Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Dit wil jij weten: alles over de safariparken in Tanzania

Ga je naar Tanzania, dan ga je ongetwijfeld een safari doen! In dit land heb je een hoop wildparken waar je de meest gave dieren kunt spotten. Maar wat is nu precies het verschil en naar welke kun je nu het beste gaan?! In dit artikel leg ik je kort uit wat je precies kunt vinden in welk park. Hopelijk kun je dan de beste keuze maken!

Toen ik zelf in Tanzania was, had ik helaas niet veel tijd (en budget) voor mijn safari. Ik heb toen gekozen voor een tweedaagse trip met gids, waarbij we naar de Ngorongo crater en naar Tarangire National Park gingen. Ik heb enorm genoten en zelfs 4 dieren van de big 5 kunnen spotten! Echt een aanrader om deze twee parken met elkaar te combineren.

1. Serengeti National Park

Oke, dit is waarschijnlijk het bekendste wildpark van Tanzania om op safari te gaan. Voor veel reizigers staat het woord ‘safari’ dan ook gelijk aan ‘Serengeti’. In Serengeti kun je ongelofelijk veel verschillende dieren tegenkomen. Logisch, want dit park is ongeveer even groot als de provincie Utrecht! Ook kun je hier de grote trek meemaken als je gelukt hebt. Het spectaculairste deel van de migratie vindt plaats tussen juni en september in het noorden van de Serengeti.

Ga je naar dit Nationale Park, dan moet je wel rekening houden met een hoog prijskaartje. Dit komt doordat je de Serengeti voor meerdere dagen ingaat. Buiten een gids, jeep, overnachting en eten en drinken moet er ook een kok mee (met mini keuken). Is het overigens zeker waard als je het budget ervoor hebt!

Bucketlist ervaring: de Serengeti bewonderen tijdens een ballonsafari. Boek hem hier!

2. Tarangire National Park

Dit wildpark staat een beetje bekend als het kleine zusje van Serengeti. Maar daarmee is ook alles gezegd, want het landschap is zeker net zo mooi! Droge zones, diepe kloven een moeraszone… je hebt het allemaal! In dit park zul je gegarandeerd veel olifanten spotten, want ze hebben hier een grote populatie. Ook kun je hier de populaire Baobab bomen zien!

3. Arusha National Park

Er zijn niet veel toeristen die in dit park op safari gaan, want dit is het kleinste natuurpark van Tanzania. Klein maar fijn, want je kunt hier aardig wat dieren spotten! Denk aan buffels, zebra’s olifanten en (een paar) leeuwen. Dit natuurpark van 137m2 heeft zelfs de grootste populatie giraffes van heel Tanzania.

Een bijkomend voordeel van dit park is natuurlijk ook dat er niet 100 SUV’s vol toeristen om de dieren heen staan. Daarbij mag je hier zelfs rondwandelen door de mooie natuur! Er leven in dit park relatief weinig roofdieren en je bent altijd samen met een gids, dus bang hoef je niet te zijn.

Dit nationaal park ligt op een uurtje rijden van Arusha vandaan.

4. Ngorongoro Crater

In deze reusachtige krater ga jij gegarandeerd de tijd van je leven hebben! Hier heb je (naar horen zeggen) de hoogste wilddichtheid ter wereld. Dat betekent dat je hier de meest dieren per m2 hebt. Dus de kans dat je in korte tijd veel verschillende soorten spot is daardoor enorm hoog!

Hier kun je, naast de standaard dieren, bijzondere exemplaren tegenkomen. Denk aan cheetahs’, neushoorns, luipaarden en flamingo’s. Alleen de giraffe ga je in dit park niet spotten. Door hun lange poten kunnen ze de steile afdaling naar de Ngorongo crater niet maken.

5. Selous Game Reserve

Wist je dat het Selous Game Reserve het grootste wildreservaat van Afrika is? En een van de grootste natuurparken ter wereld? Als je hier geen gave diersoorten vindt, dan weet ik het ook niet meer. Ter verduidelijking: dit natuurpark is qua grootte vergelijkbaar met Zwitserland en Serengeti Nationaal Park past hier 3x in.

In dit park kun je natuurlijk de big 5 spotten, maar ook andere dieren zoals de zeldzame Afrikaanse Hond. Waarom niet meer mensen naar Selous Game Reserve gaan? Simpelweg omdat dit natuurpark een beetje uit de standaard richting ligt. Om hier te komen heb je sowieso een huurauto nodig, al kiezen de meeste reizigers ervoor om hierheen te gaan via de plaatselijke luchthaven. In het regenseizoen zijn de wegen naar dit park namelijk te slecht om te rijden.

Nog een tip: in dit park kun je ook op bootsafari gaan. Je gaat dan met een klein bootje de rivier op en spot wildlife dat aan het drinken is of verkoeling probeert te zoeken. Gaaf!

6. Lake Manyara

Dit park ligt aan het gelijknamige lake Manyara en is een olifanten paradijs. Hier vind je een super grote olifantenpopulatie. Ook is dit het woongebied van leeuwen die in bomen klimmen. Normaal doen leeuwen dit niet, dus hoe gaaf is het om dit bijzondere gedrag van dichtbij mee te maken?

Heb je weinig tijd (of budget), dan zou ik dit park overslaan. Dit park is namelijk meer bebost en daardoor vind je minder dieren dan in de andere parken. Wil je graag wel hierheen? Combineer het dan met Ngorongo en Tarangire!

7. Safari Blue op Zanzibar

Nog niet genoeg gehad van alle safari’s? Vergeet dan niet dat je in Zanzibar de Safari Blue kan doen! Je dag bestaat vooral uit snorkelen, zwemmen en heerlijk eten. Oftewel; genieten van al het moois dat Zanzibar te bieden heeft!

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen