een ferry vaart een paar keer per dag in een kwartiertje op en neer tussen Koh Rong en Koh Rong Samloen. Je kunt dus makkelijk ‘oversteken’. Vanaf Sihanoukville vaar je in 1,5 uur naar Koh Rong.

5. Peperplantages in Kampot

Je laatste bestemming in Cambodja op deze reisroute is Kampot. Het is een piepklein stadje met een fijne sfeer. Uiteraard heb je hier ook een leuke avondmarkt (waar niet in Azie vraag ik mij af), dus daar kun je nog wat souvenirs scoren. Verder is er in de omgeving van Kampot een gave berg; Bokor Mountain. Het uitzicht vanaf de top is fenomenaal, maar ook de rit erheen is een bezoekje waard. Je rijdt namelijk dwars door het Bokor National Park. Wat ook leuk om te doen is, is een bezoek je brengen aan een peperplantage. Kampot is namelijk beroemd om de geweldige peper die hiervandaan komt! Bij deze plantage kun je alles over peper leren. Een bezoekje is gratis, maar grote kans dat jij hier wat overheerlijke peper koopt (daar hopen ze natuurlijk ook op).

Als je wilt zwemmen kun je naar het kustplekje ‘Kep’ gaan, dat op een halfuurtje van Kampot af ligt. Een leuk uitje, maar ik zou er niet speciaal langer voor in Kampot blijven.

Ervaringen Kampot
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen

Lees ook: