Hi! Ga je een overnachting, huurauto of iets anders boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Zó doen ze dat: geld verdienen aan toeristen in Cartagena

Je zult bij aankomst direct merken dat het toerisme in Cartagena al veel verder ontwikkeld is dan op andere plekken in Colombia. En van al deze toeristen wil iedereen wel een graantje meepikken! Hieronder vind je de meest voorkomende manieren. Zo ben jij goed voorbereidt bij je bezoek aan deze prachtige stad!

geld verdienen toeristen Cartagena

Te dure taxi’s

Sinds eind december 2019 is Uber door de rechter in heel Colombia verboden, wat wij nog steeds ongelofelijk jammer vinden. Taxi chauffeurs krijgen hiermee namelijk vrij spel, want andere diensten zoals Cabify of Beat werken lang niet altijd. Wij zijn geregeld opgelicht toen we een (veels te dure) taxi namen. Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven over het nemen van taxi´s in Colombia, met daarin onze ultieme tips. Want hé, er wordt niet voor niets gezegd: kennis is macht.

_MG_8990

Vrouwen in kleurrijke jurken die op de foto willen

Onmogelijk te missen in Cartagena, vrouwen in de meest mooie jurken die je met een big smile begroeten en vragen of je een foto van hun wilt maken? Heel lastig te weerstaan, vooral omdat een foto van deze vrouwen een prachtig plaatje oplevert. Wees je er bewust van dat ze achteraf wel een fooi verwachten. Mocht je dit niet willen, dan is het beste om geen oogcontact met ze te maken en hun lokroepen te negeren.

toerisme cartagena
toerisme Cartagena

Heel veel straatverkopers

Op elke hoek van de straat zul je ze wel tegenkomen: mensen die je een hoed, zonnebril, flesje water of souvenir willen aansmeren. Het beste is om niet te lang te kijken naar hun verkoopwaar (dit is een teken dat je geïnteresseerd bent!), duidelijk ´no gracias´ te zeggen en gewoon door te lopen.

_MG_6613

Artiesten op het plein

Vooral in de namiddag komt de stad tot leven wanneer artiesten optreden in de vele parkjes die Cartagena rijk is. Elke dag weer kun je de mooiste shows zien, waar de artiesten helemaal losgaan. Na afloop wordt er uiteraard met een hoed rondgegaan en is het de bedoeling dat je ook iets inlegt. Wat ons betreft de allerleukste vorm van het verdienen aan toerisme in Cartagena!

toerisme Cartagena

Rappers

Het is iets lastiger om aan deze verkopers te ontkomen, omdat ze gewoon met je meelopen of je betrekken in hun act. Dit is een hele ‘agressieve’ manier van geld verdienen. Geen fooi geven aan iemand die net een heel nummer voor je gezongen heeft is echt heel lastig! Als je geen fooi wilt geven, blijf dan niet staan om naar het optreden te kijken en maak vooral geen filmpje of foto. Op die manier heb je ‘gebruik’ gemaakt van de dienst. Het beste is om heel duidelijk aan te geven dat je het niet wilt en resoluut door te lopen (of een winkel in te gaan). Ga ook niet kijken als ze een ‘optreden’ voor een andere toerist geven, want anders ben jij het volgende slachtoffer.

Toerisme cartagena

Bedelaars

Tsja, waar vind je ze niet? Persoonlijk vinden wij de meeste bedelaars in Cartagena niet erg vervelend. Veel bedelaars doen gewoon hun eigen ding of houden enkel hun hand omhoog als je voorbij loopt. Als je er geen aandacht aan besteedt, wordt je ook niet lastiggevallen.

_MG_8482
Vegareizen

Hi! Ik ben Julka, gek op reizen en sinds 2018 vegetariër. Op vegareizen.nl verzamel ik tips over gave bestemmingen & vega(n) restaurants in het buitenland.Zo hoop ik jou te helpen om nóg beter voorbereidt op reis te gaan. Want dat is nu eenmaal het mooiste wat er is!

Vers van de pers

Wist je dat

Wanneer je iets koopt via deze links, ik een kleine vergoeding ontvang? Maar jij betaalt niets extra’s. Win-win!

Vind de beste hotels
via Booking.com en Hostelworld

Regel een huurauto
via Sunny Cars of SnappCar

Vind alles voor jouw reis
via Bol.com

Regel een topcamera
via Cameranu

Vind een ferry
via Ferryscanner

Regel een bus/trein/transfer
Via 12Go

Ontdek de leukste tours
via Viator

Hi! Ga je iets boeken voor je reis? Zou je dit dan willen doen via de links op vegareizen? Ik krijg dan een kleine vergoeding en jij betaalt niets extra! Zo help je mij enorm om deze gratis tips te kunnen blijven geven. Bedankt voor je steun :)

Ontdek meer interessante artikelen