Colombia

Dit is de ideale reisroute door Colombia

Colombia is bijna dertig keer zo groot als Nederland. Logisch dat het uitzoeken van de beste reisroute door Colombia knap lastig kan zijn! Er zijn zoveel gave plekken. Daarbij heb je waarschijnlijk geen zin om 5 dagen door te brengen in een bus. Daarom hebben we de ideale reisroute voor Colombia samengesteld. Hiermee bezoek je zoveel mogelijke bestemmingen, zonder dat je heel veel tijd kwijt zal zijn aan het reizen.

** Disclaimer: Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een commissie kan ontvangen als je iets koopt dat ik echt aanbeveel. Dit kost jou niets extra en ondersteunt vegareizen. Bedankt! **

Reizen-Valle-de-Cocora-Salento-Wandelen-2
_MG_7079

Hoeveel weken heb je nodig voor Colombia?

Om alle mooie plekken te bezoeken, raden wij je aan om 3 tot 4 weken te reizen. Langer gaan is natuurlijk geweldig, maar helaas heeft niet iedereen zo lang de tijd. Vandaar dat deze reisroute perfect is afgesteld op een vakantieperiode.

Een aantal plekken hebben we niet meegenomen in deze reisroute, want daar was helaas geen tijd voor. Is wel een prachtig excuus om nog een keer naar Colombia te gaan! Wat wel goed is om te weten: alle bestemmingen uit deze reisroute liggen in veilige gebieden. Je hoeft je dus nergens zorgen om te maken.

_MG_8716

De ideale reisroute voor Colombia in 3 tot 4 weken

Hieronder vind je mijn ultieme reisroute door Colombia. Hiermee kom je langs de mooiste bezienswaardigheden, maar je kunt natuurlijk altijd nog bestemmingen toevoegen of weglaten. Lees mee!

wijken Bogotá

1. Ontdek gave graffiti in Bogotá

Ga je vanaf Nederland naar Colombia? Dan begin je zeer waarschijnlijk in de hoofdstad Bogotá. Dit is een gigantische, boeiende en bruisende stad, waar je meteen de Zuid-Amerikaanse sfeer ervaart. We raden je aan om hier een paar dagen te verblijven. Zo kun je goed aan het hoogteverschil wennen. Ook kun je hier hartstikke leuke dingen ondernemen! Volg bijvoorbeeld een gave graffititour of ga met een kabelbaan omhoog naar een prachtig uitzichtpunt. Lees hier alles over wat er te doen is in deze hoofdstad. In dit artikel lees je wat de veiligste wijken zijn. Ook hebben we geschreven over de beste vegan restaurants en vega eetplekken.

Colombia-Bogota-graffiti-tour
Bogotá

2. Wandel tussen de hoogste palmbomen ter wereld in Salento

Salento wordt vaak één van de mooiste dorpjes in heel Colombia genoemd. En niet zonder reden! Zo vind je hier de wereldberoemde Valle de Cocora. Hier groeien honderden metershoge palmbomen. Tijdens een prachtige hike kom je langs alle gave uitzichtpunten. Ook is Salento de ultieme plek om een koffietour te doen. Wil je meer weten over Salento? Lees dan onze artikelen over Salento en vega eten.

Reistijd Bogotá naar Salento: 8 uur in de bus of 1 uurtje vliegen naar Pereira. Hierna moet je nog een uurtje de bus of een taxi nemen.

wat te doen Salento
Valle de Cocora lopen

3. Ervaar authentiek Colombia in Jardín (als je tijd hebt)

Dit is een prachtig dorpje, waar je de typische Colombiaanse cultuur kunt ervaren. Daarnaast is het een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier kun je super veel tropische vogels zien. Een leuk verblijf voor reizigers die wat langer de tijd hebben! Bekijk vooraf onze tips over Jardín en de beste restaurants.

Reistijd Salento naar Jardín: Zo’n 7 uur met de bus. Lees het hier

Wat te doen Jardín

5. Ontdek bruisend Medellín

Medellín is een geweldige stad die massaal door reizigers en digital nomads bezocht wordt. Het is dus zeker een aanrader. Vooral als je in een leuke wijk slaapt! Voor veel reizigers is dit dan ook hun favoriete stad in Colombia. Vlakbij Medellín ligt het kleurrijkste dorp van heel Colombia: Guatapé. Dit prachtige dorpje moet ook zeker bezocht worden, want hier wordt je instant vrolijk! Lees er alles over in mijn mini-reisgids over Guatapé. En bekijk ook mijn tips voor goede vega restaurants.

Reistijd Salento naar Medellín: 8 uur met de bus
Reistijd Jardín naar Medellín: 4 uur met de bus

Wat te doen Medellín
Reisroute Colombia
Wat te doen Guatapé

6. Doorreizen in Santa Marta

Vanaf Medellín vlieg je spotgoedkoop naar Santa Marta. Veel backpackers reizen vanaf hier meteen door. Toch kun je hier ook een paar leuke dingen ondernemen, dus schrijf Santa Marta niet meteen af! Lees meer over onze tips in Santa Marta en de lekkerste vega eetplekken.

Reistijd Medellín naar Santa Marta: 1 uur en 15 minuten vliegen of 16(!) uur met de bus.

Santa-Marta

7. Het mooiste natuurpark van Colombia: Tayrona

Tayrona National Park is voor velen een hoogtepunt van hun reis. Zo ook voor ons! Wie houdt er nu niet van jungle en prachtige stranden? Wij vertellen je alles wat jij over Tayrona moet weten. En hier lees je alles over vega eten in Tayrona. 

Reistijd Santa Marta naar Tayrona: ongeveer 1 uurtje met de bus. Als je vanaf Minca komt zul je eerst terug moeten reizen naar Santa Marta.

Vanaf Tayrona Nationaal Park kun je makkelijk doorreizen naar de kustplaats Palomino. Dit is vooral een fijne plek als je wilt ontspannen, volleyballen of tuben. Wij zijn hier niet heen geweest, omdat we van reizigers hebben gehoord dat het vrij toeristisch is. Wil je hier wel graag heen? Dan reis je in een uur van Tayrona naar Palomino met de bus.

_MG_5932

8. Wandelen door de jungle van Minca

In de jungle van het noorden van Colombia ligt het kleine, maar schattige bergdorpje Minca. Jaarlijks wordt dit dorp door steeds meer reizigers bezocht. En niet zonder reden! Het is een perfecte plek om te relaxen, te wandelen of te zwemmen in een waterval. Houdt er alleen rekening mee dat er in Minca géén pinautomaat aanwezig is en dat je dus genoeg geld meeneemt. Bekijk van te voren ook onze tips voor de allerbeste restaurants en hoe je het beste kunt dealen met alle muggen.

Reistijd Santa Marta naar Minca: 45 minuten met de minivan. 

wat te doen Minca

9. Kijk je ogen uit in prachtig Cartagena

Wat ons betreft hoort Cartagena thuis in elke reisroute door Colombia. Er is hier van alles te zien, te doen en te beleven. Over Cartagena hebben wij verschillende artikelen geschreven. Zo lees je wat er allemaal te doen is, wat de lekkerste vega eetplekken en wat de beste wijken zijn. 

Reistijd Santa Marta naar Cartagena: 4 uur met de bus

Cartagena heeft een internationaal vliegveld. Vanaf hier kan je terugvliegen naar Nederland, zonder eerst terug te hoeven naar Bogota. Overigens is het soms goedkoper om een retourtje Amsterdam-Bogota te boeken en dan een binnenlandse vlucht van Cartagena naar Bogota te nemen.

Wat te doen Cartagena
toerisme Cartagena

10. Door naar Panama? Vaar langs de San Blas eilanden!

Het is niet mogelijk om over land de grens tussen Colombia en Panama over te steken. Je moet dus vliegen of varen. Beeld je nu het volgende in: witte zandstranden, helderblauw water en heel veel palmbomen. Dat klinkt als paradijs of niet? Dit is precies de reden waarom je langs de San Blas eilanden moet varen! 

Reistijd Cartagena naar Panama via San Blas:  minstens 4 dagen. 

boottocht San Blas