Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Bestellen maar! SushiPoint heeft nu ook vegan sushi

Sushi kost best wel wat tijd om zelf te maken en als ik eerlijk ben, heb ik daar niet altijd even veel zin in. Het goede nieuws is dat dat ook niet meer hoeft! SushiPoint zet namelijk de eerste vegan sushi op het menu!

Eerste vegan sushi

Op het menu kiezen zij vanaf nu uit vijf gerechten bereid met plant-based vis, van het snel groeiende Nederlandse merk Vegan ZeaStar.

Hiermee zet Sushi Point, met 32 vestigingen, de toon als eerste grote keten met echt lekkere vegan versies van Japanse visgerechten – en kan nu echt iedereen zich verheugen op de bekende zwarte doosjes. Nieuw zijn de varianten vegan Lemon Ebi en Spicy Zalmon.

Vegan sushi met ZeaStar

SushiPoint maakt bij het maken van deze vegan sushi gebruik van het merk ZeaStar. Een hoop van de producten van dit merk kun je al vinden bij de Jumbo. Vegan Zeastar wil de smaak en textuur van vis zo goed mogelijk nabootsen. En dat lukt goed! Vorig jaar is de No Tuna sashimi bekroond met een Peta Vegan Food award in Duitsland. Tot in Japan worden de alternatieven geroemd om de vis-eigen structuur en smaak’, meldt het plantbased merk trots. Zo heb je écht lekkere vegan sushi.

SushiPoint geeft aan met deze stap de eerste grote onderneming te zijn die plantaardige vis op het menu zet. Vegan sushi bestellen was nog nooit zo makkelijk!

vegan sushi

Wat kun je bestellen?

Bij Sushipoint kun je zowel afhalen als je thuis laten bezorgen. Of je nu besteld via de eigen site of via Thuisbezorgd, bij beide betaal je €2,50 aan bezorgkosten. Dit zijn de opties die je momenteel kunt bestellen bij ze:

 • De Happy Vegan Box: 18 stuks vegan sushi
  Je krijgt Vegan Spicy Zalmon, Vegan Lemon Ebi, nigiri Miami en edamame bonen. Wat mij betreft de perfecte box met van alles wat!
 • Uramaki vegan lemon ebi (8 stuks)
  Je krijgt ramaki vegan lemon ebi (100% plantaardig), wortel-julienne, avocado, Sriracha mayonaise met on top daikon cress
 • Vegan Spicy Zalmon (8 stuks)
  Je krijgt pittige zalmon (100% plantaardig) met lente-ui en Sriracha mayonaise
 • Gefrituurde Ebi (4 stuks)
 • Salademix van vegan lemon ebi (100% plantaardig), wortel-julienne, avocado en Sriracha mayonaise
 • Tartare Mango Vegan (2 stuks)
  Mangotartaar met komkommer op een bedje van rijst, gerold in komkommer

En vergeet niet dat je als vegan ook gewoon de maki komkommer, maki avocado en de maki daikon (radijs) kan bestellen!

Toegenomen interesse in veganisme

De interesse in plantaardige opties neemt enorm toe. Niet zo gek, want er zitten een hoop voordelen aan veganisme. Daarom is het vegan aanbod in de supermarkt de laatste jaren sterk gegroeid. En naar verwachting zal dit de komende vijf jaar verdubbelen. Supergoed! Alleen de horeca loopt momenteel nog een beetje achter.

Wil je graag meer weten over overbevissing en de invloed van de visserij op het milieu, dan is de nieuwe documentaire SeaSpiracy op Netflix een echte aanrader! Ben je benieuwd wat er zou gebeuren als iedereen vegan zou worden? Lees het hier.

Denk je dat jij de vegan sushi gaat bestellen? Welke lijkt je het meest lekker?

Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen