Salento naar Jardín

Zo reis je van Salento naar Jardín (of Medellín)

Je komt het beste van Salento naar Jardín of Medellín met de bus. De bus is wat ons betreft het ideale vervoersmiddel om door Colombia te reizen. Colombiaanse bussen zijn vrij luxe; ze zijn veelal uitgerust met wifi, er zijn oplaadpunten en een wc aan boord (stinkt niet), maar nog belangrijker: genoeg beenruimte! Daarnaast is de bus goedkoop en tevens zie je meer van Colombia.

Bus salento

Waar koop je tickets?

Er is in Salento maar één busstation waar vandaan alle bussen vertrekken, onmogelijk te missen dus! Je kunt tickets van tevoren bij het station kopen, maar tien minuten van tevoren is ook geen enkel probleem. Daarnaast kun je op deze website ook tickets kopen van Salento naar Medellín. Het enige waar je rekening mee moet houden als je zo tickets koopt, is dat je ze moet printen anders gelden je tickets niet. Vaak kun je bij je ho(s)tel de tickets laten printen.

Tip: zorg voor plekken voorin, want dan heb je minder kans/last om wagenziek te worden. Daarnaast staat in de grote bussen vaak airco aan, dus een warme trui is prettig om mee te nemen. 

Colombia-Salento-Plein-2

Van Salento naar Medellín

Vanaf Salento gaat er een directe minivan naar Medellin. Deze minivan is net als de bus erg comfortabel, alleen heeft de minivan geen wc aan boord. De minivans vertrekken uit Salento om 08:00 uur, 10:00 uur, 11:00 uur, 12:00 uur, 13:30 uur en 16:00 uur. Genoeg keuze dus! In totaal duurt deze rit ongeveer 6,5 uur. Tickets kosten +- 45.000COP per persoon.

Reizen-Minivan-Colombia-Zuid-Amerika-Reizen-1

Van Salento naar Jardín

Om van Salento naar Jardín te gaan, neem je eerst de bus naar Riosucre. Deze bus vertrekt elke morgen om 07:50 uur. We raden je aan om deze bus te nemen, want dit is de enige bus die direct naar Riosucre gaat en waarmee je gegarandeerd de overstap op de volgende bus naar Jardin haalt. De busmaatschappij heet Flora Occidental en vinden wij een erg prettige busmaatschappij. Je doet er ongeveer 4 uur over om in Riosucre te komen en tickets kosten +- 35.000COP per persoon.

Mocht je de bus van Salento naar Riosucre niet redden, dan kun je ook vanaf Salento naar Pereirra en vanaf Pereirra weer naar Riosucre. De bussen van Salento naar Pereirra gaan om 7:50 uur (deze bus gaat dus door naar Riosucre), 10:00 uur, 11:30 uur, 12:50 uur, 14:50 uur, 16:30 uur, 17:50 uur en 20:00 uur. De reisduur van Salento naar Pereirra is ongeveer 1 uur. 

Op het busstation van Riosucre stap je over op de minivan, die om 12:15 uur vertrekt. Je kunt gewoon in de minivan gaan zitten en daar betalen, of een ticket bij het loket kopen. Een ticket kost 26.000COP per persoon. De rit van Riosucre naar Jardin duurt ongeveer 3 uur, maar vraag wel aan de chauffeur of hij de korte route wil nemen. Anders kiest de chauffeur er vaak voor om een (veel) langere route te rijden, waarbij je ruim 5 uur over de rit doet!

Tip: stop geen dure en/of kwetsbare spullen in je backpack en zorg dat je backpack onderop gelegd wordt in de laadruimte van de minivan. Bij ons ging de laadruimte meerdere keren open tijdens het rijden, waarbij backpacks op straat vielen! Welcome to Colombia. 

Salento naar Jardín