Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

5x waarom jij Swellendam in Zuid Afrika wilt bezoeken

Swellendam is een leuk plaatsje in Zuid Afrika met een rijke geschiedenis. Maar vooral leuk zijn alle natuurparken in de buurt waar je heerlijk kunt wandelen. Meer dan genoeg reden om naar Swellendam te gaan! Lees mee wat je hier allemaal kunt doen en of dit nu onderdeel is van de beroemde Garden Route.

Is Swellendam onderdeel van de Garden Route?

De Garden Route (in het Nederlands ook wel bekend als de tuinroute) is een van de allermooiste stukjes in Zuid-Afrika. Echt een absolute must als je op reis bent in dit geweldige land. De route loopt grofweg tussen Mossel Bay in de Westkaap to Jeffreys Bay in de Oostkaap. Officieel hoort Swellendam dus niet op deze route.

Toch is het niet een slecht idee om Swellendam toe te voegen aan jouw Garden Route. Het is niet alleen een erg leuk dorp met een aantal goede restaurants en guesthouses, maar ligt ook nog eens ideaal tussen kaapstad en Mossel Bay in. Zo hoef je niet meteen een superlange rit te maken op de eerste dag. Dat is ook wel wat waard! Vanaf Kaapstad rijd je in zo’n 2,5 uur naar Swellendam.

Hier kan je een goede auto huren in Zuid Afrika

Om de Garden Route te rijden heb je een huurauto nodig. Deze wil je natuurlijk wel bij een betrouwbare organisatie huren! Ik boek altijd bij het Nederlandse bedrijf SunnyCars. Het allerfijnste is dat je hier volledig verzekerd bent zonder eigen risico.

Boek hier bij SunnyCars

Wat is er te doen in Swellendam Zuid Afrika?

Rond Swellendam zijn een aantal natuurparken te vinden waar mooie wandelingen kan maken. Hier en daar kun je zelfs wat wild spotten, maar echt gevaarlijk zal dat niet worden. Lees hier wat je allemaal in Swellendam in Zuid Afrika kan doen!

1. Breng een bezoekje aan het Bontebok National Park

Ongeveer 6 km buiten Swellendam ligt het Bontebok National Park, waar de zeldzame en mooie bontebok en andere kleine antilopensoorten te vinden zijn. Het is het kleinste nationale park van Zuid Afrika, maar er is meer dan genoeg te zien. Vogelliefhebbers worden hier ook erg gelukkig, want er vliegen meer dan twee honderd verschillende soorten rond. Wow!

2. Hiken in het mooie Marloth Nature Reserve

Het bekendste natuurpark in de buurt van Swellendam is het Marloth Nature Reserve. Hier kun je geweldig wandelen door de bossen terwijl je af en toe een mooie waterval tegenkomt. Onderweg kun je ook nog wat dieren tegenkomen, maar echt gevaarlijk zal het niet worden. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over de vallei waar Swellendam ook ligt.

Foto: bicyclesouth.co.za
Foto: bicyclesouth.co.za

3. Nog meer gave natuur in The Hoop Nature Reserve

Kun je geen genoeg krijgen van de prachtige natuur rondom Swellendam? Ga dan ook naar The Hoop Nature Reserve. Hier wandel je aan de kust van de Indische Oceaan en kun je zwemmen in bergmeertjes of de oceaan. Houd ook je ogen open voor zebra’s en – daar zijn ze weer – bontebokken!

Foto: ostrichtrails.com

4. Ga naar het meest zuidelijke puntje van heel Afrika

Op een uurtje rijden van Swellendam ligt Cape Agulhas. Dit is het meest zuidelijke punt van Afrika. Hoewel Cape Agulhas niet super indrukwekkend of mooi is, is het wel erg gaaf om op het meest zuidelijke puntje van Afrika te zijn. Ook kun je hier zien waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan in elkaar overstromen. Heb je dat ook weer meegemaakt.

Foto: Wikipedia

5. Terug in de tijd bij het Drostdy museum

Wat meteen opvalt aan Swellendam is het ‘Hollandse‘ karakter van het dorp – het is duidelijk wie hier in de 18de eeuw gevestigd waren. Juist, de Nederlanders! Het Drostdy Museum werd in 1743 door de Nederlandse mannen van de VOC gebouwd als huis waar de magistraat en zijn assistenten en slaven konden wonen. Nu is het Drostdy museum een complex waar je de tijd uit de VOC kan herbeleven. Ik zou er niet een dag langer voor in Swellendam blijven, maar het kan een leuk uitje zijn als je tijd over hebt.

Foto: xplorio.com
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen